Güneş Lekelerinden Hangi Kremlerle Korunmalıyız?

Güneş koruyucu ürünler

Güneş lekeleri, UVA ve UVB ışınları nedeniyle oluşmakta ve cilt dokularının hasar görmesine neden olmaktadır. Özellikle sıcak iklim koşullarında yaşayan kişiler, güneş lekesi oluşumunu daha fazla yaşamaktadır. Güneşin dik ışınlarla yeryüzüne değmesi, insan cildinin hasar almasına ve daha yaşlı görünmesine neden olmaktadır.

Günümüzde, ozon tabakasının incelmesi ve kişilerin güneş koruyucu ürünlere gereken hassasiyeti göstermemesi; güneş lekesi oluşumunu yaygınlaştırmaktadır. Güneş ışınlarının, güneş lekesi haricinde; cilt kanseri ve tümör gibi durumlara da neden olduğu görülmektedir. Bu nedenle bireylerin, güneş kremi kullanımına özen göstermesi gerekmektedir.

Güneş koruyucu ürünler, güneşin zararlı ışınlarını engellemekte ve cildin doğal renk pigmentlerini korumaktadır. UVA ve UVB ışınlarının neden olduğu melonin artışı, güneş koruyucu ürünler ile önlenmektedir. Güneş koruyucu ürünlerin, dört mevsim boyunca düzenli olarak kullanılması ve hiçbir şekilde ihmal edilmemesi önem arz etmektedir.

Güneş Lekeleri

Güneş Lekesi Nedir?

Güneş lekesi, güneşin zararlı ışınları nedeniyle oluşan cilt kusurları olarak tanımlanmaktadır. Güneş ışınları, cilt bariyerini delip geçerek; hücrelerin doğal işleyişini bozmaktadır. Zamanla yıkıma uğrayan hücreler, koyu renkli bir görünüm alarak cilt üzerinde birikmektedir. Bu durum, çil ve güneş lekesi formunda kişilerin hayatına girmektedir.

Günümüzde, hemen hemen herkes; güneş lekesi oluşumunu belirli dönemlerde yaşamaktadır. Güneş altında kalmak zorunda olan ve güneş koruyucu ürün kullanmayan kişiler; cilt kanseri gibi ciddi hastalıklara daha sık yakalanmaktadır. Bununla birlikte, güneşin zararlı ışınları; cilt kırışıklıklarının artmasına ve kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir.

Güneş lekeleri, göz çevresine veya yanaklara sirayet ederek; kişilerin yüz bütünlüğünü bozmaktadır. Özellikle gözaltı morlukları, güneşin zararlı ışınlarından direkt olarak etkilenmektedir. Bu durumun en yaygın nedeni, güneş koruyucu ürün kullanılsa dahi göz altlarına sürülmemesidir. Yüz bölgesinin bütün kısımları, güneş koruyucu kreme tâbi tutulmalıdır.

Güneş Lekesi Neden Oluşur?

Hemen hemen herkes, yaz aylarının sıcacık hissinden ve güneşlenmenin verdiği keyiften hoşlanmaktadır. Tatil döneminin en keyifli anları, sıcacık güneş ve pırıl pırıl bir deniz ile sağlanmaktadır. Her güzel şeyin bir bedeli olduğu gibi yaz aylarının korkulu rüyası da güneş lekeleridir. Bununla birlikte, kış aylarında da güneş lekesi oluşumu görülmektedir. Güneş lekesi nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Yüksek koruyuculuk gücü olan güneş kremlerini, düzenli olarak kullanmamak.
  2. Şapka ve güneş gözlüğü kullanımına özen göstermemek.
  3. Güneşin en dik açıyla geldiği saatlerde dışarıda kalmak.
  4. Yoğun iş temposu nedeniyle, cilt bakımına özen göstermemek.
  5. Çeşitli nedenlerle zayıflayan cilt sağlığı.
  6. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahip olmak.
  7. Vitamin eksikliği yaşamak.

Yaz aylarının en keyifli anlarında, güneş lekesi gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için çeşitli önlemler eş zamanlı olarak alınması gerekmektedir. Güneş kremi kullanımı, tam da bu noktada devreye girerek; yaz aylarının daha keyifli geçmesini sağlamaktadır. Güneş koruyucu ürünleri, şapka ve güneş gözlüğü gibi aksesuarlarla desteklemek; güneşin zararlı etkilerinden en iyi şekilde korunmayı sağlamaktadır.

Güneş Lekelerinden Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

Güneş Lekesi Nasıl Tedavi Edilir?

Güneş lekeleri, bazı tıbbi ve klinik tedavilerle tamamen yok edilebilmektedir. Teknoloji alanında yapılan atılımlar, güzellik sektörünün de hızla gelişmesine olanak tanımaktadır. Güneş lekesi tedavileri, uzman estetik cerrahi doktorları tarafından ve güzellik merkezi profesyonelleri tarafından yapılmaktadır. Çoğunlukla lazer desteği içeren bu uygulamalar, etkili sonuç vermeleri nedeniyle birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Güneş lekesi tedavisi, cilt yüzeyinde deforme olan bölgelerin; eski sağlıklı rengine yeniden sahip olması için yapılmaktadır. Pigmentasyon veya kolajen desteği içeren uygulamalar, güneş lekelerinin en iyi şekilde giderilmesine olanak tanımaktadır. Güneş lekesi tedavileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. IPL
  2. Işık Sistemleri
  3. KTP
  4. Fraksiyonel Lazer
  5. G5 Masajı
  6. HIFU
  7. Gençlik Aşısı
  8. Glutatyon Tedavisi

Güneş lekelerinin giderilmesi için bazı serum ve krem çeşitleri de kullanılmaktadır. Düzenli kullanımda son derece etkili sonuç veren bu ürünler, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle gece yatmadan önce, beyazlatıcı özelliği bulunan cilt bakımı ürünü kullanmak; güneş lekelerinin en hızlı şekilde giderilmesine olanak tanımaktadır.

Maruderm, doğal ürünlerden aldığı ilhamla; güzellik sektörünün bitki özleriyle buluşmasına olanak tanımaktadır. Maruderm bünyesinde bulunan leke karşıtı bakım ürünleri, güneş lekelerinin azalmasına ve yeni leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır. Etki düzeyleriyle öne çıkan bazı Maruderm leke karşıtı ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Niancinamide Leke Karşıtı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem
  2. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi
  3. Maruderm Azelaik Asit Solüsyon Aydınlatıcı Leke Karşıtı Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik
  5. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Serumu

Güneş Lekesine İyi Gelen Krem

 

Güneş Lekelerinden Korunma Yöntemleri

Güneş lekesi, kişilerin cilt bütünlüğü bozması nedeniyle oldukça can sıkıcı bir durum olarak nitelendirilmektedir. Güneş lekesi oluşumunun engellenmesi için bazı ürünlerin düzenli kullanılması ve bazı önerilerin dikkate alınması gerekmektedir. Güneş lekelerinden korunma yolları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Güneş Kremi Kullanmak

Güneş kremi kullanmak, leke oluşumunun önüne geçmesinin yanında; yaşlanma karşıtı etki göstermesi nedeniyle de önem arz etmektedir. UV ışınları, cildin doğal nem ve yağ dengesini bozmakta ve güneş kreminin kullanılmadığı durumlarda cildi çok daha hızlı tahrip etmektedir.

Güneş kremi kullananlar, güneş lekesi ve kırışıklık oluşumuna karşı daha dirençli olmaktadır. Bu bağlamda güneş kreminin kış ayları da dâhil olmak üzere dört mevsim düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Piyasada bulunan güneş koruyucu ürünler, kişilerin cilt tiplerine özel olarak formüle edilmektedir. Kişiler, cilt tiplerine uyum sağlayacak en iyi ürünü; kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler arasından kolaylıkla seçebilmektedir.

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları

  1. Cilt Yüzeyini Bol Bol Nemlendirmek

Bilimsel araştırmalar, nemsiz ciltlerin leke oluşumuna daha yatkın olduğunu göstermektedir. Nem açısından yetersiz kalan cilt dokuları, güneşin zararlı ışınlarına karşı daha dirençsiz olmaktadır. Cildin doğal nem dengesinin korunması için günlük en az iki litre kadar su içilmesi ve sıvı bazlı yiyeceklerin düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.

Cilt yüzeyinin doğal içerikli ürünlerle düzenli olarak nemlendirilmesi, güneş lekelerinden korunma yöntemleri arasında yer almaktadır. Uygun nemlendiricilerle yapılan nemlendirme işlemi, kişilerin daha canlı ve daha taze bir cilde sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Güneş Gözlüğü ve Şapka Kullanmak

Yaz aylarında, güneş gözlüğü ve şapka kullanımına özen göstermek; cilt lekesi problemlerinin engellenmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle şapka kullanımı, güneşin tüm zararlı ışınlarının cilt yüzeyine değmesini engellemektedir. Bu sayede, UVA ve UVB ışınları cilt yüzeyine ulaşamamakta ve cilt yüzeyi leke oluşumuna karşı dirençli hale gelmektedir.

Güneş gözlüğü ve şapka kullanımı, göz çevresinin korunması açısından da önem arz etmektedir. Güneşin zararlı ışınları, göz çevresinin kırışmasına ve gözaltlarında morluklar oluşmasına sebebiyet vermektedir. Şapka ve güneş gözlüğü birlikte kullanılarak, yaz aylarının yakıcı etkilerinden korunmak mümkün hale gelmektedir.

Leke Karşıtı Güneş Kremi Faydaları

  1. Güneşin En Tepede Olduğu Saatlerde Dışarı Çıkmamak

Yaz aylarında, saat 11.00 ve 16.00 arasında geçen zaman dilimi; yakıcı güneş ışınlarının daha dik açılarla gelmesi nedeniyle son derece tehlike arz etmektedir. Güneşin en tepede olduğu saatlerde, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamak; güneş lekesi oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Güneşin en tepede olduğu saatlerde güneş ışınlarına karşı savunmasız bir şekilde dışarı çıkmak, cilt lekelerinin hızlı bir şekilde oluşmasına sebebiyet vermektedir. Bu saatlerde zarurî nedenlerle dışarı çıkıldığında, güneş kremi kullanmayı ve şapka takmayı ihmal etmemek gerekmektedir.

Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi

Güneş lekelerinin, henüz oluşmadan engellenmesi; uzun vadede yaşanacak sorunların önüne geçmektedir. Güneş lekesi oluşumunun önlenebilmesi için üstün bir koruyuculuk düzeyi sergileyen güneş kremlerinin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Şapka ve gözlük kullanımına özen göstermek, güneş kreminin etkinlik düzeyini artırarak; güneş lekesi oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, içerdiği arbutin molekülü sayesinde; var olan lekelerin azalmasına ve cildin güneşin zararlı ışınlarına karşı en iyi şekilde korunmasına yardımcı olmaktadır. Son derece kolay kullanılabilen ve kimyasal madde içermeyen güneş kremi, üstün nitelikli özellikleri sayesinde birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.


 
Etiketler: gunes-koruyucu-urunler
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR