Ginseng Nedir Ne İşe Yarar?

Ginseng

Ginseng, Asya kıtasında yetiştirilen ve faydaları saymakla bitmeyen bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Ginseng bitkisinin Latince adı “Panax”’tır ve tam iyileşme anlamına gelmektedir. Ginseng, yapısı nedeniyle insana benzetilen bir bitkidir. Bu nedenle adamotu olarak da adlandırılmaktadır.

Ginseng özü, özellikle Çinlilerin güzellik algısı için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle uzun yıllar boyunca Çin’de cilt bakımında ginsengden yararlanılmıştır.

Ginseng Çeşitleri

Ginsengin farklı türlerinin olduğu bilinmektedir. En çok kullanılan 3 ginseng çeşidi aşağıdaki gibidir:

Kırmızı Ginseng: Çin ve Kore’de yetiştirilmektedir. Cilt bakımı için en çok tercih edilen ginseng türüdür. Enerji verici özelliği sebebiyle sağlık alanında da çokça kullanılmaktadır.

Amerikan Ginsengi: ABD’de Georgia ve Wisconsin’de yetiştirilmektedir. Stres yatıştırıcı etkisi sebebi ile çay olarak tüketilmektedir.

Sibirya Ginsengi: Diğer ginseng türlerinde olan ginsenosit adı verilen madde bu türde bulunmamaktadır. Bu nedenle cilt bakımı için diğer türlerden daha az tercih edilmektedir.

Ginseng İçeren Besinler Nelerdir?

Ginseng faydaları ve cilt bakımına etkisi ile bilinen bir bitki çeşididir. Ginseng başlı başına bir bitki olduğu için diğer bitki türleri içerisinde bulunmamaktadır. Ginseng özü, hem cilt bakım ürünleriyle hem de besin olarak vücuda alınabilmektedir. Görünüşü bakımından zencefile benzetilen ginseng bitkisi farklı yöntemlerle de kullanılmaktadır.

Ginseng kök bitkisi kurutularak ginseng çayı yapılmaktadır. Günde bir ya da iki fincan ginseng çayı içmek, hücre yenilenmesine ve kolajen üretimine fayda sağlamaktadır. Ayrıca bağışıklık güçlendirici etkisi ile pek çok hastalığı önleyici özelliği de bulunmaktadır. Özellikle soğuk kış aylarında ginseng çayı tüketilmesi uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir.

Ginseng içeren takviye edici gıdalar piyasada mevcuttur. Bu gıdaların içerisine farklı vitaminler eklenerek tek bir kapsülde birden çok fayda sağlanabilmektedir. Hafıza onarımı ve beyin fonksiyonlarına olan etkisi sebebi ile demans ve Alzheimer gibi hastalıklarda ginseng bitkisinden çokça yararlanılmaktadır.

Ginseng ve Cilt Bakımı

Ginseng ile cilt bakımı uzun yıllardır Çinlilerin bakım rutini arasında yer almaktadır. Ginseng sayesinde cilt daha genç bir görünüm kazanmaktadır. Bunun için ginseng özü içeren ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Ginseng içeren ürünlerin de yer aldığı haftalık bir cilt bakımı rutini oluşturmak, daha etkili sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Ginseng, yaşlanma karşıtı özelliği ile öne çıkmaktadır. 20’li yaşlardan sonra azalan kolajen üretimini desteklemek amacı ile ginseng içeren ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede cilt bariyeri sağlam kalarak cildin yaşlanması geciktirilmektedir.

30 – 35 yaş aralığındaki kişiler, ginseng içerikli ürünleri mutlaka cilt bakım rutinlerine eklemelidir. Haftada 3 – 4 kez ginseng içerikli ürünlerin kullanılmasının cilt elastikiyetini koruduğu bilinmektedir.

Ginseng özü, antioksidan özelliği ile vücuttaki serbest radikallerin ortadan kaldırılmasını sağlamaktadır. Ginseng kullanımı sayesinde oksidanların ciltten uzaklaştırılarak daha canlı bir görünüm elde edilecektir.

Hassas göz çevresi için özel bir cilt bakım rutini oluşturulmalıdır. Hücre yenileyici ve onarıcı özelliği olan ginseng, koyu halka oluşumunun da önüne geçmektedir. Ayrıca kaz ayağı denilen kırışıklıkların giderilmesi ve önlenmesinde ginseng kullanımının önemi büyüktür.

Ginseng ile cilt bakımı denilince akla gelen bir diğer nokta ise ginsengin anti-enflamatuar özelliğidir. Egzamalı ciltlerde ve çeşitli yaraların iyileştirilmesinde ginseng mucizesinden faydalanılmaktadır. Ginseng özü, akne ve siyah nokta gibi cilt kusurlarını gidermede de etkili olmaktadır.

Ginseng, hassas ciltli kişiler için de iyi bir bakım ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Yatıştırıcı özelliği sayesinde hassas ciltlerde oluşan kuruluk ve kaşıntı gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle ginseng içerikli ürünlerher cilt tipi için güvenle tavsiye edilmektedir.

Ginseng İçeren Ürünler Nasıl Kullanılmalıdır?

Ginseng ile cilt bakımı yapılırken cildi yormamak adına farklı ürünler aynı anda kullanılmamalıdır. Farklı içerikli nemlendirici ve serumlar kullanılacaksa bu ürünlerin 12 saat arayla kullanılması tavsiye edilmektedir. Ginseng özü içeren ürünlerin sabah, diğer bakım ürünlerinin akşam kullanılmasıyla iyi bir cilt bakımı rutini oluşturmak mümkündür.

Ginseng özlü ürünler kullanılmadan önce cilt temizliğinin yapılması gerekmektedir. Bu noktada Maruderm Yüz Yıkama Jeli ile temizleme yapılarak cilt serum kullanımına hazır hale getirilmelidir. Sebum tabakası fazla olan bölgelerde serumların cilde iyi nüfuz edebilmesi adına temizlik adımının atlanmaması önerilmektedir.

Cilde peeling yapılan günlerde cildin onarılması ve nemlendirilmesini sağlamak için ginseng özü içeren ürünlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Hücre yenileyici özelliği olan ginseng, peeling sonrası cildin ihtiyacı olan nemi geri kazanmasını sağlayacaktır.

Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Serum

Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Serumiçeriğindeki ginseng özü ile cildin ihtiyacı olan bakımın yapılmasına yardımcı olur. Niacinamide içeriğiyle birlikte B vitamininin cilde nüfuz etmesini sağlar. Bu sayede cilt çok daha ışıltılı ve canlı bir görünüm kazanır.

Marudem Cilt Yenileyici Serum içerisinde pantenol ve hyalüronik asit de bulunmaktadır. Bu iki madde, cildin nemini kaybetmemesi için cilt bariyerini onarma görevini üstlenmektedir. Hyalüronik asidin yüksek nem tutucu özelliği ile kuru ciltlere en iyi bakımın yapılmasını sağlamaktadır. 

İçerisinde paraben ve parfüm içermeyen ginseng özlü serum, doğal bir bakım için cildin ihtiyacı olan ürünler arasında yer alır. Çinlilerin güzellik sırlarının arasında yer alan ginseng özü ile kısa sürede parlak bir cilde kavuşmak mümkündür.


 
Etiketler: ginseng
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR