Deniz Sonrasında Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

deniz sonrası saç bakımı

Deniz sonrası saç bakımı, tuzlu suyun saç telleri üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmektedir Tuzlu su, saç tellerinin yıpranmasına ve doğal nem dengesini kaybetmesine neden olmaktadır. Bu nedenle, tatil süreci boyunca deniz sonrası saç bakımı adımlarının düzenli olarak uygulanması gerekmektedir.

Deniz suyu, her ne kadar saç diplerini temizlese de; saç tellerine büyük ölçüde zarar vermektedir. Deniz suyunun saça teması sonrası, yoğun UV ışınlarına maruz kalmak; saç tellerinin ciddi düzeyde hasar almasına neden olmaktadır. Bu durumların önüne geçmek adına, deniz sonrası ve deniz öncesi saç bakımı aşamalarının düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Denize veya havuza girmeden önce, saç sağlığının korunması adına alınması gereken önlemler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Koruyucu yağ veya krem kullanmak, saç tellerinin deniz suyuna hazırlanmasına olanak tanımaktadır. Hindistan cevizi yağı ve badem yağı, bu amaca en iyi şekilde hizmet edebilmektedir.
  2. Deniz veya havuzdan önce saçları tatlı su ile ıslatmak, saç tellerinin tuzlu suya karşı daha dayanıklı olmasına olanak tanımaktadır. Tatlı su, saç telleri üzerinde kalkan oluşturmakta ve tuzlu suyun olumsuz etkilerini azaltmaktadır.
  3. Yüzücü bonesi kullanmak, saç tellerinin sağlığı için son derece önem arz etmektedir. Yüzücü bonesi, saç diplerinin ve saç tellerinin; deniz suyunun yıpratıcı etkisine karşı en iyi şekilde korunmasına olanak tanımaktadır.

Saç Bakımı ve Sağlığı

Deniz Sonrası Saç Bakımı Neden Önemlidir?

Denizden sonra saç bakımı, yaz aylarının en keyifli aktivitesi olan yüzme eyleminin; sorunsuz bir şekilde yürütülmesine olanak tanımaktadır. Yüzme esnasında yıpranan ve deniz suyu nedeniyle hasar alan saç telleri, saç bakım aşamaları sayesinde eski dinamikliğini tekrar kazanmaktadır. UV ışınları ve tuzlu su gibi etkenlerin, saç tellerine daha az zarar vermesi için saç bakımı aşamalarının aksatılmadan uygulanması gerekmektedir.

Saç telleri, sanılanın aksine son derece hassas bir yapıya sahiptir. En güçlü saç telleri dahi güneş ışığı ve tuzlu su gibi faktörler nedeniyle hassaslaşmaktadır. Yaz tatilinin daha verimli geçmesi, saç tellerinin hiçbir şekilde yıpranması ile mümkün hale gelmektedir. Saç dökülmesi ve saç kepeği gibi problemler, saç bakımı aşamalarının düzenli olarak uygulanması yoluyla engellenebilmektedir.

Deniz sonrası saç bakımı yaparken, kimyasal içerikli ürünlerden kaçınılması gerekmektedir. Tuzlu su nedeniyle, hâlihazırda hassas olan saç telleri; kimyasal maddeler nedeniyle daha fazla hasar almaktadır. Bu nedenle, doğal özlerden oluşan yağlar ve bakım ürünleri; deniz sonrası saç bakımı konusunda daha avantajlı çözümler sunmaktadır.

Havuz ve Deniz Sonrası Saç Bakımı

Deniz Sonrası Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Deniz sonrasında saç bakımı yapılırken, saç tellerinin tuzlu sudan arındırılması gerekmektedir. Deniz suyu, saç telleri tarafından edilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için denizden çıkar çıkmaz durulama işlemine başvurulması önem arz etmektedir. Tatlı su ile durulanan saçlar, tuzlu suyun olumsuz etkilerini en hızlı şekilde bertaraf edilebilmektedir.

Saç bakım yağları deniz sonrası saç bakımı için mükemmel seçenekler arasında yer almaktadır. Durulanan ve iyi bir şekilde temizlenen saçlar, saç bakım yağları ile beslenmekte ve daha dirençli bir hale getirilmektedir. Güzellik marketlerinde satılan ve saç bakım yağı olarak kullanılan doğal özler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Argan yağı
  2. Badem yağı
  3. Hindistan cevizi yağı
  4. Zeytinyağı

Doğal özlerle beslenen saç telleri, güçlü bir nem desteği sağlayan ürünler sayesinde eski formuna döndürülmektedir. Saç maskeleri, saç tellerinin doğal nem dengesini korumakta ve eski dolgun görünümünü yeniden kazanmasına olanak tanımaktadır. Deniz sonrası saç bakımı için son derece önem arz eden saç maskeleri, tuzlu su nedeniyle kuruyan saçların en iyi şekilde nemlendirilmesine olanak tanımaktadır.

Deniz Sonrası Saç Bakım Aşamaları

Deniz sonrası saç bakım aşamaları, tuzlu su nedeniyle oluşan tahribatın azalmasına yardımcı olmaktadır. Bu aşamalar, temiz ve durulanan saç üzerinde uygulanmalıdır. Saç bakım aşamalarının tam olarak etki göstermesi, denizden çıkar çıkmaz durulama işlemi yapılmasıyla mümkün hale gelmektedir. Durulama işleminin tatlı su ile yapılması gerekmektedir. Deniz sonrası saç bakım aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Saç Temizliği

Deniz sonrası saç bakımının ilk aşaması, saç tellerinin besleyici bir şampuanla yıkanmasıdır. Şampuan, saç diplerinde kalan tuz ve sodyumun, en iyi şekilde arındırılmasına olanak tanımaktadır. Denizden çıkar çıkmaz durulanan saçlar, uygun bir şampuan ile yıkanmalı ve tamamen temiz bir forma getirilmelidir. Aksi takdirde, saç dipleri içinde kalan tuz; saç tellerinin incelmesine ve kırılmasına neden olmaktadır.

Deniz Sonrası Saç Bakımı

  1. Saç Bakım Yağları

Deniz suyunun olumsuz etkileri, saç bakım yağları sayesinde bertaraf edilebilmektedir. Doğal içerikli saç bakım yağları, tuzlu su nedeniyle kuruyan saç tellerinin beslenmesine olanak tanımaktadır. Saç bakım yağı çeşitleri; badem yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, shea yağı ve zeytinyağı olarak sıralanmaktadır. Bu yağlar, saç dökülmesi ve saç kepeği gibi problemlerin en aza indirilmesine olanak tanımakta ve tuzlu suyun oluşturduğu hasarı iyi bir şekilde gidermektedir.

  1. Saç Maskeleri

Piyasada bulunan saç maskeleri, deniz suyunun saç üzerinde yarattığı yıpratma etkisini en aza indirmektedir. Nemlendirici özelliği ile öne çıkan saç maskeleri, saç diplerinin beslenmesine ve saç tellerinin canlı görünmesine olanak tanımaktadır. Deniz sonrası saç bakımının en önemli aşamalarından biri olan saç maskesi kullanımı; tuzlu suyun oluşturduğu tahribatı hızlı bir şekilde giderebilmektedir.


 
Etiketler: deniz-sonrasinda-sac-bakimi-nasil-yapilmalidir
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR