Lenf Drenaj Nedir?

lenf drenaj

Pressoterapi olarak da adlandırılan lenf drenaj, çok fonksiyonlu bir masaj uygulaması olup; farklı sağlık sorunlarının giderilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Ödem, selülit, çatlak ve yağ fazlalığı da dâhil olmak üzere pek çok sağlık probleminin azalmasına yardımcı olan lenf drenaj; dolaşım sistemi üzerindeki faydalarıyla dikkat çekmektedir. Dolaşım sistemini daha aktif hale getirmekte ve genel vücut sağlığını desteklemektedir.

Bölgesel incelme yöntemi olarak da kullanılan lenf drenaj, üzerinde çalıştığı vücut bölgelerinin yağ oranını düşürmektedir. Kas gruplarının daha aktif çalışmasını sağlayarak, kişilerin daha gelişmiş bir vücuda sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Fazla kiloların atılmasına ve mevcut kasların korunmasına olanak tanıyan lenf drenaj, çok fonksiyonlu etkileri sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Dolaşım sisteminin hızlandırılması, vücut fonksiyonlarının daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır. Hem iç organlar hem de cilt yüzeyi, hızlanan kan dolaşımı ile daha sağlıklı bir hale gelmektedir. Lenf drenaj, dolaşım sistemine sağladığı katkılar nedeniyle çeşitli kronik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Pressoterapi, klinik bir uygulama olması nedeniyle; doktor kontrolünde yapılmaktadır. Etik kurallar çerçevesinde çalışan hastaneler, lenf drenaj tedavisi ile müşterilerinin sağlık sorunlarını gidermektedir. Bu hizmetin güvenilir yerlerden alınması; oluşabilecek sağlık problemlerinin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.

Lenf Drenaj Cihazı

Lenf drenaj cihazı, yüksek hava basıncı uygulayan masaj kıyafeti ve silikon hortumdan oluşmaktadır. Son derece sessiz bir şekilde çalışan bu cihaz, boyun bölgesinin altından başlayarak tüm vücudu basınç uygulamasına tâbi tutmaktadır. İşlem gören vücut bölgeleri, daha sistematik ve aktif çalışmaktadır. Basınç yönteminin vücut üzerindeki yararlı etkileri, pek çok sağlık sorununun azalmasına yardımcı olmaktadır.

Lenf tedavisinde kullanılan cihaz, uygulamayı yapan doktor tarafından yönetilmektedir. Alanında uzman ve deneyimli doktorlar, her vücut bölgesine ayrı ayrı basınç göndermektedir. Masaj kıyafetinin bölmeleri, verilen basınçla birlikte şişerek; o bölgenin yağ oranını azaltmaktadır. Lenf drenaj, bölgesel incelme yöntemleri arasında yer almakta ve birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir.

Lenf Drenaj Ne İşe Yarar?

Lenf drenaj masajı, dolaşım bozukluğu olan vücut bölgelerinin; kan basıncı düzeyini artırarak, daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır. Uzun yıllardır kullanılan bir masaj yöntemi olup; çok fonksiyonlu bir yapı sergilemesi nedeniyle öne çıkmaktadır. Dolaşım sisteminde oluşan aksaklıklar, lenf drenaj masajıyla azaltılmakta ve kişilerin genel sağlık durumu düzeltilmektedir.

Pressoterapi, bölgesel incelme amacıyla da kullanılmaktadır. Orantısız bir şekilde kilo alan ve sadece belli başlı bölgelerinin incelmesini isteyen kişiler; lenf drenaj tedavisine sıklıkla başvurmaktadır. Bu masaj sayesinde, işlem gören bölge aktif hale getirilmekte ve söz konusu bölgede bulunan yağ dokuları yakılmaktadır.

Selülit ve çatlak gibi cilt problemleri, lenf drenaj tedavisinin faydaları sayesinde giderilebilmektedir. Lenf drenaj, kan dolaşımını hızlandırırken cilt yüzeyinin de yenilenmesine olanak tanımaktadır. Selülit ve hamilelik sonrası çatlakları, lenf drenaj tedavisinin yenileyici etkisi sayesinde giderilebilmektedir. Cilt yüzeyinin daha sıkı görünmesine olanak tanıyan bu tedavi, çok yönlü faydaları ile öne çıkmaktadır.

Lenf drenaj, ameliyat sonrası iyileşme süreçlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Ameliyat nedeniyle açılan yaralar, kan dolaşımı hızının artırılmasıyla daha çabuk iyileşmektedir. Uygulanan lenf drenaj masajı, ameliyat sonrası iyileşme sürecini hızlandırmakta ve kişilerin genel vücut sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Lenf Drenaj Nasıl Uygulanır?

Lenf drenaj terapisi, profesyonel ortamlarda uzman doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Tedavi öncesinde kişiye, göğüs kafesi ve baş dışındaki bütün bölgeleri kaplayan bir kıyafet giydirilmektedir. Bu işlem esnasında, hemen hemen bütün vücut bölgeleri;  lenf drenaj masajına ve basınç uygulamasına tâbi tutulmaktadır. Kıyafet içerisine gönderilen basınç, vücut bölgelerinin daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır.

Masaj sonrası, hiçbir yan etki görülmemekte ve kişiler günlük yaşantılarına hızlı bir şekilde geri dönebilmektedirler. Son derece keyif verici bir uygulama olan lenf drenaj masajı, kan dolaşımını düzenlemesi nedeniyle ruh sağlığı sıkıntılarına ve stres belirtilerine de iyi gelmektedir. Yaşlanma karşıtı etki göstererek, cildin daha gergin ve sorunsuz görünmesine yardımcı olmaktadır.

Lenf Drenaj Faydaları Nelerdir?

Tıbbi bir uygulama olan lenf drenaj yöntemi, birçok vücut sorununun çözümüne katkı sağlamaktadır. Genel vücut sağlığının gelişmesine ve uzun vadede korunmasına olanak tanıyan lenf drenaj; dolaşım sisteminin daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır. Lenf drenaj faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Tüm vücut sistemlerindeki kan dolaşım hızını arttırmakta ve vücut fonksiyonlarının daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  2. Cilt yüzeyine gönderdiği basınç ile cilt dokularını yenilemekte ve kişinin daha sıkı bir tene sahip olmasına olanak tanımaktadır.
  3. Vücut bölgelerinde bulunan yara izlerinin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  4. Hamilelik sonrası çatlaklarının ve selülit oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır.
  5. Uygulandığı bölgelerin, yağ dokularını incelemektedir. Bu yönüyle kişilerin, bölgesel zayıflama imkanı kazanmasına olanak tanımaktadır.
  6. Gevşemiş kas dokularını sıkılaştırmakta ve genel kas yapısının gelişmesine katkı sağlamaktadır.
  7. Dokularda biriken ödeme miktarını azaltmaktadır.
  8. Kilo verme sürecine destek olmaktadır.

Lenf Drenaj Kimlere Uygulanır?

Her yaştan kişiye uygulanabilen lenf drenaj, söz konusu kişinin yoğun bir dolaşım bozukluğu olmadığı sürece güvenle kullanılmaktadır. Dolaşım bozukluğuna sebebiyet verebilen, damar tıkanıklığı ve diyabet gibi hastalıklar, lenf drenaj masajının uygulama prosedürlerini kısıtlamaktadır. Böyle durumlarda, doktor kontrolünde uygulama yapılması; oluşabilecek sağlık problemlerinin önlenmesi açısından önem arz etmektedir.


 
Etiketler: lenf-drenaj
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR