Cilt Bakım Rutininizde Sivilce ve Akne için Ürün Seçimi

akne ve sivilceler için bakım rutini

Cilt Bakım Rutininizde Sivilce ve Akne için Ürün Seçimi

Cilt bakım rutini; kişinin cildine uygun olan ve cilt sorunlarına yönelik ürünleri düzenli bir şekilde, belirli bir sıra doğrultusunda uygulaması anlamında gelmektedir. Sabah ve akşam vakitlerinde cildi temizlemek, nemlendirmek, serum uygulaması yapmak, peeling yapmak ve güneş kremi sürmek gibi durumlar cilt bakım rutini içerisinde yer almaktadır.

Cilt bakım rutini gerçekleştirilirken cilt bakım ürünlerini doğru sırayla uygulamak gerekmektedir. Belirli bir sıra dahilinde cilt bakım sürecini tamamlamak, cildin kullanılan ürünlerden yararlanmasını kolaylaştıracaktır. Cildiniz için seçtiğiniz ürünlerin bileşenleri de önem teşkil etmektedir.

Temizleyiciler: Hangi İçerikler Faydalıdır?

Temizleyiciler; makyaj, ölü deri hücreleri, yağ, kir ve diğer kirleticileri ciltten uzaklaştırmak ve gözenekleri temiz tutmak için kullanılmaktadır. Temizleyiciler, özellikle sivilce oluşumunun önlenmesi amacıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

Cildin karşı karşıya kaldığı çevresel kirlilikler ve kozmetik ürünler suda çözülmemektedir. Bu sebeple cildi su ile yıkamak, cildi korumak için yeterli değildir. Cilt temizleyicileri, cilde zarar vermeden ve cildi tahriş etmeden kirleri, yağ ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırabilmektedir.

Temizleyicilerin her gün kullanılması önemlidir. Bunun yanı sıra özellikle de gün boyunca pek çok olumsuz durumla sınanan cildimizin temizliğini gün bitiminde yapmak cildimizi iyileştirmektedir.

Maruderm’ de bulunan temizleyiciler, tam da bahsettiğimiz doğrultuda kullanılmaktadır. Siz de eğer cilt bakım rutini konusunda en iyi şekilde ilerleme kaydetmek, cildinizin sağlıklı bir görünüme ulaşması adına en doğru ürünleri tercih etmek istiyorsanız Maruderm’ de bulunan temizleyiciler kategorisini inceleyebilirsiniz.

Maruderm’ de bulunan temizleyiciler, farklı cilt tiplerine uygun bir şekilde tasarlanıp üretimi gerçekleştirilmiştir. Cilt tipiniz ne olursa olsun cilt bakım rutininize en uygun temizleyiciyi Maruderm’ de bulabilirsiniz.

Temizleyiciler arasında; hassas ve atopik ciltler için yüz temizleme jeli, karma ve yağlı ciltlere özel salisilik asit yüz temizleme jeli, yağ bazlı temizleyici yer almaktadır.

akne ve sivilce

Tonikler ve Sivilce Önleyici Etkileri

Tonik, cilt bakım rutini sürecinin etkili bir şekilde yönetilmesinde en büyük faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tonik, cildi temizleyerek pH dengelerini düzenleyen önemli bir cilt bakım ürünüdür.

Cildin pH dengesini bozan bazı faktörler vardır. Bunlar; su, sabun, kir, yağ ve polenlerdir. Tonik; cildi temizlerken cildin pH dengesini düzenleyerek cildin doğal dengesini korumaktadır. Ayrıca cildin pürüzsüz, temiz ve canlı görünmesine de katkı sağlamaktadır. Bu noktada dikkat edilmesi gerekli olan en önemli husus, doğru tonik tercihi yapmaktadır. Cildinize uygun bir şekilde tonik kullanırsanız, cilt bakım rutini konusunda herhangi bir sorun yaşamazsınız. Örneğin, kuru ciltler için nemlendirici tonikler bulunmaktadır. Yağlı bir cildiniz varsa matlaştırıcı tonik tercih edebilirsiniz.

Cilt bakım rutini sürecinde önem teşkil eden toniklere Maruderm’ de bulunan şu ürünleri örnek olarak gösterebiliriz:

  • Glikolik Asit %7 Aydınlatıcı ve Leke Karşıtı Tonik: Ürün; yüz ve boyun bölgesinde, sırt ve bacaklarda, saçta kullanılabilecek şekilde üretilmiştir.
  • Bha Tonik Gözenek Sıkılaştırıcı, Siyah Nokta Karşıtı: Sivilce ve siyah nokta  önleyici olarak sıklıkla tercih edilen bir cilt bakım ürünüdür.
  • Nemlendirici Tonik: Bu ürün, hassas ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Cildi yatıştıran, sakinleştiren, gözeneklerin nefes almasını sağlayan temizleyici ve dengeleyici bir toniktir.
  • Leke Karşıtı ve Beyazlatıcı Tonik: Cilt bakım rutini konusunda bilinçli olan ve süreci en iyi şekilde ilerletmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir toniktir.

Nemlendiriciler ve Yağ Dengesi

Nemlendirici, çok geniş yelpazeye sahip olan bir cilt bakım rutini ürünüdür. Krem, jel, serum, yağ ya da balm formunda karşımıza çıkabilen nemlendirici, fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için özel bir şekilde tasarlanmaktadır. Cildi nemlendirerek nem dengesini korumayı amaçlamaktadır.

Cilt bakım rutini kapsamında sıklıkla tercih edilen nemlendirici bakım ürünlerini şu şekilde listelemek mümkündür:

  • Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi: Bu ürün, tüm ciltler için uygundur. Cildine nem kazandırmak isteyenler, yumuşak ve pürüzsüz bir cilt isteyenler bu ürünü sıklıkla tercih etmektedir. Cildi nemlendirmekte olan bu ürün, nem dengesinin korunmasına büyük katkı sağlamaktadır. Cilde ışıltı kazandırır.
  • Yatıştırıcı ve Nemlendirici Tonik: hassas cilt yapısına sahip olanlar, renk tonu eşitsizliği yaşayanlar, cilt lekelerinden ve sivilcelerden mustarip olanlar bu ürünü tercih edebilmektedir. Vücudun nem dengesini koruyan bu nemlendirici sayesinde cilt bakım rutini daha sağlıklı bir şekilde ilerletilebilmektedir.
  • Yatıştırıcı ve Nemlendirici Milk Serum: Tüm cilt tiplerine uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Cildi yatıştıran ve sakinleştiren bir nemlendirici serumdur. Yüksek kalitede centella asiatica içerdiği için cilt bakım rutinine profesyonel katkı sağlamaktadır. Bu içerik, ciltte oluşan hassasiyetin yatıştırılması amacıyla tasarlanmıştır.

Sivilce Bakımında Kullanılması Gerekenler

Salisilik Asit, Benzoil Peroksit ve Diğerleri

Salisilik asit, birçok yararlı özelliğe sahip olması sebebiyle kozmetik sektöründe yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Cilt bakım rutini kapsamında tercih edilmektedir. Akne tedavisinde de salisilik asitin tercih edildiği görülmektedir. Aynı zamanda keratolitik etkisi de bulunmaktadır. Bu etkisi sayesinde ciltteki ölü hücreleri uzaklaştırmaktadır. Gözeneklerin açılmasına da büyük katkı sunmaktadır.

Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Temizleme Jeli ve Salisilik Asit + Çay Ağacı Yağı Kil Maskesi salisilik asitin kullanıldığı bazı cilt bakım rutini ürünleridir.

Sivilceyle savaşmak için cilt bakım rutini ürünlerinde yaygın bir şekilde kullanılan benzoil peroksit, özellikle temizleyicilerin içeriğinde kullanılmaktadır. Gözenekleri tıkayan bakteri ve ölü deri hücrelerini ciltten etkili bir şekilde uzaklaştırmaktadır.

SPF: Güneş Korumasının Sivilce Üzerindeki Etkisi

Güneş, akne eğilimli ciltleri olumsuz bir şekilde etkilemektedir. SPF, güneş koruma faktörü anlamına gelmektedir. Güneşten korunmak adına güneş koruma faktörü yüksek olan bir güneş kremi tercih edilmelidir. Bu durum akne ve sivilce oluşumuna eğilimli olan ciltlerin cilt bakım rutinlerini olumlu bir şekilde etkilemektedir.

Etiketler: Sivilce ve akne için ürün seçimi
Ocak 27, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR