Doğal Saç Bakımı Evde Yapabileceğiniz Basit Bakım Yöntemleri

Doğal Saç Bakımı

Saç bakım trendleri arasında belki de hiç eskimeyecek ve güncelliğini yitirmeyecek olan uygulama yöntemleri hiç şüphesiz doğal içerikli uygulamalardır. Doğal saç bakımı evde kolaylıkla yapılabildiği için insanlar bu yönteme çok daha sıcak bakıyor. Üstelik ortaya çıkan sonuçtan memnun kalan kişiler bu yöntemleri başkalarına da tavsiye ediyor. Önemli olan kişinin kendi saç tipi ve ihtiyacını bilerek buna uygun doğal yöntemi tercih etmesidir. Bu noktada ise karşımıza oldukça geniş seçenekler çıkıyor. Çünkü neredeyse her saç tipi ve ihtiyacına uygun doğal saç bakımı uygulamaları mevcut. Bu sebeple de evde bu saç bakım rutinlerini oluşturmak oldukça kolay hale geliyor. 

Doğal Saç Maskeleri Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Besleyici ve Nemlendirici Tarifler

Doğal saç maskeleri evde kolayca yapılabilir. Bunun için çok büyük çabalara, zahmetlere girmeye de gerek yoktur. Doğada saçın ihtiyacı pek çok içerik hazır halde bizlere sunulur. Doğru besinleri, doğal ürünleri bulup bunlarla doğru bir uygulama yapmaktır önemli olan. Nemlendirici, besleyici bakım tarifleri arasında hemen her evde sürekli olarak bulunan malzemelerden yapılan karışımlar oldukça idealdir. Bunlar arasında en popüler olanları sıralamak gerekirse:

Avokado ve Muz Maskesi

Malzemeler: Yarım avokado, yarım muz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı: Avokado ve muzu ezin. Zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

Yoğurt ve Bal Maskesi

Malzemeler: 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal.

Hazırlanışı: Bir kapta yoğurdu ve balı iyice karıştırın. Karışımı saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

Yumurta ve Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Bir kapta yumurta sarısını ve zeytinyağını iyice karıştırın. Karışımı saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın.

Evde yapılabilecek doğal saç bakım uygulamaları bunlarla sınırlı değildir. Daha pek çok kolayca bulunabilecek malzemelerle saçlara doğal bakım yapmak mümkündür. Bunlar öne çıkan bazı popüler önerilerdir.

Saç Derisi Masajı ve Saç Dökülmesini Önleyici Teknikler Kan Dolaşımını Artırarak Saçın Sağlığını Destekleme

Saç derisi masajı ve saç dökülmesini önleyici teknikler geçmişten günümüze uygulanan ve oldukça olumlu neticeler alınan uygulamalardır. Günümüzde pek çok insan farklı nedenlerden dolayı saç dökülmesi sorunu yaşamaktadır. Bu sorundan kurtulabilmek adına pek çok farklı ürün kullanan insanlar bazen çareyi doğal yöntemlerde aramaktadır. Dolayısıyla tüm dünyanın uyguladığı ve ülkemiz insanlarının da sıklıkla başvurduğu doğal yöntemler son derece etkili sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. 

Saç derisi masajı, saç dökülmelerinin önüne geçmek için uygulanan yöntemlerden bir tanesi. Elbette bu masajı yaparken doğal yağlardan destek alınabilir. Saç derisini besleyen ve saçların daha gür, canlı çıkmasını destekleyen yağlar arasında; jojoba yağı, lavanta yağı veya biberiye yağı gibi yağlar bulunur. Bu yağlar kan dolaşımı artırmaya ve saç büyümesini teşvik etmeye olanak sağlar. Ancak saç dökülmesi yaşayan kişilerin bu uygulama rutininde sabırlı olması gerekir. Sonucu hemen almak mümkün değildir. Ancak düzenli bir uygulama sonrasında olumlu sonuçlar almak mümkün olabilir. 

Bitkisel Yağların Gücü Argan, Hindistancevizi ve Jojoba Yağlarıyla Saçın Beslenmesi ve Parlaması

Saç bakımında bitkisel yağlardan destek almak sadece günümüz için değil yüzyıllardır pek çok farklı medeniyetin alışagelmiş uygulamalarından bir tanesidir. Bu nedenle argan, jojoba, Hindistancevizi gibi yağlar hem sağlıklı hem de etkili saç bakım ürünleridir. Bu yağlar saçların doğal yollardan sağlıklı, canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Yağların özelliklerini kısaca belirtmek gerekirse:

Argan Yağı

Bu yağ E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olduğundan ötürü saç hücrelerindeki serbest radikallerin ortaya çıkardığı tahribatı gidermeye yardımcı olur. Saçların nemlenmesine, yumuşamasına yardımcı olurken kepek sorunlarının da giderilmesine olanak sağlar. 

Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizi yağı laurik asit bakımından zengindir. Saçların en derinine nüfuz eder ve saçların nemlenmesine canlanmasına yardımcı olur. Saçlar çok daha yumuşak ve parlak bir hale gelir. Saç kırılması gibi sorunların üstesinden gelmeye ve saç derisinin onarılmasına yardımcı olur. Derideki kaşıntıyı azaltır.  

Jojoba Yağı

Saçlardaki doğal yağ dengesini korumaya yardımcı olan jojoba yağı kuru ve cansız saçlar için son derece uygundur. Saçları nemlendirir, saç derisini besler ve onarır. Saç dökülmelerini de azaltmaya yardımcı olur. Bu üç bitkisel yağ tek başına da kullanılabilir birbirleri ile karışım yapılarak da uygulanabilir. 

Saçı Yıpranmadan Şekillendirme Isıya Maruz Kalmadan Doğal Dalgalar ve Şekiller Oluşturma Yöntemleri

Saçları ısıya maruz bırakmadan şekillendirmek ve doğal güzelliğini korumak adına farklı yöntemler denenmesi mümkündür. Isıya maruz kalan saçlar yıpranabilir. Bu sebeple insanlar ısıya dayalı bir şekil verme yerine daha doğal yöntemleri kullanmak isteyebilir. Örneğin saçlarda doğal dalgalar yaratmak için ıslak saçı havluyla nazikçe kurulamak ve doğal dalga kremi, köpüğü ile taramak gerekir. Eğer düz saçlara bir işlem uygulanacak ise havluyla saçlar nazikçe kurulandıktan sonra saç düzleştirme kremi ya da serumu kullanılabilir. Yumuşak bir fırça yardımı ile saçlara şekil verilebilir. 

Topuz saçlarda havluyla saç kurulandıktan sonra saçlar topuz şekline getirilir, lastik bir toka ile bağlanır. Sonrasında topuzun hacim kazanması için saçları hafifçe çekip bırakmak yeterli olacaktır. Örgüler de yine benzer şekilde saçlar havluyla kurulandıktan sonra örgü şekli verilip lastikle bağlanabilir. Eğer ısı kullanmadan saç şekillendirme yapılacak ise saçların her gün yıkanmaması, soğuk suyla durulanması, düzenli olarak kestirilmesi, besleyici ürünler kullanılması, saçların güneş ışınlarından korunması önerilir. 

Saçın Doğal Rengini Koruma Güneşin Zararlı Etkilerinden Koruyan ve Renk Solmasını Engelleyen Yöntemler

Saçın doğal rengini koruma ve saçı güneşin zararlı etkilerinden koruma için belirli yöntemler vardır. Bu yöntemler kullanılarak saçlardaki renk solmasının da önüne geçilebilir. Saçın güneşin zararlı etkilerine maruz kalmaması için öncelikle güneş kremi kullanılmalıdır. Saçlara güneş kremi uygulamak, saçların UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olacaktır. Bunun için dışarı çıkmadan 15 dakika önce saçlara krem uygulamak yeterlidir.

Bir diğer önlem de şapka takmaktır. Saçların zararlı ışınlara maruz kalmaması için en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Bununla beraber renk koruyucu ürünler de kullanılabilir. Bu ürünler saç bakım rutinlerine de uygum sağlayan ve her gün kullanılabilen ürünlerdir. Saçları çok sık yıkamamak, yıkarken soğuk su kullanmak gerekir. Isıl yöntemlerin minimuma indirilmesi, saçın düzenli olarak kestirilmesi, sağlık beslenilmesi diğer tedbirler ve uygulamalar arasındadır. Saç bakımında limon suyu, zeytinyağı, yoğurt gibi doğal yöntemler kullanmak da saçların korunmasında etkilidir. 

Etiketler: .
Nisan 17, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR