Saç Stilleri ve Trendlerle Kendinizi Yeniden Keşfedin

Stilleri

Hiç şüphesiz güzelliğin ifadesi saç stilleri ile insanları kendilerini çok daha iyi hissederler. Özellikle trendleri yakalamak ve bu trendleri uygulamak kişinin modunu çok daha yukarılara taşımaya olanak sağlar. Bu sebepledir ki her dönemin her sezonun kendisine özel saç stilleri vardır. Bu öne çıkan saç stillerinden kişi kendine uygun olanı seçerek saçlarında fark yaratabilir. Bu durum kişinin adeta kendisini yeniden keşfetmesidir. Çünkü saçlar kişinin ruhunun aynası gibidir ve kişi saçlarına yaptığı her dokunuşta kendi ruhundan bir şeyler paylaşmış olur. Önemli olan kişinin kendisini en iyi şekilde yansıtacak, kendisini en rahat ve iyi hissedecek saç modelini bulmaktır. 

Sezonun Trend Saç Modelleri Kısa, Orta ve Uzun Saçlar İçin Yenilikçi Stil Önerileri

Her sene farklı saç modellerinin trendlerde olduğunu görmek mümkün. Sezonun trend saç modelleri kısa, orta ve uzun saçlar için yenilikçi pek çok dokunuş içeriyor. Bu anlamda yenilikçi olmak isteyen, saçlarında farklı bir görünüm elde etme düşüncesinde olan herkes bu yenilikçi stilleri yakından takip ediyor. Peki senenin trendleri neler? Senenin saç modellerine göz atmak gerekirse:

Kısa Saç Trendleri

Kısa saçlar zamansız bir popülerliğe sahiptir. Kısa saç trendleri kapsamında sadece ufak, yenilikçi dokunuşlar söz konusu olur. Bunlar arasında pixie kesim, kısa perde kesim en popüler olanları. Kısa saç düşünenler ilk olarak senenin bu trendlerine göz gezdirebilirler.

Orta Boy Saç Trendleri

Orta boy saçlar günlük kullanımda son derece ideal modellerdir. Orta boy saçlara da yine senenin trendleri çerçevesinde yeni donuşular yapmak söz konusu olabilir. Örneğin uzun katlı kesim en çok tercih edilen trend modellerden bir tanesidir. Bunun yanında kısa katlı kesim, Shaggy kesim gibi yine trend olan modeller tercih edilebilir.

Uzun Saç Trendleri

Uzun saçlarda senenin trendleri arasında uzun katmanlı kesim dikkatleri çekiyor. Uzun saçlardaki katmanlar saçlara hacim ve hareket kazandırıyor. Aynı zamanda saçlara daha bakımlı bir görünüm de veriyor. Uzun dalgalı saçlar modelleri günümüzde de hala popüler. Uzun saçlar için topuz saç modeli, örgü saç modeli de yine ilgi çeken diğer trendler arasında bulunuyor. 

Renk Değişimleri ve Saç Boyama Teknikleri Doğal ve Canlı Renklerle Saçınıza Yenilik Katma Yolları

Saçlar kişinin ruh halini ve tarzını yansıttığından ona uygulanacak her bir detay ayrı bir öneme sahiptir. Renk değişimleri ve saç boyama teknikleri de buna dahildir. Saçlarının rengini değiştirmek, bir yenilik kazandırmak isteyenler farklı saç boyama teknikleri ile doğal, canlı renklere kavuşabiliyor. Saç boyama tekniklerini sıralamak gerekirse:

  • Ombre
  • Balayage
  • Sombre
  • Highlight
  • Lowlight

Bu tekniklerin her birinin farklı uygulama şekilleri vardır. Bu nedenle öncelikle hangi rengin olacağı ve boyanın ne denli saçlarda kalacağı sorularına cevap bulmak gerekir. Saç boyama seçeneklerini de şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kalıcı saç boyası
  • Yarı kalıcı saç boyama
  • Geçici saç boyama

Hangi tekniğin ve hangi saç boyasının seçileceği tamamen kişinin kendi zevkine kalmış bir durumdur. Ancak saç boyama öncesinde mutlaka doğru bir araştırma yapılması önerilir. Saç boyamadan önce alerji testi yapılması da bir diğer önemli konudur.

Doğal Görünüm Trendi Dalgalar, Kıvırcıklar ve "No-Makeup" Makyajla Doğal Güzelliğinizi Öne Çıkarın

Günümüz saç trendleri arasında doğal görünüm trendi dalgalar, kıvırcıklar ve "No-Makeup" Makyajla uyumlu modeller ön plana çıkıyor. Şu anda özellikle doğallık ve özgünlük temaları saç trendleri arasında kendisine yer buluyor. Bu nedenle makyaj yapmadan öne çıkabilen, doğallığı ve canlılığı ile göz dolduran saç trendleri takip ediliyor. Doğal dalga ve kıvırcıklar oluşturmak için saçlar yıkadıktan sonra havluyla fazla kurulamadan, dalga açıcı bir ürün uygulamak gerekir. Sonrasında parmaklarla tarayarak veya bir difüzör kullanarak saçlara dalga vermek yeterli olacaktır. 

"No-Makeup" makyaj trendi ise sae bir makyaj uygulaması ile saçların ve cildin doğal güzelliğinin öne plana çıkarılması hedeflenir. Bu da günümüzde oldukça popüler bir hale gelmiş uygulamalardandır. No-Makeup trendinde doğallık ön planda olduğundan cilde cilt tonunu eşitlemeye yardımcı BB krem veya CC krem kullanılır. 

Göz kapaklarına nüde tonlar, kirpiklere hafif maskara uygulayarak abartıdan uzak, saçları da ön plana çıkaran bir görünüm elde edilebilir. Yanak ve dudaklara ise doğallıktan uzaklaşmadan doğal tonlarda allık ve ruj uygulanır. Saç rengi ve modeli ile tezatlık oluşturmayacak bu sadelik son derece uyumlu bir görünüm ortaya çıkaracaktır.

Vintage ve Retro Stillerin Yeniden Canlanması Geçmişten İlham Alarak Klasik Saç Modellerini Deneyin

Günümüz saç trendleri arasında elbette nostaljik modeller de hala kendisine yer buluyor. Geçmişe özlem duyanların ilk olarak baktıkları vintage ve Retro saç stilleri oluyor. Geçmişten ilham alarak klasik saç modelleri oluşturmak günümüzde genç olgun fark etmeksizin herkesin ilgisini çekiyor. Vintage ve retro saç modelleri arasında; victory rolls, bouffant, hippie, retro dalgalar bugün de hala popüler ve sıklıkla uygulanıyor.  

Kişisel Stilinizi Yansıtan Saç Aksesuarları Tokalar, Bandolar ve Atkılarla Tarzınızı Tamamlayın

Saç stilleri kadar aksesuarlar da saçların güzelliğini öne çıkaran unsurlardır. Kişisel stili yansıtan saç aksesuarları arasında tokalar, bandolar, atkılar son derece şık bir görüntü oluşturabiliyor. Kişisel stili yansıtmak adına saçlarda kullanılabilecek aksesuarlar arasında şunları saymak mümkündür:

  • Küçük tokalar
  • Büyük tokalar
  • Desenli tokalar
  • Sedefli tokalar
  • Bandolar
  • Atkılar
  • İpek atkılar
  • Bandanalar

Bu aksesuarların her biri saça ayrıca bir estetik görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Önemli olan doğru saç modeline doğru aksesuarları eklemektir. Saç aksesuarları denildiğinde karşımıza çok geniş bir yelpaze çıktığından kişi kendi saçına en uygun aksesuarı rahatlıkla bulabilir.

Etiketler: .
Nisan 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR