500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Ampulleri Hangi Cilt Sorununda Kullanılır?

cilt ampülleri

Cilt bakım ampulleri, günümüzde oldukça popüler bir hale gelmektedir. Bu ufacık şişeler cildimizde oluşan tüm hassasiyet ve problemlere karşı etkin bir şekilde savaşmaktadır. Peki bu konsantre cilt bakım ürünleri nedir ve nasıl kullanılmaktadır?

Cilt ampulleri, serumların en ince formunu oluştururlar. Pek çok cilt sorunu için kullanılan ampuller özellikle cildin yaşlanmasına karşın kullanılmaktadır. İnce yapısı sayesinde hızlı bir emilime sahip olan ampuller özel içerikleri ile de cildin ihtiyacı olan pek çok maddeyi karşılamaktadırlar.

Saç bakımı ve cilt bakımının gözdelerinden olan ampuller özellikle hassas ciltli bireyler için vazgeçilmezdir. Farklı içeriklere sahip olan onlarca cilt bakım ampulü bulunmaktadır. İçeriğinde pek çok vitamin, mineral ve asit içeren ampuller sayesinde neme doymuş, parlak ve genç bir cilde sahip olmak mümkündür.

Cilt Bakım Ampulü Nedir?

Cilt ampulleri, ciltte oluşan sorunlara karşı kullanılan ufak serumlardır. Kullanımları oldukça basit ve pratiktir. Cilt problemlerine karşı en etkili ürünler arasındadır. Serum gibi kullanılmakla beraber dermapen ya da dermaroller gibi aparatlardan sonra da kullanılmakta ihtiyaç halinde detoks kürü olarak da uygulama yapılabilmektedir.

Cilt Bakım Ampulleri ile Serumların Farkları Nelerdir?


Bazı zamanlarda ciltte geçici ya da dönemsel sıkıntılar oluşmaktadır. Böyle zamanlarda özel bir cilt bakımı yapılması gerekmektedir. İşte cilt bakım ampulleri tam bu noktada devreye girmektedir. Sorunlara özel geliştirilen ampuller yoğun içeriği ve konsantre formülüyle hızlı bir şekilde etki etmektedir.

Dönemsel kullanıma uygun bir şekilde hazırlanan ampuller, ufak tüpler içerisinde tek kullanımlık olarak hazırlanmaktadır. Serumlarla benzer özellikler gösterirler fakat ampuller yoğun yapısı sayesinde hızlı bir etki göstermektedir. İnce yapısı sayesinde de hızlı emilim sağlamaktadır.

Cilt Bakım Ampulleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Uygulama olarak cilt bakım serumları ile aynıdır. Farklı bir işlem gerekmemektedir. Ciltte oluşan sıkıntıya göre hangi formülde bir ampul seçileceğine karar verip sonrasında ayda bir ya da birkaç kür şeklinde uygulanmaktadır. Temiz cilde dairesel hareketlerle uygulama yapılmakta, bir süre bekledikten sonra da nemlendirici sürülmekte işlem gün içinde yapıldıysa güneş kremi kullanılması da gerekmektedir.

Cilt bakım ampullerinin gece kullanılması daha doğru olacaktır. Çünkü vücut gece dinlemeye geçer ve onarıcı hormonlar bu süreçte işlev görürler. Cilt bakım ürünleri bu aşamada uygulanırsa cildi yenileme ve iyileştirmeye büyük katkı sağlamaktadırlar.

Cilt Bakım Ampulünün Etkileri Nelerdir?

Cilt bakım ampulleri, ciltteki sorunlara yönelik doğrudan ve hızlı bir iyileşme sağlamaktadır. Dönemsel ya da başka bir sıkıntıdan kaynaklı olarak ortaya çıkan cilt problemleri için bire bir çözüm sunmaktadır. Ampullerin faydalarından bazıları şunlardır:

Hassas Ciltler Üzerine Etki Göstermektedir

Nem kaybı yaşanmışsa ya da cilt bariyeri zedelenmişse deri tabakası oldukça ince ve hassas bir hale gelmektedir. Bu durum cildin tahriş olmasına, kızarıklığa ve kuruluğa yol açmaktadır. Cilt ampulleri içeriğindeki C ve E vitaminleri ile nemlendiren ve onaran bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda cildi güçlendirmeye de katkı sağlamaktadır.

Mat ve Soluk Cilde Etki Göstermektedir

Cilt bakımı yapılırken hedeflenen şeylerin başında parlak, neme doymuş ve canlı bir görünüme sahip olmak gelmektedir. Bunun için hangi formülde bir ampul kullanmak gerektiğine karar verilmelidir. Antioksidan ve onarıcı etkilere sahip C vitaminini içeriğinde barındıran bir ampul, mat ve soluk görüntünün ortadan kalkıp yerine ışıltılı ve parlak bir görünümün oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Anti Aging Bakım Etkisi Göstermektedir

Yaşın ilerlemesiyle beraber ciltte bazı yaşlılık belirtileri görülmektedir. Kırışık, daha gözenekli ya da esnekliğini kaybetmiş bir görünümden kurtulmak için ampuller sıkça tercih edilmektedir. İçeriklerindeki kolajen üretimini artıran özler ve nemlendirme etkisi sağlayan maddeler sayesinde onarıcı bir bakım sunmaktadır.

Cildi Yenileyici Etkiler Göstermektedir

Akneye meyilli ciltlerin en büyük sorunlarından birisi de aknenin ardında bıraktığı lekelerdir. Lekelerden kurtulmak için de iyi bir cilt bakımı yapılmalıdır. Akneyle savaşırken bir yandan da cilt bariyerini onarmak ve lekelerden kurtulmak için bakım yapılması gerekmektedir. C vitamini bu konuda etkin çözümler sunmakta ve lekelerin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Maruderm C vitamini ve peptid aydınlatıcı cilt bakım serum da lekelerin giderilmesine katkı sağlamaktadır.

Cilt Bakım Ampulleri Neden Kullanılmalıdır?

Ciltte aniden bir problem ortaya çıktığında, mevsimsel bir kuruluk oluştuğunda ya da acil önlem alınması gereken bir durum olduğunda ampuller kurtarıcı görevi üstlenmektedir. Kuru, lekeli, kırışık ya da ışıltısını kaybetmiş bir cildin ihtiyaç duyduğu bakım sağlanırken ampuller etkin görev görmektedir.

Ampuller, hızlı etki görülmek istenen durumlarda serumlar ve diğer bakım ürünleri yerine tercih edilmektedir. Çünkü serumlar ve diğer bakım ürünleri düzenli kullanımda etki gösterirken ampuller, konsantre ve yoğun formülleri sayesinde hızlıca iyileşme sağlamaktadırlar.

Cilt Bakım Ampulünün Faydaları Nelerdir?

Serumlar gibi ama daha hızlı etki eden ampuller, cilde pek çok fayda sağlamaktadır. Bu faydalar şunlardır:

  1. Ciltte oluşan güneş lekelerinin ve koyu lekelerin giderilmesine katkı sağlar,
  2. Kuru cilde nem sağlar,
  3. Hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktirir,
  4. Cilt bariyerini ve cilt hasarlarını önler,
  5. Cildin ihtiyacı olan E vitaminini sağlar,
  6. Cilt lekelerinin oluşmasını engellemeye yardımcı olur.

Cilt Bakım Ampulleri Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Kullanım alanına ve hangi sorun için kullanıldığına bağlı olarak bu sıklık değişmektedir. Yoğunlaştırılmış olduğu için çok sık kullanılması tercih edilmemektedir. Düzenli olarak haftada birkaç kez ya da ayda birkaç kez uygulama yapmak yeterli olmaktadır.



 
Etiketler: cilt ampülleri
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR