Yağlı Cilt Nasıl Sakinleştirilir? Yağlı Ciltler İçin Cilt Bakım Rehberi

yagli-cilt-bakimi

Yağlı cilt yapısı, cilt dokularının aşırı düzeyde yağ üretmesi ve bu nedenle parlama yapması anlamına gelmektedir. Gün içinde sık sık yağ salınımı yapan ciltler, yapılan makyajın akması ve cildin kirli görünmesi gibi olumsuz durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle yağlı ciltler, düzenli bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.

Maruderm’in doğal bileşenlerden elde edilen bakım ürünleri, yağlı ciltlerin en iyi şekilde beslenmesine yardımcı olmaktadır. Bitkisel ürünleri cilt bakım rutinlerine eklemeyi hedefleyen Maruderm, kurulduğu günden bu yana her cilt tipine uyum sağlayacak krem ve serumlar üretmektedir.

Yağlı ve parlayan ciltlerin en büyük problemi olan gözenek tıkanması, Maruderm imzalı bakım ürünleri ile sorun olmaktan çıkmaktadır. Birbirinden faydalı ve benzeri bulunmayan yağlı cilt tipine uygun onlarca farklı ürün, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Yağlı Cilt Yapısı Nedir?

“Yağlı cilt yapısı nedir?” sorusunun en basit cevabı, cilt yüzeyinin gereksiz şekilde yağ üretimi yapması olarak gösterilmektedir. Cilt yüzeyindeki gittikçe artan yağ salınımı, yüz ve vücut yüzeyinin yağlı görünmesine ve aşırı derecede parlamasına neden olmaktadır. Bu yağlı ve kirli görünüm, kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkilemektedir.

Cilt dokularının reaksiyon olarak yağ üretmesi, kişiden kişiye değişen farklı nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Bazı durumlarda vücut; bünyesindeki fazla yağı, gözenekler aracılığıyla atmaya çalışmaktadır. Bu durum cildin yağlanmasına ve aşırı derecede parlak görünmesine neden olmaktadır. Özellikle fazla yağlı besin tüketen kişiler, bu durumu daha yoğun ve daha sık yaşamaktadırlar.

Yağlı Cilt Yapısı Neden Oluşur?

Yağlı cilt yapısının oluşmasına sebebiyet verebilecek, pek çok faktör bulunmaktadır. Genellikle genetik faktörlerden beslenen yağlı cilt, kişilerin cilt yüzeyinin yağlı ve terli görünmesine sebebiyet vermektedir. Bu durum bazı zamanlarda geçici bazı zamanlarda ise kalıcı nitelik göstermektedir. Yağlı cilt yapısının oluşma nedenleri şunlardır:

  1. Sık sık yağlı besin tüketmek.
  2. Sıvı tüketiminin yetersiz olması.
  3. Hormonsal nedenlerle ortaya çıkan hastalıklar.
  4. Yanlış bakım ürünlerini ısrarla kullanmak.
  5. Alerji nedeniyle cildin reaksiyon oluşturması.
  6. Aşırı düzeyde yağ içeren makyaj malzemeleri kullanmak.
  7. pH değeri uygun olmayan sabunları sürekli kullanmak.
  8. Yoğun olarak strese maruz kalmak.
  9. Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik hastalıklar.
  10. Aşırı terleme ve ter dengesinin bozulması.
  11. Regl düzensizliği yaşamak.
  12. Karaciğer yağlanması gibi hastalıklara sahip olmak.

Yağlı cilt yapısının yaygın nedenleri, kişiden kişiye göre değişkenlik göstermekle birlikte; her yağlı cilt aynı düzeyde sorun teşkil etmemektedir. Yağlı ciltlerin özelliklerini avantaj olarak gören kişiler de bulunmaktadır. Örneğin yağlı ciltler kuru ciltlere nazaran daha kolay bir şekilde makyaj tutmaktadır. Kuru cilt üzerine makyaj yapmak, can sıkıcı ve oldukça zor bir işlemdir.

Yağlı cilt yapısının daha geç kırışması, yaşlanma karşıtı etki göstermesi nedeniyle avantaj olarak görülmektedir. Yağlı cilt yapısının altında yatan neden ciddi bir hastalık olmadığı sürece, aşırı düzeyde sorun teşkil etmemektedir. Özellikle çok soğuk iklimlerde yaşayan kişiler, yağlı ciltleri sayesinde soğuğa ve rüzgâra karşı direnç geliştirmektedir.

Yağlı Cilt Yapısının Dezavantajları Nelerdir?

Avantajlı yanları olduğu kadar can sıkıcı yanları da bulunan yağlı cilt yapısı, özellikle yaz aylarında büyük bir problem olarak görülmektedir. Terlemenin etkisiyle daha da yağlanan cilt, kişilerin kirli ve bakımsız görünmesine sebebiyet vermektedir. Yağlı cilt yapısının dezavantajları su şekilde sıralanmaktadır:

  1. Aşırı parlama.
  2. Makyaj ürünlerinin zamanla akması.
  3. Uygun bakım ürünlerinin zor bulunması.
  4. Fast food ve abur cubur tüketimini en aza indirmek zorunda kalmak.
  5. Yağlı besinleri daha az tüketmek.
  6. Oluşan yağ nedeniyle cildin kirli görünmesi.
  7. Stres faktörlerinden en çok cildin etkilenmesi.

Yağlı Cilt Yapısı Nasıl Temizlenir?

Yağlı cilt yapısının, sivilce oluşumuna sebebiyet vermemesi için; düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde fazla yağ ile dolan gözenekler, zaman geçtikçe iltihaplanmakta ve sivilceye dönüşmektedir. Bu bağlamda, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin; uygun temizleyici ürünlerle günlük olarak cilt temizlemesi yapması gerekmektedir.

Maruderm yağlı ciltlere özel salisilik asit yüz yıkama jeli, yağlı ciltlerin derinlemesine temizlenmesi için birebir olan bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Salisilik asit, yağlı ciltlere mükemmel düzeyde arınma etkisi sunmaktadır. Uygun temizleyici bileşenler ve doğal ürünlerin cilde uygulanması, cilt yağlanması sorunun en aza indirilmesine yardımcı olmaktadır.

Yağlı Ciltlerin Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Yağlı ciltlerin bakım rutini; çoğunlukla temizleyici ve gözenek sıkılaştırıcı etkilere odaklı olan, doğal ürünlerle yürütülmelidir. Maruderm peeling maske cilt bakım serumu, cilt yüzeyinin fazla yağdan arınmasına olanak tanımaktadır. İçeriğindeki uygun asit düzeyi sayesinde, cildi ölü derilerden ve fazla yağdan hızlı bir şekilde arındırmaktadır. Fazla yağ ve ölü deriden arınan cilt, yağ dengesini daha rahat kurmakta ve giderek daha sağlıklı hale gelmektedir.

Maruderm gözenek sıkılaştırıcı peptid bakım serumu ise cilt yüzeyindeki gözenekleri küçülterek fazla yağ ile dolmasına engel olmaktadır. Fazla yağ ile dolan gözenekler, kötü bir görünüme sebep olmakta ve kişilerin sürekli olarak sivilce geliştirmesine yol açmaktadır. Bu durumların, ortaya çıkmadan engellenmesi için gözenek sıkılaştırıcı ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.


 
Etiketler: yagli-cilt-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR