500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Gece cilt bakımı

Cilt yapısı, hem geceleri hem de gündüzleri yapılması gereken bakım rutinlerine fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır. Gece cilt bakımı, gün boyu yorulan ve hasar alan cildin dinlenmesine ve onarılmasına yardımcı olmaktadır. Cilt yapısı için gündüz yapılan bakım uygulamalarına nazaran, gece yapılan bakım uygulamaları çok daha fazla önem arz etmektedir.

Günümüz modern dünyasının olumsuz bir getirisi olan hava kirliliği, cilt yüzeyinin gün boyu zarar görmesine neden olmaktadır. Gündüzleri, yoğun iş hayatı ve stres faktörleriyle mücadele nedeniyle yıpranan cildin, gece cilt bakımı ile düzenli bir şekilde onarılması gerekmektedir. Gündüz boyunca yaşanan tüm olumsuzluklar, gece cilt bakımı sayesinde telafi edilmektedir.

Doğal ürünlerin mucizesine inanan ve bu vizyonla yola çıkan Maruderm; onlarca farklı cilt bakım ürünü ile gece cilt bakımı konusunda da müşterilerinin yüzünü güldürmektedir. Maruderm gece onarıcı cilt bakım serumu, gün boyu yorulan ve yıpranan cildin uyku süresince onarılmasına ve iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Cilt yüzeyini hızlı bir şekilde onarması nedeniyle, Maruderm ürünleri arasında öne çıkmaktadır.

Gece Boyunca Cildimizde Neler Olmaktadır?

İnsan vücudu üzerinde, gece boyunca gerçekleşen pek çok farklı durum bulunmaktadır. Gündüz salgılanan hormonlar ile gece salgılanan hormonlar aynı değildir ve gece salgılanan hormonlar çoğunlukla cilt yüzeyine etki etmektedir. Gün boyunca sindirim, dolaşım, solunum gibi sistemlere enerji harcayan vücut, gece içerisinde cilt ve deri sistemlerine yönelmektedir.

Gece boyunca salgılanan pek çok farklı hormon, özellikle cilt yüzeyini hedef alarak tüm sistemi dinlendirmeyi hedeflemektedir. Gece süresince cilt dokuları, daha fazla kolajen üretmeye çalışarak cilt yüzeyini onarmaya çalışmaktadır. Günün tüm yorgunluğu ve stresi, gece içerisinde gerçekleşen vücut fonksiyonları sayesinde atılmaya çalışılmaktadır.

Özellikle melatonin hormonu, gece boyunca salgılanarak cilt ve saç yapısını güçlendirmeye çalışmaktadır. Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyen kişiler, melatonin hormonunun öneminin farkındadır. Verimli bir şekilde gece uykusunun gerçekleşmesi, melatonin hormonunun daha düzenli salgılanmasını sağlamaktadır.

Düzenli Uykunun Cilt Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Düzenli uyku, tüm vücut sistemleri için önemlidir ancak özellikle cilt sağlığı, düzenli ve verimli uykuya daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Düzenli uyku alışkanlıklarına sahip olmamak, daha erken yaşlanmaya ve daha fazla kırışmaya neden olmaktadır. Hemen hemen herkes, uykusuz kaldığı günlerde daha solgun göründüğünün farkındadır.

Düzenli ve verimli uyku, cilt yüzeyindeki kolajen üretimini arttırmaktadır. Kolajen yaşlanma sürecini geciktiren ve cildi yenileyen bir bileşendir. Tüm yaşlanma süreci ve doku tahribatı, ilerleyen yaşlarla beraber gelişen kolajen azalmasını kaynak almaktadır. Düzenli ve verimli bir uyku rutinine sahip olmak, kolajen dengesinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Hemen hemen herkes güzellik uykusu ifadesinin anlamını kavramaktadır. Daha güzel ve daha pürüzsüz bir cilt yapısı için günlük en az sekiz saat derin uyku halinde uyumak gerekmektedir. Uykusuzluk nedeniyle yorulan vücut, ilk olarak cilt düzeyini tahrip etmektedir. Böylece kaybettiği enerjiyi geri almaya çalışmaktadır. Düzenli ve verimli uyumak cilt tahribatını büyük ölçüde önlemektedir.

5 Adımda Gece Cilt Bakımı

Gece cilt bakımı, uzmanlar tarafından önerilen bir takım adımlardan oluşmaktadır. Günün tüm yorgunluğunu atmak ve daha kaliteli bir şekilde kullanılması uyumak için gece cilt bakımı adımları titizlikle uygulanmalıdır. Gece cilt bakımını her gün yapılan bir alışkanlık haline getirmek, zamanla daha dayanıklı ve daha genç bir görünüm kazanmaya olanak tanımaktadır.

Kişilerin gece cilt bakımı rutinleri, kendi planlarına göre değişkenlik gösterse de; hemen hemen herkes aynı adımları uygulamaktadır. Olmazsa olmaz gece cilt bakımı adımları, hem erkek hem de kadınların en ihtiyaç duyduğu rutinlerden biridir. Bu yazımızda, gece cilt bakımı adımlarını ve her adımda kullanılması gereken ürünleri sizler için derledik. 5 adımda gece cilt bakımı şu şekilde sıralanmaktadır:

1 - Cilt Temizliği

Maruderm karma ve yağlı ciltlere özel salisilik asit içeren temizleme jeli, gece cilt bakımının ilk adımı için harika bir üründür. Gün boyu yağlanan ve kirlenen cilt yüzeyi, salisilik asit yardımcıyla derinlemesine temizlenmekte ve gece boyunca rahat bir nefes almaktadır.

2 - Tonik Uygulaması

Maruderm leke karşıtı cilt beyazlatıcı tonik ile gece bakım rutininin ikinci adımı harika bir şekilde tamamlanmaktadır. Cilt yüzeyinde kalan makyaj kalıntısı ve ölü deriler, tonik yardımıyla kolay bir şekilde uzaklaştırılmaktadır. Uzaklaşan kir ve bakteriler, cildin gece boyunca daha rahat dinlenmesine yardımcı olmaktadır.

3 - Besleyici Cilt Serumu Uygulaması

Maruderm ginseng cilt yenileyici serum, gece cilt bakımının üçüncü adımının en güvenli tercihi olarak nitelendirilmektedir. Ginseng yağının iyileştirici gücü, gün boyunca yıpranan cildin güçlenmesine ve kendi kendini yenilemesine olanak tanımaktadır.

4 - Cildi Nemlendirmek

Tüm bakım aşamalarının tam olarak verim sağlaması için süreç sonunda cildin bol bol nemlendirilmesi gerekmektedir. Maruderm hyalüronik asit nemlendirici yüz kremi, gece cilt bakımı rutinin dördüncü aşamasına en uygun ürünlerden biri olarak nitelendirilmektedir.

5 - Göz Çevresi Bakım Kemi Uygulaması

Maruderm caffeine göz çevresi bakım serumu, gün boyu yorulan ve yıpranan göz altlarının tazelenmesine yardımcı olmaktadır. Gece bakım rutininin son aşaması olan göz çevresi ürün kullanımı, sürecin en mükemmel şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır.


 
Etiketler: gece-cilt-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR