Cilt Bakım Ürünleri Hangi Aralıklarda Kullanılmalı?

cilt bakım ürünleri

Cilt bakım ürünleri; cilt sağlığını korumak, cildi temizlemek, nemlendirmek, beslemek ve cilt problemlerini önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Cilt bakım ürünleri, cilt tipine ve ihtiyaca göre seçilmekte ve çeşitli cilt sağlığı problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Cilt bakımı, sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için oldukça önemli bir adımdır. En iyi cilt bakım ürünleri, cilt dokularına uygun bileşenler içermekte ve cilt problemlerine çözüm sunmaktadırlar.

Genel olarak aşağıdaki aralıklar takip edilebilir;

  1. Sabunlar sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kez kullanılabilmektedir.
  2. Tonikler genellikle günde bir kez uygulanır ve en iyi sonuçlar için sabah veya akşam cilt temizliğinden sonra kullanılmaktadır.
  3. Tonik olarak; Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı & Ceramide Nemlendirici Tonik önerilmektedir. Cildi yatıştırır ve sakinleştir. Temizleyici ve dengeleyici bir toniktir.
  4. Nemlendiriciler; günde iki kez kullanılabilmektedir. Nemlendirici serum olarak Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı Nemlendirici Milk Serum tercih edilmektedir.
  5. Güneş koruyucuları güneşe maruz kalınan zamanlarda kullanılmalıdır. Genellikle her 2 saatte bir veya terleme veya yüzme sonrası tekrar uygulaması önerilmektedir.
  6. Peeling ürünleri haftada bir kez veya iki haftada bir kez kullanılmaktadır.
  7. Maskeler, genellikle haftada bir veya iki kez kullanılmaktadır.
  8. Serumlar genellikle günde bir kez kullanılmaktadır.
  9. Göz kremleri günde iki kez kullanılabilmektedir.
  10. Akne tedavisi ürünleri, ürünün özelliklerine bağlı olarak günde bir kez veya iki kez kullanılabilir. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı, Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik cildi ve gözenekleri arındırır. Ciltte yağ dengesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakım Ürünleri Kullanım Aralığı

Cilt Bakım Ürünü Çeşitleri Nelerdir?

Cilt bakım ürünleri, cilt tipine ve ihtiyacına göre çeşitli kategorilere ayrılır. Genel olarak, cilt bakım ürünü çeşitleri şunlardır;

  1. Sabunlar: Cildi temizlemek için kullanılan sabunlar, cilt tiplerine ve ihtiyacına göre farklı içeriklere sahip olabilmektedir. Örneğin; kuru ciltler için nemlendirici özellikli sabunlar, yağlı ciltler için ise matlaştırıcı ve yağ kontrolü sağlayan sabunlar tercih edilmektedir.
  2. Tonikler: Tonikler, cildi temizlemek, gözenekleri sıkılaştırmak ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılmaktadır.
  3. Nemlendiriciler: Nemlendiriciler, cildi nemlendirmek ve kuruluğu önlemek için kullanılır. Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Cilt Bakım Kremi, cildi yoğun şekilde nemlendirmektedir.
  4. Güneş Koruyucular: Geniş spektrumlu güneş koruyucuları, hem UVA hem de UVB ışınlarını filtreler ve cilt kanseri, erken yaşlanma ve güneş yanıklarını önlemektedir. Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi bu durumlar için özel olarak üretilmiştir.
  5. Peelingler: Peeling ürünleri, cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri ve kirleri temizlemek için kullanılır. Maruderm Peeling Maske Cilt Bakım Serumu’nda bulunan Aha asitleri ciltte peeling yaparak ölü deriyi uzaklaştırırlar. Cilt daha aydınlık ve canlı gözükür. Bha asiti tıkanmış gözenekleri arındırır. Akne, siyah nokta ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
  6. Maskeler: Maskeler, cildi nemlendirmek, sivilce ve lekeleri azaltmak veya cildin parlaklığını artırmak için kullanılmaktadır.
  7. Serumlar: Serumlar, ciltteki sorunları hedefleyen yoğun bakım ürünleridir.
  8. Göz kremleri: Göz kremleri, göz çevresini nemlendirmek, koyu halkaları azaltmak ve göz çevresindeki kırışıklıkları önlemek için kullanılmaktadır.
  9. Akne tedavisi ürünleri: Akne tedavisi ürünleri, sivilce ve akne gibi cilt problemlerini önlemek ve tedavi etmek için kullanılmaktadır. Genellikle antibakteriyel özelliklere sahiptirler ve sivilceleri azaltmaya yardımcı olmaktadırlar.
  10. Organik cilt bakım ürünleri: Bu ürünler, cilt sağlığına zararlı olabilecek kimyasalları içermez. Örneğin; organik aloe vera, jojoba yağı, shea yağı, hindistan cevizi yağı cildi nemlendirir ve besler. Organik gül suyu, lavanta yağı ve nane yağı gibi bitki özleri de cildi rahatlatır ve ferahlatır.

En iyi cilt bakım ürünleri markaları her zaman pahalı olmak zorunda değildir. Bazı organik ürünler de, cildi doğal bileşenlerle beslemekte ve nemlendirmektedir.

Cilt Bakım Ürünleri Doğru Kullanım Sırası

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Aralıklarda Kullanılır?

Sabunlar cildi temizlemek amacıyla günde iki kez, tonikler genellikle günde bir kez cilt temizliğinden sonra kullanılmaktadır. Nemlendiriciler sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez, güneş koruyucular güneşe maruz kalınan sıklığa göre kullanılmalıdır. Peelingler, cilt hassasiyetine bağlı olarak haftada bir kez kullanılabilir. Maskeler, haftada bir veya iki kez kullanılır. Serumlar sabah veya akşam günde bir kez, göz kremleri sabah ve akşam iki kez kullanılır.

Her cilt tipi için farklı öneriler bulunabilir, bu nedenle ürün etiketlerini okumak ve üreticinin önerilerini takip etmek önemlidir.

Cilt Bakım Ürünleri Hangi Sırayla Kullanılır?

Cilt bakım ürünleri kullanım sırası, ürünün ciltte etkisini maksimize etmek ve olası irritasyonları önlemek için önemlidir. Genel olarak, cilt bakım ürünleri sırası şu şekilde olabilir;

  1. Cilt bakım rutininin ilk adımı, ciltteki kiri, yağı ve makyajı temizlemek için kullanılan bir sabun veya temizleyicidir.  Sabun veya temizleyici, nemli cilde masaj yaparak uygulanır ve sonra bol su ile durulanır.
  2. Tonik, cildin pH dengesini geri kazanmak ve gözenekleri sıkılaştırmak için kullanılır.  Kullandığımız Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı, Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik bir pamuk yardımıyla cilde uygulanmakta ve gözenek problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Serum, genellikle cilt tonunu eşitlemek, kırışıklıkları azaltmak, lekeleri gidermek veya cildi nemlendirmek için kullanılmaktadır. Serum, tonikten sonra hafifçe cilde uygulanır ve emilene kadar beklenir. Maruderm Cilt Bakım Serumu lekelerin görünümünü azaltmaya, pürüzsüzleştirmeye ve cilt tonu eşitsizliklerini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  4. Göz kremi, göz çevresindeki ince cildi nemlendirmek ve ince çizgileri azaltmak için serumdan sonra kullanılmaktadır. Maruderm Göz Çevresi Serumu, hafif dokunuşlarla uygulanmakta ve göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  5. Nemlendirici, serum ve göz kreminin ardından, hafif masaj hareketleriyle cilde uygulanır.
  6. Güneş koruyucu; cildi UV ışınlarından korumak için önemlidir. Güneş koruyucu, nemlendiriciden sonra uygulanmaktadır.

Cilt Bakımına Yeni Başlayanlar İçin Kullanım Önerileri

Cilt Bakımı Ürünü Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cilt bakım ürünleri tavsiyeleri, cilt tipine uyum sağlayacak ve cilt dokularını iyi bir şekilde besleyecek ürünler içermektedir. Bu cilt bakım ürünlerinin tam olarak etki etmesi için doğru bir şekilde kullanılmaları gerekmektedir. Cilt bakım ürünü kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Cilt tipine uygun ürün seçimi
  2. Ürünleri doğru miktarda kullanmak
  3. Ürünlerin kullanım sıklığı
  4. Ürünlerin cilde tamamen emilmesini beklemek
  5. Ürünleri doğru sırayı takip etmek
  6. Ürünleri boyun bölgesine de uygulamak
Etiketler: cilt-bakim-urunleri-hangi-araliklarda-kullanilmali
Aralık 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR