Tatile Gideceğiniz Zaman Cilt Bakım Ürünlerinizi Yanınıza Alın

tatilde cilt bakımı

Çoğunlukla ihmal edilen tatilde cilt bakımı, kış aylarında yapılan bakım rutinlerinden daha fazla önem arz etmektedir. Bazı kişiler, yaz tatilinin tadını çıkarırken; sıklıkla cilt bakım rutinlerini aksatmakta veya tamamen ihmal etmektedir. Bu durum, hem kısa vadede hem de uzun vadede sorun teşkil edebilmekte ve cilt hastalıklarının temel sebebi olabilmektedir.

Yaz tatilinin en önemli temaları olan güneş ve deniz, çoğu kişi için zararsız unsurlar olarak görülse de; tatilde cilt bakımı yapılmadığı takdirde cilt sağlığını riske atabilmektedir. UVA ve UVB gibi zararlı ışınlar, güneşlenme aktivitesinden alınan verimin düşmesine neden olmaktadır. Deniz içerisindeki, yoğun sodyum ve klor mineralleri ise cilt kuruluğu problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Tatilde kullanılan bakım ürünleri, güneş ve denizin zararlı etkilerini en aza indirmektedir. Tatile gidilerken muhakkak alınması gereken bu ürünler sayesinde, kişilerin güneşlenme ve yüzme gibi aktivitelerden verim alması sağlanmaktadır. Tatilde kullanılacak krem ve serumlar, kişilerin daha sağlıklı bir tatil sezonu geçirmesine olanak tanımaktadır.

Tatilde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaz tatilinin en can alıcı noktası olan cilt bakımı, kişilerin daha verimli bir dinlenme dönemi yaşamasına olanak tanımaktadır. Tatilde yapılması gereken cilt bakımı ile kişiler, güneşin zararlı etkilerinden en mükemmel şekilde korunmaktadır.

Söz konusu bakım rutini, normal zamanlarda yapılan cilt bakımına nazaran daha kapsamlı olmalı ve hiçbir şekilde ihmal edilmemelidir. Aksi takdirde, güneş ve denizin zararlı etkilerinden kurtulmak zorlaşmakta ve kişinin cilt sağlığı problemleri yaşaması kaçınılmaz hale gelmektedir.

Tatilde cilt bakımı, besleyici ve onarıcı özelliği bulunan bakım ürünleri ile yapılmalıdır. UV ışınlarının, cilt bariyeri üzerindeki tahribat etkisi; besleyici ve onarıcı bakım ürünleri ile en aza indirilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken, söz konusu ürünlerin düzenli bir şekilde uygulanması olmalıdır.

Tatilde cilt bakımının en önemli unsurları arasında, peeling ve tonik gibi arındırıcı uygulamalar yer almaktadır. Cilt yüzeyinde, terleme nedeniyle oluşan kalın yağ tabakası; peeling ve tonik uygulamaları sayesinde giderilmektedir. Yaz tatilinden alınan verimin artması için bu uygulamaların ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Tatilde Yapılan Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

Tatil için cilt bakımı, günlük hayatta uygulanan bakım rutinlerinden çok daha önemlidir. Tatil esnasında, güneş ışınları ve deniz tuzu nedeniyle tahriş olan cilt; sakinleştirici ve onarıcı bakım uygulamalarına ihtiyaç duymaktadır. Bu uygulamaların söz konusu olmadığı durumlarda kişilerin, olumsuz bir tatil deneyimi yaşadığı görülmektedir.

Güneşin zararlı ışınları, çil veya güneş lekesi gibi anormal belirtilerin baş göstermesine neden olmaktadır. Zararlı UV ışınları nedeniyle, renk eşitsizliği yaşamaya başlayan cilt; kademeli olarak hasar almaktadır. Oluşan bu hasar, kalıcı özellik gösteren sağlık problemlerine yol açmaktadır. Özellikle güneş kremi kullanımının ihmal edilmesi, cilt kanseri gibi ciddi hastalıklara dahi neden olabilmektedir.

Tatil dönüşü, eşit bir şekilde bronzlaşmak ve soyulma gibi olumsuz durumlar yaşamamak adına; tatilde cilt bakımı rutinlerine ekstra özen göstermek önem arz etmektedir. Leke karşıtı bakım ürünleri, tam da bu noktada devreye girerek; güneş lekesi oluşumunun en aza indirilmesine olanak tanımaktadır. Leke karşıtı etki gösteren bakım ürünleri sayesinde, yaz tatilinden alınan verim artmaktadır.

Tatil Bavuluna Hangi Cilt Bakım Ürünleri Koyulmalı?

Tatil giderken alınması gerekenler arasında, cilt bakım ürünlerinin de bulunması gerekmektedir. Cilt bakım ürünleri, yaz tatilinin en az cilt problemiyle sonlanmasına olanak tanımaktadır. Tatilde yapılan cilt bakımı rutinlerinin, düzenli ve işlevsel hale gelebilmesi için; şu ürünlerin muhakkak alınması gerekmektedir:

  1. Güneş Kremi

Tatilde kullanılacak bakım ürünü çeşitleri arasında yer alan güneş kremi, hem yüzü hem de tüm vücudu adeta bir kalkan gibi korumaktadır. Güneşin tüm zararlı ışınları, güneş koruyucu kremler sayesinde; hızlı bir şekilde bertaraf edilebilmektedir. Güneş kreminin olmadığı bir tatil, çeşitli cilt problemlerine davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir.

  1. Yüz Temizleme Jeli

Çoğunlukla alakasız görülen yüz temizleme jeli, tatilde kullanılacak ürünler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, denizden alınan tüm bakterilerin; cilt yüzeyinden temizlenmesine olanak tanımaktadır. Yaz tatilinin olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alan yüz temizleme jeli, güneş ve denizin zararlı etkilerini en aza indirmektedir.

  1. Tonik

Tonik uygulaması, cilt dokularına nüfuz eden kir ve yağ kalıntılarının; en hızlı şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı Ceramide Nemlendirici Tonik; deniz ve güneş nedeniyle tahriş olan cilt yüzeyinin, nazik bir şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

  1. Peeling Maske

Tatilde kullanılan krem ve serum çeşitleri arasında yer alan peeling maske; güneş ışınları nedeniyle soyulan cilt dokularının yenilenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm AHA BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, içerdiği besleyici asitler sayesinde; yaz tatilinden alınan verimin maksimum düzeye ulaşmasını sağlamaktadır.

  1. Nemlendirici Bakım Kremi

Tatilde kullanılacak nemlendirici ürün, hâlihazırda hassas olan cildin en iyi şekilde dinlendirilmesine yardımcı olmaktadır. Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi, güneş ışınları nedeniyle tahriş olan cildin; beslenmesine ve yenilenmesine olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: tatilde-cilt-bakimi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR