500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Kırışıklık Karşıtı Masaj Teknikleri

Kırışıklık Karşıtı Masaj Teknikleri

Kırışıklık karşıtı masaj teknikleri, yüz bölgesinde belirli alanlara basınç uygulanarak kaydırma yapılması ve belli alanlardaki hücrelerin harekete geçirilerek yenilenmesini sağlamak gibi uyarılar yapılması gibi pek çok ayrıntıya sahip bir masaj şeklidir. Yüzde oluşan çizgiler ve cilt üzerinde oluşan deformasyonları azaltmak için yüz kaslarını oynatabilmek, cilt dokusu üzerinde bulunan hücrelerin yenilenmesini sağlamak gibi pek çok farklı özelliği barındıran kırışıklık karşıtı masaj teknikleri doğru ve rutin bir düzende uygulandığında çok daha hızlı ve uzun soluklu sonuçlar elde edilmesi mümkün olacaktır.

Kırışıklık oluşmasına engel olabilmek için günlük cilt bakım rutinine eklenmesi gereken kırışıklık karşıtı masaj teknikleri, uygulanarak çok daha etkili sonuçlar elde edebilmek ve oluşan çizgilerin kırışıklığa dönüşmesine engel olunarak hareket edilebilir.

Kırışıklığın Nedenleri ve Etkileri

Cilt dokusunda elastikiyet kaybı yaşanması sonucun kırışıklık ve derin çizgi oluşumu sonrası meydana gelen kırışıklık nedenleri farklı sebeplerden kaynaklı olabilir. Yaş aldıkça cilt dokusunun kırılgan ve elastik halini kaybetmesi ile birlikte kuru ve çok daha hassas bir hal alması sebebiyle cildin kırışması ve mimiklerden kaynaklı cilt üzerinde kalıcı izler oluşması mümkündür.

Kırışıklık nedenleri tamamen kişinin doğal cilt dokusu ve cildin hassasiyetine bağlı olarak farklı zaman dilimlerinde gerçekleşebilir. Yaşlılığın engellenmesi ve kırışıklığın oluşmaması için gevşeyen kas dokularını güçlendirmek ve sarkmaların önüne geçmek çok önemli bir cilt bakım rutini olacaktır. Genetik faktörlerinde etkili olduğu kırışıklık nedenleri arasında mutlaka ön planda tutularak erken yaşlardan itibaren yüz masajı uygulamaları ile hücre yenilenmesi sağlanabilir cildin kırışıklıklar oluşmadan önce korumaya alınarak gergin ve sağlıklı bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Düzenli bir rutin oluşturarak kırışıklık karşıtı bir uygulama yapılması ise uzun süreli sonuçlar almak adına doğru bir adım olacaktır.

Kırışıklık Karşıtı Masajın Etkileri

Kırışıklık karşıtı masajın faydaları yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılabilmesi ve kırışıklıkların cilt dokusu üzerinde belirgin bir hal almaması için kan dolaşımını hızlandırarak çok daha taze ve refah bir görünüm ortaya çıkarmak açısından ele alınabilir. Kırışıklık karşıtı masajın faydaları arasında ölü derilerin cilt dokusu üzerinde giderilmesi ve cildin çok daha sağlıklı bir görünüme kavuşması gibi pek çok farklı özelliği bulunmaktadır.

Başka bir bakış açısıyla cilt yüzeyinin yenilenmesini sağlarken hızlanan kan akışı sayesinde çok daha gergin ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak da mümkün olacaktır.

Doğru Masaj Yağları ve Kremlerin Seçimi

Masaj yağları ve krem seçimleri yapılırken doğal içerikli temiz diye tabir edilen vegan ürünler kullanılması ve özellikle kimyasal ürünlerden kaçınılması çok önemlidir. Tercih yapılırken ürünlerin cilt dokunuz ile bütünleşmesini sağlayacak uygulamalar eşliğinde kullanılması çok önemlidir. Masaj yağları ve krem seçimleri yapılırken seçebileceğiniz doğal masaj yağları şu şekilde belirtilebilir;

  • Hindistan cevizi yağı,
  • Susam yağı,
  • Badem yağı,
  • Kayısı yağı,
  • Jojoba yağı.

Yağların uygulaması sırasında cilt dokusuna baskı sağlamak ve beraberinde doğru noktalara uygulama yapmak etkili ve uzun soluklu bir geri dönüş alınabilmesi için de olanak tanımaktadır. Masaj yağları ve krem seçimleri yapılırken özellikle nemlendirerek rahatlama sağlayan krem tercihlerinde bulunmak cildin rahatlamasına da olanak tanıyacaktır.

Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Yöntemleri

Temel masaj teknikleri pek çok açıdan cilt dokusu ve kan dolaşımı için çok önemlidir. Doğru ve düzenli uygulanması halinde uzun sürede etkilerini en iyi şekilde görebilmek de mümkün olacaktır. Masaj yöntemi ile kişinin rahatlaması ve cilt dokusunun hücre yenilemesini sağlayabilmesi için doğru uygulama yapabilmek ve tekniğe uygun dokunuşlarla ilerlemek gereklidir.

Temel masaj teknikleri doğru uygulama yapmak isteyen kişiler için şu şekilde incelenebilir;

  1. Klasik masaj
  2. Baş-boyun omuz masajı
  3. Sıcak taş masajı
  4. Sporcu masajı
  5. Lenf-drenaj masajı
  6. Aromaterapi masajı
  7. Thai masajı
  8. Refleksoloji masajı
  9. Yüz masajı

Her bir masaj çeşidinin farklı dokunuşlara ve farklı tekniklere ihtiyaç duyması ile birlikte farklı germe, ovma, baskı uygulama, eklem ve gerilim sistemlerini etkilemek gibi durumları söz konusu olabilir. Kişiye en uygun temel masaj tekniklerinin uygulanması ise çok daha etkili ve geçerli bir sonuç alınabilmesine olanak tanıyacaktır.

Klasik masaj, çok daha sert ve dairesel hareketler ile uygulama yapılarak kasların açılmasını sağlarken, aromaterapi masajı doğal yağlar ile uygulama yapılarak vücudun ve cildin nem dokusunu kazanmasına olanak tanımaktadır. Thai masajı, kas ve eklem gerilimini azaltarak hafif baskı uygulamaları ile gerçekleştirilen bir masaj türü olarak bilinirken temel masaj teknikleri kapsamında en çok tercih edilen baş, boyun ve omuz masajı baş ağrısı, uykusuzluk, gerginlik gibi sorunların ortadan kaldırılması için çok etkili olacaktır.

Masaj Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Masaj yapılırken dikkat edilmesi gerekenler pek çok açıdan incelenebilecek geniş çaplı bir bilgi ve bilinç gerektirmektedir. Beden ve ruh sağlığı açısından gevşemek, sertleşmelerin hafiflemesi ağrıların azaltılması gibi pek çok farklı açıdan incelenerek doğru baskı ve uygulamalar sayesinde rahatlama sağlanabilir. Vücutta ve yüz bölgesinde yapılan masajın mutlaka doğru bir etki bırakması ile vücut ısısının değişmesi, cilt dokusunun kendini yenilemesi, yaşlanmaya ve kırışıklığa karşı önlem ve tedavi amacıyla da uygulama yapılması çok önemli bir detay olarak kabul edilebilir. Masaj yapılırken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alan en önemli kural kasların ve sinir siteminin işleyiş şeklini öğrenmek ve doğru ritmik hareketlerle uygulamayı yapabilmektir.

Kişiye özel çizgilerin takip edilebilmesi cilt dokusunun yenilenmesine, kan dolaşımının hızlanmasına ve hücre yenilenmesine sebep olabileceği için odaklanmak ve hem masaj yapılan kişinin hem de uygulamayı yapan kişinin konsantrasyonu çok önemlidir. Sessiz ve rahatlatıcı bir ortamda yapılan masaj çok daha yeterli ve etkili bir sonuç alınması için önemli olacaktır.

Düzenli Uygulama ile Uzun Süreli Sonuçlar

Düzenli uygulama yapmanın sonuçları doğru teknikler ile ilerlenebildiğinde çok etkili ve gözle görülebilir bir başarı ile karşılaşmak mümkün olabilir. Rahatlatıcı ve beden sağlığı açısından çok farklı faydalara sahip olan masaj uygulamaları ile kişilerin çok daha ferah ve huzurlu hissetmeleri aynı zamanda ağrı acı gibi sorunlarla karşılaşmamaları mümkündür.

Düzenli uygulama yapmanın sonuçları uzun süre rutin oluşturulduğunda bağışıklık sisteminin de güçlenmesine, uyku düzeninin oluşmasına, kan akışını hızlandırarak çok daha etkili bir sonuç ile karşı karşıya gelinmesine sebep olabilir. Kalp ve damar hastalıklarında tedavi amacıyla da uygulama yapılması özellikle koruma amacıyla çok önemli bir yer tutmaktadır.

Kırışıklık karşıtı masaj teknikleri ise düzenli bir rutin üzerinde tekrar edildiğinde kan akışını hızlandırarak çok daha iyi bir görünüme, kırışıklıkların azalmasına ve ince çizgilerin genişlememesine sebep olabilir. Yüz masajı günlük olarak cilt bakım rutinine eklenmesi halinde yüz hatlarının belirginleşmesine ve çene hattının ortaya çıkarılmasına da etkili olan sihirli bir uygulama olarak kabul edilebilir. Masaj yağları ve krem seçimleri yapılırken tamamen kişinin ihtiyaçları doğrultusunda doğal içerikli masaj yağları ve masaj kremleri kullanmak ise cildin ferahlaması ve beraberinde etkili bir sonuç ortaya çıkması için etkili olacaktır.

Etiketler: Cilt Bakımı
Mayıs 15, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR