Cilt Bakım Fiyatları Ne Kadar?

cilt bakım fiyatları

Cilt bakımı, güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için pek çok kimse tarafından uygulanmaktadır. Cilt bakımı, evde yapılabileceği gibi cilt bakım uzmanları tarafından güzellik merkezlerinde ya da klinik ortamlarda da yapılmaktadır. Güzellik merkezlerinde ve klinik ortamlarda uygulanan profesyonel cilt bakımı fiyatları; kullanılan ürünler ve yapılan işlemlere bağlı olarak çok büyük farklılıklar göstermektedir.

Evde uygulanan cilt bakımı fiyatları ise yine kullanılan ürünlerin türüne ve markasına göre farklılaşmaktadır. Cilt bakımı fiyatları evde uygulanan cilt bakımı ve medikal cilt bakımı olarak iki ayrı başlıkta incelenmektedir.

Cilt Bakımı Nedir?

Cilt bakımı, ciltteki eksikliklerin giderilmesini sağlayarak güzel ve sağlıklı bir cilt elde etmek için uygulanan işlemlerin tümüdür. Herkesin cilt yapısı birbirinden farklıdır. Cildi analiz edip sorunlarını ve eksikliklerini bilmek, cilt bakımının temelidir. Cildi doğru tanıyıp uygun şekilde bakım yapmak sağlıklı görünen, ışıl ışıl ve elastik bir cilde sahip olmayı sağlamaktadır.

Cilt bakım uygulamaları; akne, yara, komedon, yağ bezesi ve cilt tonu eşitsizliklerinin görülmesini engellemekte ve estetik olarak güzel bir görünüm sağlanmasına katkı sunmaktadır. Cildi doğru tanımak, doğru cilt bakımı yapmanın ilk kuralıdır.

Cilt Bakımının Yararları Nelerdir?

Cildin ihtiyaçlarını doğru tespit edip bu ihtiyaçları gidermek cilt sağlığı için çok önemlidir. Örneğin ciltte nem kaybı yaşanıyorsa nem sağlayacak ürünler kullanmak gerekmektedir. Maruderm hyalüronik asit nemlendirici yüz ve vücut cilt bakım kremi tam da bu sıkıntıda yardımcı olmaktadır. Cilde gerekli nemi sağlamakta ve cildin pul pul ve kırışık görünümünü ortadan kaldırmaya destek olmaktadır.

Ciltte akne, ton eşitsizliği, göz altlarında morarma, kızarıklık gibi pek çok sıkıntı görülebilmektedir. Her sıkıntı için özel formüller geliştiren maruderm hem cildin eksikliklerini büyük oranda karşılamakta hem de uygun fiyatlı cilt bakımı sunmaktadır.

Ne Sıklıkla Cilt Bakımı Yapılmalıdır?

Bu sorunun cevabı cilt problemlerine göre farklılık göstermektedir. Nemlendiriciler, güneş kremleri ve bazı vitaminler gün içinde birkaç kere uygulanabilirken asitli içerikler haftada 1 veya 2 kere uygulanabilmektedir. Cildin eksikliklerini gidermek bir yandan da cilt bariyerini korumak için ürünleri uygun aralıklarla kullanmak gerekmektedir. Ürünün nasıl kullanılması gerektiği öğrenilip ona göre bakım yapılırsa ve doğru içerikler birlikte kullanılırsa cilt bakımı etkisini göstermektedir.

Cilt Bakım Rutini Nedir?

Cilt bakım rutini, cilde uygun olan ürünleri cildin eksikliklerine yönelik olarak sıralı halde, düzenli ve doğru bir şekilde uygulamaktır.  Sabah ve akşam çift aşamalı olarak cildi temizlemek, nemlendirmek, güneş koruması sağlamak, cildin ihtiyacına yönelik serum ve asitleri kullanmak, peeling ve maske yapmak cilt bakımının vazgeçilmez parçalarıdır.

Cilt bakımı düzenlilik ve devamlılık istemektedir. Birlikte kullanılan ürünlere dikkat edilip cildin ihtiyaçları doğru bir şekilde sağlanırsa pürüzsüz, sağlıklı, canlı ve parlak bir cilde kavuşmak mümkündür.

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

İlk olarak yağ bazlı bir temizleyici ile makyaj ve güneş kremi temizlenip sonrasında su bazlı bir temizleyici ile kir ve yağdan kurtulmak en önemli adımdır. Maruderm yağ bazlı temizleyici ve maruderm yüz yıkama jelleri tam da bu ihtiyacı karşılamaya yöneliktir.

Temizleme işleminden sonraki adım toniktir. Tonik cildi kirlerden arındırıp, ph dengesini sağlayarak kendinden sonra kullanılacak ürünlerin etkisini artırmaktadır. Gözeneklerin sıkılaşması vb. birçok sıkıntıyı gideren tonikler de bulunmaktadır. Maruderm AHA ve BHA içerikli tonikler gözeneklerin sıkılaşmasına, siyah nokta ve aknelerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Bir sonraki adım ise serumlardır. Serumlar cilt bakımının vazgeçilmezleridir. Lekeler, kırışıklıklar, ton eşitsizlikleri, kızarıklıklar, göz altı morlukları gibi pek çok sıkıntıda etkilidirler. Daha canlı, neme doymuş, ışıl ışıl ve genç bir cilt için serum muhakkak kullanılmalıdır. Maruderm serumlar, her türlü ihtiyaca cevap verecek geniş bir ürün skalasına sahiptir.

Bu adımlardan sonra göz çevresi bakımı ve nemlendirme yapılmaktadır. Cildin eksikliklerine göre peeling ve maske uygulamaları da yapılabilmektedir.

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, özel solüsyonlar ve üstün teknoloji cihazlar kullanılarak cilt yüzeyinde oluşmuş siyah nokta, ölü deri, sebum ve toksik gibi gözenek tıkayan ve estetik görünüme zarar veren cilt sorunlarının ortadan kaldırılarak cildin derinlemesine temizlenmesi işlemidir.

Medikal cilt bakımı ile cildin nefes alması sağlanmakta ve ihtiyaç duyulan bakım özel solüsyonlar ve maskelerle yapılmaktadır. Düzenli olarak 30 günde bir uygulanırsa etkili sonuçlar gözlenmektedir.

Medikal Cilt Bakımı Fiyatları Ne Kadardır?

Medikal cilt bakım fiyatları, işlemin yapıldığı merkeze ve uygulanan işleme göre farklılık göstermektedir. Klasik cilt bakımı, dermapen, akneli cilt bakımı gibi farklı işlemler bulunmakta hepsinin fiyatı da büyük farklılıklar içermektedir. 

Cilt Bakım Ürünleri Fiyatları Ne Kadardır?

Dünyaca ünlü yüzlerce kozmetik markası bulunmakta bunların hepsi de çok çeşitli fiyatlarda ve geniş skalada ürünler üretmektedir. Temizleme ürünleri, güneş kremleri, tonikler, serumlar, peelingler, maskeler, nemlendiriciler, kremler ve dahası yaygın olarak kullanılmaktadır. Cildin ihtiyacına uygun, etkili ve bütçe dostu ürünler bulmak günümüzde oldukça güçtür. Maruderm, çok çeşitli ürün skalası ve her ihtiyaca yönelik bütçe dostu ürünleriyle dikkat çekmektedir. Temizlikten nemlendirmeye, tonikten seruma kadar pek çok ürünüyle cilt sağlığına katkı sağlayan maruderm, bütçe dostu oluşuyla da dikkatleri üzerine çekmektedir.


 
Etiketler: cilt bakım fiyatları
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR