Bölgesel Zayıflama Uygulamaları İşe Yarar mı?

maruderm

Günümüzde, teknolojik gelişmelerin hız kazanması; bölgesel zayıflama konusuna da yeni çözümler sunmaktadır. Bölgesel zayıflama amacıyla kullanılan cihazlar, son teknolojik sistemlerle üretilmekte ve kişilerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Bölgesel zayıflama uygulamaları, vücut bölgelerindeki fazla yağ miktarının hızlı bir şekilde giderilmesine olanak tanımaktadır. Orantısız bir şekilde kilo alan kişiler ve sadece bir bölgelerinden rahatsızlık duyan kişiler, bölgesel zayıflama yöntemlerinden sıklıkla yararlanmaktadır.

Ameliyatlı veya ameliyatsız olabilen bölgesel incelme yöntemleri, diyet ve spor yapmadan kilo verdirmeyi vaat etmektedir. Bu uygulamaların tümü, müşteri talebine göre değişen bölgeleri hedef almakta ve söz konusu bölgenin hızlı bir şekilde zayıflatılmasına olanak tanımaktadır.

Bölgesel zayıflama yöntemleri; kalça, göbek, kol, basen ve gıdık gibi bölgeleri hedef almaktadır. Kişiler, ihtiyaç duydukları bölgeleri seçerek; bölgesel zayıflama hizmetlerinin avantajlı özelliklerinden yararlanmaktadır. Birçok kişi, hızlı ve zahmetsiz bir şekilde incelmeyi sağlayan bölgesel zayıflama yöntemlerini; işlevsel kabul etmekte ve sıklıkla tercih etmektedir.

Bölgesel Zayıflama Nedir?

Bölgesel incelme, orantısız bir şekilde şişen vücut bölgelerinin; çeşitli teknolojik uygulamalarla zayıflatılması olarak tanımlanmaktadır. Güzellik merkezleri ve estetik cerrahi doktorları, bölgesel zayıflama hizmetini en iyi şekilde vermektedir. Bölgesel zayıflama ile istenmeyen yağ ve kilo görünümünden hızlı bir şekilde kurtulmak mümkün hale gelmektedir.

Bölgesel zayıflama yöntemleri, ameliyatlı ve ameliyatsız olarak ikiye ayrılmaktadır. Liposuction, ameliyatlı inceltme yöntemleri arasında yer almakta ve uzun iyileşme sürelerine sahip olması nedeniyle tercih edilmemektedir. Bununla birlikte; lipoliz, radyofrekans, kavitasyon ve emsculpt gibi uygulamalar, ağrısız ve kolay uygulanabilir olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Bölgesel Zayıflama Ne İşe Yarar?

Bölgesel zayıflama yöntemlerinin, inceltme dışında birçok yararlı etkisi bulunmaktadır. Cilt yüzeyindeki kusurları düzenlemekte ve kişinin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasına olanak tanımaktadır. Bölgesel zayıflama işlemlerinin avantajlı yönleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Diyet veya spor yapmaksızın kilo vermeyi mümkün kılmaktadır.
  2. Uygulanan bölgelerdeki selülit oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Cilt yüzeyini gererek yaşlanma karşıtı etki göstermektedir.
  4. Vücut kitle indeksini düzenlemekte ve kişilerin daha sağlıklı olmasına olanak tanımaktadır.
  5. Cilt yüzeyine zarar vermemesi nedeniyle, işlevsel kabul edilmekte ve birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
  6. Sadece yağ kütlesini hedef almakta ve kalıcı çözümler sunmaktadır.

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Güzellik merkezleri ve estetik cerrahi doktorları, birçok bölgesel zayıflama yöntemi kullanmaktadır. Yöntemlerin her biri zararsız ve acısız olsa da uzman ellerde yapıldığı takdirde sonuç vermektedir. Bu nedenle, bölgesel zayıflama hizmetlerinin; alanında uzman olan ve profesyonel hizmet veren kişilerden alınması önem arz etmektedir.

Bölgesel zayıflama yöntemleri; cryo lipoliz, radyofrekans, kavitasyon, LPG Endermoloji, Emsculp, Vanguish Me ve Lazer Destekli İncelme olarak sıralanmaktadır. Bu uygulamaların her biri, kişilerin bölgesel olarak zayıflamasına yardımcı olmaktadır. Bölgesel zayıflama seans sayıları, uygulanan yöntemin türüne ve kişinin yağ yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.

  1. Cryo Lipoliz

Soğuk lipoliz olarak da adlandırılan Cryo Lipoliz, bölgesel zayıflama yöntemleri arasında en fazla tercih edilen çeşit olarak tanımlanmaktadır. Cilt dokusuna gönderilen soğuk akım, yağ dokularının parçalanmasına ve hızlı bir şekilde erimesine olanak tanımaktadır. Deforme olan yağ dokuları, idrar ve ter yoluyla atılmakta bu sayede kişi bölgesel olarak zayıflamaktadır.

  1. Radyofrekans

Radyofrekans, vücut bölgesinde bulunan yağların; ısıtma yöntemiyle eritilmesine olanak tanımaktadır. Bölgesel zayıflama yöntemleri arasında, kolay uygulanabilmesi nedeniyle öne çıkan radyofrekans; cilt yenileyici masaj etkisi de göstermektedir. G5 Masajı yöntemleriyle yakın bir prensipte çalışan radyofrekans, cilt dokularının incelmesine ve cilt yüzeyinin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Kavitasyon

Kavitasyon, düşük yoğunluklu ultrason dalgalarıyla çalışmakta ve bölgesel zayıflama için mükemmel bir sonuç vermektedir. Ultrason dalgaları, yağ dokularının kimyasını bozmakta ve bölgesel incelmeyi mümkün kılmaktadır. Kimyası bozulan yağ dokuları, ter ve idrar olarak vücut dışına atılmaktadır ve kişi bölgesel olarak zayıflama elde etmektedir.

  1. LPG Endermoloji

LPG Endermoloji, yalnızca bölgesel incelme amacıyla değil; selülit tedavisi ve sıkılaşma amacıyla da kullanılmaktadır. Yağ hücrelerinin büyümesiyle oluşan cilt deformasyonu, selülit veya sarkma olarak kendini göstermektedir. Selülit kremleri, bu oluşumların azalmasına yardımcı olmakta ve LPG gibi yöntemlerle bu süreç desteklenmektedir.

  1. Emsculpt

Emsclup, ses ve ultrason dalgası kullanarak bölgesel incelme vaat etmektedir. Vücut kasları, emsculpt cihazının titreşim etkisiyle aktif hale getirilmekte ve kişi hiçbir çaba sarf etmeden kas geliştirmektedir. Bölgesel incelme yöntemleri arasında, kas gelişimini desteklemesi nedeniyle öne çıkan emsculpt; kısa sürede kalıcı çözümler sunması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

  1. Vanguish Me

Bölgesel incelme uygulamasını, temassız bir şekilde yapan Vanguish me; radyo dalgaları aracılığıyla vücut dokularına ulaşmaktadır. Vücutta bulunan fazla yağ, vanguish me teknolojisi ile yakılmakta ve kişi istediği bölgeyi daha zayıf hale getirebilmektedir. Sıkılaştırıcı ve cilt yenileyici etki gösteren vanguish me, birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir.

  1. Lazer Destekli İncelme

Lazer destekli incelme, cilt üzerine açılan ufak delikler ile yağ dokularına ulaşmakta ve söz konusu dokuların yakılmasına olanak tanımaktadır. Lazer teması ile eriyen yağ dokuları, hızlı bir şekilde vücut dışına atılmakta ve kişi bölgesel olarak zayıflama şansı yakalamaktır. Birçok kişi tarafından güvenle tercih edilen lazer destekli incelme, cilt yenileyici etki göstermesi nedeniyle de öne çıkmaktadır.


 
Etiketler: bolgesel-zayiflamak
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR