Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

ayak bakımı

 

Topuk çatlağı, egzama, mantar ve tırnak batması gibi durumları, sürekli olarak yaşayan kişiler; “ayak bakımı nasıl yapılmalıdır?” sorusuna güvenilir bir cevap aramaktadır. Ayak bakımı, en az el ve yüz bakımı kadar önem arz etmektedir. Bunun nedeni, ayakların gün içinde en fazla yorulan ve en fazla hasar olan vücut uzvu olmasına dayanmaktadır.

Düzenli olarak ayak bakımı yapmak, kişilerin daha estetik ve daha güzel ayaklara sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Ayak bakımı sayesinde; en iddialı topuklu ayakkabılar, büyük bir özgüvenle giyilebilmektedir. Tertemiz ve pürüzsüz ayaklar, ayak bakımı rutinlerinin doğru bir şekilde yapılması ile elde edilmektedir.

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaz veya kış fark etmeksizin sürekli olarak hasar alan ve yorulan ayaklar, evde veya güzellik merkezlerinde yapılacak bakım uygulamalarına ihtiyaç duymaktadır. Ancak, hemen hemen herkes evde uygulayabileceği bakım rutinlerine ilgi göstermektedir. Ev ortamında uygulanan bakım rutinleri, kişiler için daha pratik ve uygun olarak nitelendirilmektedir.

Evde ayak bakımı, ayakların daha sağlıklı olması amacıyla üretilen bakım ürünleri ile yapılmaktadır. Ayakların daha sağlıklı ve daha güzel olması için belirli aşamaların sırasıyla uygulanması gerekmektedir. Haftada bir veya iki kez ayak bakımı rutini yapmak, kişilerin daha sağlıklı yürümesine ve daha güzel ayaklara sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Ayak Bakımı Neden Önemlidir?

Ayak bakımı, genel olarak ihmal edilip önemsemiyor olsa da; yüz ve el bakımı kadar önem arz etmektedir. Çünkü ayaklar gün içinde, kişilerin tahmin edemeyeceğinden çok daha fazla hasar almaktadır. Tüm bedeni taşıyan ve oradan oraya koşturup duran ayaklar, düzenli olarak bakılmadığı takdirde çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilmektedirler.

Tırnak mantarı gibi olumsuz cilt problemleri, ayakların yeteri kadar temizlenmemesi nedeniyle oluşmaktadır. Ayakları düzenli olarak dezenfekte etmek, bakteri oluşumunun önüne geçmesi nedeniyle; tırnak mantarı ve egzama gibi sorunların önüne geçebilmektedir.

Tırnak batması, hemen hemen herkesin başına gelen bir problemdir. Tırnak batmasının en temel sebebi, ayak tırnaklarını doğru bir şekilde kesmemek ve ayak yüzeyini düzenli olarak temizlememektedir. Acı veren tırnak batması problemlerinin engellenmesi için; ayak bakımı rutinlerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

Ayak Bakımı Aşamaları

Maruderm, doğal ürünlerin mucizesine inanarak çıktığı bu yolda; müşterilerine ayak bakımı konusunda da yardımcı olacak ürünler üretmektedir. Maruderm bünyesinde bulunan onlarca farklı çeşit ürün, en kaliteli haliyle müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.

Maruderm, uygun fiyatlı ve doğal içerikli ürünleri; müşterilerinin cilt problemlerini çözmek amacıyla piyasaya sürmektedir. Kurulduğu günden bu yana sürekli olarak gelişim gösteren Maruderm, her geçen gün daha da fazla kişiye ulaşarak pazar hacmini sürekli olarak geliştirmektedir.

Ayak bakımı aşamaları, kişilerin evinde bulunan malzemelerle veya güzellik marketlerinde satılan ürünlerle uygulanabilmektedir. Ayak bakımı konusunda birçok teknik ve yöntem kullanılmaktadır. Ayak bakımı aşamalarının doğru sıralaması şu şekildedir:

  1. Ayakları Bakıma Hazırlamak

Detaylı ayak bakımına başlamadan önce ayakların hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Tamamen kuru veya sert yapıdaki ayaklar, diğer bakım aşamalarının zorlaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, diğer aşamaya geçmeden hemen önce; ayakların yumuşatılması ve nemlendirilmesi gerekmektedir.

Bu işlem, büyük bir kaba sıcak su konularak yapılabilmektedir. Sıcak suda 10 dakika kadar bekletilen ayaklar; diğer işlemlere daha hazır hale gelmektedir. Bu duyun içerisine hoş kokulu yağlar konulabilmektedir. Bu sayede gün boyu yorulan ayaklar bir nebze de olsa dinlenebilmektedir.

  1. Tırnak Etlerini Kesmek

Düzenli olarak ayak bakımı yapanlar, tırnak etlerini kesmenin ne kadar önemli olduğunun farkındadır. En az el tırnakları kadar önemli olan ayak tırnaklarının da, düzenli olarak pedikür sürecinden geçmesi gerekmektedir. Bu aşamanın en önemli amacı, ayak tırnaklarını daha güzel ve daha bakımlı görünmesini sağlamaktadır.

  1. Tırnakları Törpülemek

Ayak tırnakları, düz bir şekilde kesilerek pürüzsüz olacak şekilde törpülenmelidir. Törpüleme işlemi, ayak tırnaklarının ayakkabı içerisinde daha güzel görünmesine yardımcı olmaktadır. Ayak tırnaklarının düzenli olarak törpülenmesi, tırnak batması durumunun önüne geçmesi nedeniyle de son derece önem arz etmektedir.

Törpülenen ayak tırnakları, oje gibi makyaj malzemelerini çok daha güzel taşımaktadır. Düz ve temiz görünümlü tırnaklar, ayak bakımının en önemli parçasını oluşturmaktadır.

  1. Topuk Bölgesine Peeling Yapmak

Topuk çatlağı, herkes için son derece rahatsız edici bir durum olarak görülmektedir. Topuklar, gün boyu ayakta kalmak nedeniyle kademeli olarak çatlamaktadır. Çatlayan topuk, kişilerin yaşam kalitesini düşürmekle beraber; kötü bir görüntü oluşturması nedeniyle sorun teşkil etmektedir.

Topuk bölgesi, peeling ve topuk törpüsü gibi malzemelerle temizlenebilmektedir. Çatlak oluşumuna sebebiyet veren ölü deriler, peeling yardımıyla ayak yüzeyinden alınmaktadır. Maruderm Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, bu amaca en iyi şekilde hizmet eden ürünler arasında yer almaktadır.

  1. Nemlendirici Krem Uygulamak

Ölü deriden arındırılan ve bakım esnasında oldukça yorulan ayakların, doğru bir nemlendiriciyle nemlendirilmesi gerekmektedir. Bu sayede ayak yüzeyinin ve tırnakların, nem dengesini yeniden sağlaması mümkün hale gelmektedir.

Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi; ayak yüzeyinin, tırnak diplerinin ve topukların en iyi şekilde nemlendirilmesine olanak tanımaktadır. İçerdiği hyalüronik asit sayesinde, ayak bakımının en besleyici şekilde tamamlanmasına yardımcı olmaktadır.



 
Etiketler: ayak-bakimi
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR