Evdeki Malzemelerle Yapılabilecek Siyah Nokta Maskeleri

siyah nokta

Cilt yüzeyinde biriken yağ ve kir kalıntıları nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyon oluşumu, siyah nokta olarak adlandırılmaktadır. Yüzün T bölgesinde aktif olarak çıkan siyah noktalar, cildin kirli bir görünüme sahip olmasına neden olmaktadır. Özellikle burun üzerinde çıkan siyah noktalar, kişileri büyük ölçüde rahatsız etmektedir.

Yağlı cilt yapısı, kişilerin siyah nokta oluşumuna açık hale gelmesine neden olmaktadır. Sebum dengesinin bozulması nedeniyle ortaya çıkan aşırı yağlı cilt, sivilce ve gözenek oluşumuna da davetiye çıkarmaktadır. Siyah nokta söz konusu olduğunda, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin mağduriyet yaşadığı; su götürmez bir gerçektir.

Siyah nokta oluşumunun evdeki ürünlerle azaltılması veya tamamen yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği içeren doğal ürünler, siyah nokta ve sivilce problemi gibi cilt sorunlarının yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Kimyasal bakım ürünlerini kullanmak istemeyen kişiler, doğal ürünlerle yapılan maskelerden sıklıkla yararlanmaktadır.

Siyah Nokta Nedir?

Gözeneklerin çeşitli nedenlerle genişlemesi ve açılan boşluğun ölü derilerle dolması, siyah nokta oluşumunun tanımı olarak gösterilmektedir. Siyah noktanın oluşturduğu görüntü, beyaz veya siyah bir yapıda olabilmektedir. Gözenek içerisine dolan makyaj kalıntısı ve kir gibi maddeler, cildin kirli görünmesine neden olmaktadır.

Siyah nokta; yüz de dâhil olmak üzere vücudun her bölgesinde oluşabilen ve cilt yüzeyinin kirli görünmesine neden olan bir cilt problemi olarak tanımlanmaktadır. Cildin pürüzsüz görünmesine engel olan siyah noktalar, can sıkıcı özellikteki cilt sorunları arasında yer almaktadır. Siyah nokta oluşumu, kişilerin özgüveni üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır.

Siyah nokta, genellikle yüz bölgesinde özellikle burun ve çevresinde oluşmaktadır. Burun üzerindeki siyah noktalar, cilt renk tonunun eşitsiz bir şekilde dağılmasına neden olmaktadır. Kirli, solgun ve bakımsız bir cilt görünümüne neden olan siyah noktalar, çeşitli yöntemler kullanılarak yok edilebilmektedir.

Özellikle günlük cilt bakım rutinlerini uygulamayan kişiler, siyah nokta problemini daha fazla yaşamaktadır. Günlük bakım rutinine eklenen peeling ve tonik gibi ürünler, siyah nokta oluşumunu en aza indirmektedir. Maruderm peeling maske ve cilt bakım serumu; cilt yüzeyindeki ölü derileri temizleyerek, siyah nokta oluşumunu yok etmektedir.

Siyah Nokta Neden Oluşur?

Gözeneklerin, ölü deri ve kir kalıntıları ile dolması sonucu oluşan siyah noktalar; pek çok farklı nedenden dolayı kronikleşebilmektedir. Özellikle yanlış besleme alışkanlıklarına sahip olan kişiler ve hormonsal düzensizlik yaşayan kişiler, siyah nokta oluşumuna daha açık bir hale gelmektedir. Siyah nokta oluşumunun nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Günlük bakım rutinlerinin düzenli bir şekilde uygulanmaması.
  2. Hormon bozukluğuna neden olacak hastalıklara sahip olmak.
  3. Yağlı bir cilt yapısına sahip olmak.
  4. Genetik faktörlerin etkisi altında kalmak.
  5. Yanlış kozmetik ürün kullanımı.
  6. Vücudun yağ dengesini bozacak travmalara maruz kalmak.
  7. Ölü deri kalıntılarının peeling yardımı ile temizlenmemesi.
  8. Sigara ve alkol kullanımı.
  9. Düzensiz beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve çok fazla yağ tüketmek.

Burun ve Çene Bölgesindeki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Piyasada, burun ve çene bölgesindeki siyah noktaların hızlı bir şekilde yok edilmesi için üretilen; onlarca farklı bakım ürünü çeşidi bulunmaktadır. Bu bakım ürünlerinin ortak özelliği, temizleyici ve arındırıcı özelliklere sahip olmalarıdır. Cilt yüzeyinin makyaj kalıntısı ve ölü derilerden arındırılması, siyah nokta karşıtı ürünlerin temel görevleri arasında yer almaktadır.

Maruderm imzası taşıyan tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi; siyah nokta ve akne karşıtı tonik de doğadan ilham alınarak formüle edilmektedir. Parfüm ve paraben içermeyen yapısı sayesinde, cilt dostu bir yapı sergilemektedir. Maruderm gözenek sıkılaştırıcı siyah nokta ve akne karşıtı tonik ile cilt yüzeyi arınmakta ve gözenek yapıları nefes almaktadır.

Siyah Noktaları Geçiren Doğal Yöntemler

Kimyasal ürünlerden ve bakım kremlerinden faydalanmak istemeyen kişiler, evdeki ürünlerle uygulayabileceği siyah nokta maskelerine ilgi göstermektedir. Evde hâlihazırda bulunan malzemeler ile yapılacak birçok siyah nokta maskesi bulunmaktadır. Bu ürünlerin düzenli bir şekilde kullanılması ile uzun vadede mükemmel sonuçlar elde edilebilmektedir.

  1. Karbonat Maskesi: Bir tatlı kaşığı karbonatı su ile karıştırarak macun kıvamına getirmek gerekmektedir. Ardından temiz ve kuru cildin sorunlu bölgesine yavaş dokunuşlarla ürün uygulaması yapılmaktadır. Siyah noktaların olduğu bölgelerin bir süre karbonat ile bekletilmesi, gözenekleri büyük ölçüde temizlemektedir. 3 – 4 dakika kadar bekledikten sonra cildin bol su ile durulanması gerekmektedir.
  2. Jelatin Maskesi: Ölü hücrelerinin hızlı bir şekilde cilt yüzeyinden alınmasını sağlayan jelatin maskesi, 1 yemek kaşığı jelatin tozu ve 1,5 yemek kaşığı süt ile yapılmaktadır. 9 – 10 saniye kadar mikrodalga fırında bekletilen bu karışım, burnun veya çenenin üzerine sürülmektedir. Maskenin, kuruyuncaya dek cilt yüzeyinde bekletilmesi gerekmektedir. Kuruyan maske yavaş ve nazik hareketlerle cilt yüzeyinden soyulmaktadır.
  3. Yumurta Akı Maskesi: Peeling etkisinin siyah nokta oluşumunun azalmasında etkili olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Evdeki doğal ürünlerle peeling etkisi yaratmak için bir adet yumurtanın akı ve bir yemek kaşığı toz şeker yeterli olmaktadır. Bir adet yumurtanın akı ve bir yemek kaşığı toz şeker, beyaz renk alana kadar çırpılmaktadır. Oluşan karışım siyah noktaların olduğu bölgelere uygulanarak 15 – 20 dakika kadar bekletilmektedir. Bu maskeyi haftada iki kez düzenli olarak kullanmak, siyah nokta oluşumunun uzun vadede azalmasına olanak tanımaktadır.
Etiketler: siyah-nokta
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR