Kalıcı Eyeliner Uygulaması Hakkında Her Şey!

kalıcı eyeliner işlemi

Uzun ömürlü makyaj uygulamaları arasında yer alan kalıcı eyeliner işlemi, kadınların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesine olanak tanımaktadır. Kusursuz ve keskin bir eyeliner görünümü, söz konusu işlem ile kolay bir şekilde elde edilmektedir. İşlem sonunda kadınlar, saatler süren göz makyajı uygulamasından feragat etme şansı yakalamaktır.

Göz makyajı, kadınların en fazla önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Yüz güzelliğinin ön plana çıkmasına olanak tanıyan gözler, ölçülü bir makyaj sayesinde büyüleyici görünmektedir. Göz güzelliği, kadınlar için oldukça önemlidir ve bu nedenle kaş/kirpik bakımı gibi uygulamalar oldukça sık kullanılmaktadır.

Kalın, ince, kuyruklu ve kuyruksuz olmak üzere; istenilen şekillerde yapılabilen kalıcı eyeliner uygulaması, dövme işlemiyle benzer parametrelere sahiptir. Göz kapağının hemen üzerine uygulanan kalıcı çizim, kalıcı eyeliner işleminin genel prosedürünü oluşturmaktadır. Söz konusu çizim esnasında kullanılan boya, tamamen doğal ürünlerden elde edilmektedir.

Kalıcı Eyeliner İşlemi Nedir?

Kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alan eyeliner tasarımı, kadınların makyaj yaparken daha az enerji harcamasına olanak tanımaktadır. Kalıcı göz makyajı sayesinde, günün her saati mükemmel bir eyeliner görünümüne sahip olmak mümkün hale gelmektedir. Son derece pratik bir uygulama prosedürüne sahip olan bu işlem, güvenilir çözümler sunması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Kalıcı eyeliner uygulaması, kişilerin neredeyse hiçbir eylemde bulunmadan mükemmel bir göz makyajı elde etmesine olanak tanımaktadır. Uzun yıllardır uygulanan bir işlem olması nedeniyle, son derece güven veren kalıcı eyeliner işlemi; bir saat kadar kısa sürelerle yapılmakta ve işlemi yaptıran kişinin uzun vadede konfor kazanmasına olanak tanımaktadır.

Kalıcı Eyeliner İşlemi Nasıl Yapılır?

Kalıcı eyeliner uygulaması, göz çevresinin kalıcı bir boya ile işlem görmesi anlamına gelmektedir. Bu işlem sayesinde kişi, kalıcı olarak eyeliner görünümü elde etmektedir. Son derece pratik bir yöntem olan kalıcı eyeliner, her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir. Kadınların daha konforlu olmasına olanak tanıyan kalıcı eyeliner işlemi, şu adımların izlenmesiyle yapılmaktadır:

  1. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişi, nasıl bir eyeliner arzuladığını güzellik uzmanına aktarır.
  2. Hedeflenen eyeliner, göz üzerine geçici bir boyayla çizilir.
  3. Danışanın işlem esnasında acı duymaması adına, göz çevresi anestezi kremleri ile uyuşturulur.
  4. İstenilen renk ve yoğunluk belirlenerek, kalıcı eyeliner işlemine başlanır.

Kalıcı eyeliner işlemi yaptıranlar, günlük yaşamda kullanabilecekleri formlara rağbet göstermektedir. Aşırı düzeyde gösterişli bir eyeliner çizimi, günlük hayatta kullanılamayacağı için işlevsizdir. Bu nedenle, kalıcı eyeliner işlemini yaptıran kişilerin; kullanışlı çizimleri tercih etmesi gerekmektedir. İnce, kalın, kuyruklu ve kuyruksuz olarak sıralanan seçenekler; işlem öncesinde müşteri tercihine sunulmaktadır.

Kalıcı Eyeliner İşlemi Göz Çevresine Zarar Verir Mi?

Kalıcı eyeliner sonrası, güzellik uzmanın önerilerine dikkat edildiği sürece; herhangi bir anormal durumlar karşılaşılmamaktadır. Kalıcı eyeliner işlemi, göz çevresine veya göz yuvarlarına hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Bu işlem, göz çevresinin derisinde bulunan epidermis tabakasını hedef almakta ve bu nedenle hiçbir yan etki göstermemektedir.

Kaş pudralama işleminde olduğu gibi deri altına boya enjekte etme yoluyla uygulanan kalıcı eyeliner, göz çevresini az da olsa tahriş etmektedir. Bu ufak tahrişin büyük ebatlı bir enfeksiyona dönüşmemesi için ilk 24 saat su temasından kaçınmak gerekmektedir. Uygulamayı yapan kişinin direktifleri, süreç sonunda belirleyici rol oynamaktadır.

Kalıcı Eyeliner İşlemi Ne Kadar Süre Etki Eder?

Kalıcı eyeliner yaptırmak isteyen kişiler, bu işlemin ne kadar süre etki edeceği konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Uygulanan eyelinerin göz üzerinde ne kadar kalacağı, söz konusu hizmetin niteliğini belirlemektedir. Kişiler, ayırdıkları bütçeye değecek olan işlem ve hizmetleri tercih etmektedir.

Kalıcı eyeliner uygulaması da dâhil olmak üzere, hiçbir makyaj tekniği; sonsuza kadar cilt yüzeyinde kalmaz. Burada dikkat edilmesi gereken, alınan hizmetin niteliği ve kalitesi olmalıdır. 1 ila 2 yıl kadar kullanılan kalıcı eyeliner, kademeli olarak sönmekte ve zamanla tamamen yok olmaktadır.

Kalıcı eyeliner işleminin kalıcılık düzeyi üzerinde etkili olan pek çok faktör bulunmaktadır. Söz konusu işlemi uygulayan kişinin çalışma prensipleri, eyeliner görünümünün kalıcılık düzeyinde en belirleyici faktör olarak nitelendirilmektedir. İşlem esnasında kullanılan boyanın kalitesi ve işlemi uygulayan kişinin deneyim seviyesi; eyeliner görünümünün kalıcılık düzeyiyle doğru orantılıdır.

Kalıcı Eyeliner Sonrası Yapılması Gerekenler

Kalıcı eyeliner uygulamasının, sorunsuz ilerlemesi ve uzun ömürlü olabilmesi için pek çok faktöre eş zamanlı olarak dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle kalıcı eyeliner hizmetini, güvenilir ve kaliteli yerlerden almak önem arz etmektedir. Etik kurallar çerçevesinde çalışmayan kurum ve kuruluşlar, bireylerin cilt sağlığını ve mali bütçesini riske atmaktadır.

Kalıcı eyeliner sonrası, uygulama yapılan bölgeye 24 saat kadar su değiştirilmemesi gerekmektedir. Hâlihazırda hassas yapıda olan cilt yüzeyi, sıvı teması neticesinde tahriş olabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, sıvı temasından mümkün olduğunca kaçınmak önem arz etmektedir. Kalıcı eyeliner sonrası yapılması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Boyanın daha uzun ömürlü olması için zararlı kimyasal içeren ürünlerden kaçınılmalıdır.
  2. Kontrol randevularının aksatılmaması gerekmektedir
  3. İlk bir hafta içerisinde beklenmeyen ağrı ve hassasiyet hissedildiği takdirde, mümkün olan en kısa sürede doktora gitmek gerekmektedir.
  4. Belirli aralıklarla, rötuş uygulaması yaptırmak; kalıcı eyeliner işleminin daha kalıcı olmasına olanak tanımaktadır.
  5. Cilt bakımı aşamalarının aksatılmadan devam etmesi; işlem gören bölgenin daha çabuk iyileşmesi açısından önem arz etmektedir.
Etiketler: kalici-eyeliner-islemi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR