Jojoba Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

jojoba yağı

Simmondsia chinensis bitkisinin tohum özlerinden elde edilen jojoba yağı; gıda ve kozmetik sektöründe kullanılan son derece faydalı bir bileşendir. Güney Amerika, Arizona, Güney Kaliforniya ve Meksika; simmondsia chinensis bitkisinin yetiştiği bölgeler olarak sıralanmaktadır.

Saç bakım yağı, kişiler için sorun teşkil eden saç problemlerinin azalmasına yardımcı olan doğal bileşenleri ifade etmektedir. Jojoba yağı da dâhil olmak üzere pek çok yağ çeşidi, saç tellerinin ve saç derisinin doğal yollarla beslenmesine olanak tanımaktadır.

Altın rengine sahip ve berrak bir akışkan olan jojoba yağı, uzun yıllardır cilt bakım sektörünün en vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Cilt ve saç bakımı ürünleri, jojoba yağı da dâhil olmak üzere pek çok bitkisel ve faydalı yağ çeşidi ile daha nitelikli hale getirilmektedir.

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır?

Simmondsia chinensis bitkisinin ana vatanında yaşayan yerli halk, uzun yıllardır jojoba yağının faydalarından yararlanmaktadır. 1970’lı yıllara gelindiğinde ise jojoba yağı tam anlamıyla güzellik sektörüne katılmakta ve bu yağ ile elde edilen güzellik ürünleri yoğun rağbet görmektedir.

Jojoba yağı, kozmetik ve klinik kremlerin formüle edilme sürecinde sıklıkla kullanılmaktadır. Yüz serumları, nemlendirici kremler, saç bakım kremleri, şampuanlar ve saç bakım maskeleri; jojoba yağının kullanıldığı kozmetik ürünler olarak sıralanmaktadır.

Jojoba yağı, hem saç hem de cilt sorunları için son derece uygun olan bir bileşendir. Cilt bakım ürünü olarak kullanıldığında, içerdiği A ve E vitaminleri ile cilt dokularını mükemmel bir şekilde beslemektedir. Bununla birlikte, kapalı komedon oluşumunun önüne geçerek; cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır.

Jojoba yağı, saç tellerine ve saç derisine doğrudan uygulanabilirken; cilt yüzeyine seyreltilerek uygulanmaktadır. Badem yağı, lavanta yağı veya çay ağacı yağı ile seyreltilerek uygulanan jojoba yağı; cilt problemlerinin azalmasına ve cildin daha parlak bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır.

Jojoba Yağının İçerisinde Hangi Vitamin ve Mineraller Vardır?

İçeriği yüksek anti bakteriyel iyot düzeyi sayesinde, mantar önleyici özellik gösteren jojoba yağı; oldukça zengin bir vitamin – mineral dengesine sahiptir. Tüm cilt ve saç diplerine rahatlıkla uygulanabilen jojoba yağı içeriği şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. A ve E vitamini
  2. B – Kompleksi
  3. Çinko
  4. Bakır
  5. Selenyum
  6. Krom
  7. İyot
  8. Omega 3, 6 ve 9

Jojoba Yağının Saça Üzerindeki 6 Muhteşem Faydası

Doğadan gelen tüm mucizevi ürünler, insan sağlığının gelişimine ve korunumuna katkı sağlamaktadır. Kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki gösteren saç problemleri de; bazı doğal ürünler ve bitki özleriyle azaltılabilmektedir. Bu kapsam içerisinde önemli bir yere sahip olan jojoba yağı, saç üzerinde birçok faydalı etki göstermektedir.

Jojoba yağı içeren bakım ürünlerinin veya doğrudan ham jojoba yağının, düzenli olarak saç diplerine uygulanması; saçların çok daha gür ve sık çıkmasına olanak tanımaktadır. Saç bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olan jojoba yağının saça faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Saç Kepeğini Azaltır

Saç kepeği problemi, kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki gösteren yaygın bir cilt sağlığı sorunudur. Saç diplerindeki işlevsiz derilerin dökülmesi olarak tanımlanan saç kepeği, jojoba yağının temizleyici gücü sayesinde giderilebilmektedir. Jojoba yağı fazla sabum nedeniyle kabuklanan saç derisinin en iyi şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır.

  1. Saç Tellerini Doğal Olarak Şekillendirir

Saç tellerinin nem dengesini koruyan jojoba yağı, doğal bir saç şekillendirici görevi görmekte ve kişilerin zararlı işlem kullanmadan şekillendirme eylemi yapabilmesine olanak tanımaktadır. Saç tellerini yumuşatan ve saç derisini sakinleştiren jojoba yağı, tüm saç telleri üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak dış faktörlerin zararlı etkilerini en aza indirmektedir.

  1. Kırılan Saç Tellerini Güçlendirir

Saç tellerinin çeşitli nedenlerle kırılması, saç dökülmesi probleminin artmasına neden olmaktadır. Zayıflayan veya kırılan saç telleri, en basit işlemde dahi büyük hasarlar almakta ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Jojoba yağı, kırılan ve güçsüzleşen saç tellerinin eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Saç Tellerinin Daha Parlak Görünmesine Yardımcı Olur

Jojoba yağı, içerdiği yüksek miktarda A vitamini sayesinde saç tellerinin daha canlı görünmesine olanak tanımaktadır. Kuru veya mat görünen saç yapıları, jojoba yağının besleyici etkisi sayesinde daha parlak görünebilmektedir. Saç köklerinin ve saç tellerinin en iyi şekilde beslenmesine olanak tanıyan jojoba yağı; genel saç sağlığının gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

  1. Saç Dökülmesini Azaltır

Saç telleri ve saç dipleri üzerindeki tüm kiri çözen jojoba yağı, kişilere daha sağlıklı bir saç yapısı kazandırması sayesinde saç dökülmesi problemlerini de azaltmaktadır. Temizlenen ve beslenen saç telleri; çok daha güçlü ve dirençli olmakta, bu bağlamda saç dökülmesi olasılığı da en aza indirilmektedir.

  1. Saç Tellerine Hacimli Bir Görünüm Katar

Saç tellerinin incelmesi ve doğal hacmini kaybetmesi, daha yağlı ve bakımsız görünmesine neden olmaktadır. Jojoba yağı, saç köklerini doğal olarak uyarmakta ve köklerden gelen yeni tellerin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır. Jojoba yağının faydaları sayesinde hacim kazanan saç telleri, çok daha dolgun ve bakımlı görünmektedir.


 
Etiketler: jojoba-yagi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR