Matrixyl Nedir? Hangi Ürünler Matrixyl İçermektedir?

Matrixyl

 

Özellikle yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde bulunan Matrixyl; içeriğinde birden fazla aminoasit çeşidi bulunduran bileşik bir maddedir. Cilt kırışıklıklarını ciddi boyutta azaltması nedeniyle, tonik ve jellerin ana etken maddesi olarak tercih edilmektedir. Bu bileşen, son dönemlerde gittikçe daha fazla tanınmakta ve bu nedenle Matrixyl içeren ürünlere rağbet artmaktadır.

Palmitoyl Pentapeptide 4 olarak da adlandırılan Matrixyl, cilt yüzeyindeki kırışıklık görünümünü büyük ölçüde yok etmektedir. Düzenli olarak Palmitoyl Pentapeptide 4 içeren bakım ürünlerini kullanmak, daha geç yaşlanmaya ve her zaman pürüzsüz görünmeye yardımcı olmaktadır. Genellikle 4 – 8 hafta içerisinde sonuç veren Matrixyl, hızlı ve etkili performans göstermesi nedeniyle kullanıcılarının beğenisini kazanmaktadır.

Doğadan aldığı ilhamla yola çıkan ve doğal bileşenleri güzellik ürünlerine aktarmayı hedefleyen Maruderm, Matrixyl içeren yaşlanma karşıtı ürünleri ile de öne çıkmaktadır. Cildi derinlemesine temizleyen ve Palmitoyl Pentapeptide 4 içeren Maruderm anti – age kırışıklık karşıtı cilt bakım kremi, Matrixyl bileşeninin cilt yüzeyinde derinlemesine hissedilmesine olanak tanımaktadır.

Matrixyl Nedir?

Palmitoyl Pentapeptide; 5 farklı aminoasit zincirine bağlı olan, protein türevi bir bileşik maddedir. Cilt dokularının daha aktif hale gelmesini sağlaması nedeniyle, kozmetik ürünlerin formüle edilme sürecinde kullanılmaktadır. Kolajen üretimini ve hyalüronik asit oranını ciddi ölçüde arttırarak, cildin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.

Doğal yollarla kolajen üretemeyen cilt yapısı, ilerleyen yaşlarla beraber kolajen eksikliği nedeniyle kırışmaktadır. Matrixyl içeren bakım kremleri, cildin doğal yollarla kolajen üretmesine destek olmaktadır. Cildin alt tabakalarına kadar nüfuz eden Matrixyl, cilt yüzeyindeki kırışıklıkları en derin şekilde tedavi etmektedir.

Matrixyl Ne İşe Yarar?

Matrixyl peptidi, cildin doğal olarak daha genç görünmesine destek olmaktadır. İlerleyen yaşlarla beraber azalan kolajen üretimini destekleyerek, yaşlanma belirtilerinin en aza indirilmesini sağlamaktadır. Ana amacı cildin elastikiyetini korumak olması nedeniyle, cilt sıkılaştırıcı protein olarak tanımlanmaktadır.

Matrixyl; cilt hasarına neden olan güneş, rüzgâr ve soğuk gibi dış etkenlerin etkinliğini en aza indirmektedir. Ciltteki hücrelere zarar verebilecek her türlü etken, protein peptidlerinin müdahalesi ile yok edilmektedir. Matrixyl, proteinlerin etkinliğini arttıran cilt bariyerinin direnç kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Antioksidan özellik göstermesi nedeniyle cilt yüzeyinin ölü deri ve makyaj kalıntılarından arınmasını sağlamaktadır. Çeşitli bakteri ve kir kalıntılarından arınan cilt, sivilce oluşumuna sebebiyet verebilecek nedenleri telafi edebilmektedir. Matrixyl içeren ürünlerin düzenli olarak kullanılması, cilt yüzeyinin daha temiz ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Matrixyl Molekülünün Cilt Üzerindeki Yararları Nelerdir?

Hemen hemen tüm bakım ürünlerinde rastlanabilen Matrixyl peptidi, cilt üzerinde kısa sürede gözlemlenen birçok etkiye sahiptir. Günlük bakım kremi, yüz temizleyici jel ve aydınlatıcı tonik olarak kullanılabilen Matrixyl, cilt yüzeyinin daha genç görünmesine ve pürüzsüzleşmesine olanakları tanımaktadır. Matrixyl içeren ürünlerin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kolajen üretimini desteklemesi nedeniyle yaşlanmaya başlayan ciltleri onarmaktadır.
  2. Hyalüronik asit sentezini hızlandırarak cildin doğal bir şekilde canlılık kazanmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Yeteri kadar kolajen ve hyalüronik asit üreten ciltler, pürüz ve sarkmaları daha kolay telafi edebilmektedir.
  4. Cilt yüzeyindeki sebum üretimini dengeleyerek, cildin doğal yağ dengesinin bozulmasına engel olmaktadır.
  5. Genişleyen gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olarak, kapalı ve açık komedon oluşumunun önüne geçmektedir.
  6. Yaşlanma ile süregelen dikey veya yatay çizgilerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  7. Yaş nedeniyle matlaşan cilt dokularının daha parlak görünmesine destek olmaktadır.
  8. Cildin doğal olarak nemlenmesini sağlamakta ve bu nedenle daha taze görünmesine olanak tanımaktadır.
  9. Ölü deri ve makyaj kalıntılarının cilt yüzeyinde atılmasını ve gözeneklerin temizlenmesini mümkün kılmaktadır.

Matrixyl Molekülünün Yan Etkileri Var Mıdır?

Anti – age özelliğine sahip olan tüm ürünlerde, Matrixyl etken maddesine rastlanabilmektedir. Esasen protein türevi olsa da, güçlü bir etki düzeyine sahip olması nedeniyle bazı kişilerin alerjik reaksiyon geliştirmesine neden olabilmektedir. Aşırı kullanım veya bilinmeyen markalardan edinilen ürünlerin kullanımı, cilt yüzeyinin tahriş olmasına veya beklenen sonucun alınmamasına zemin hazırlamaktadır.

Ölçülü ve kontrollü kullanımda hiçbir yan etki oluşturmayan Matrixyl, güvenilir markaların güvenli ürünleri aracılığıyla kullanılmalıdır. İçeriğindeki zengin protein desteği, kolajen ve hyalüronik asit üretimini arttırması ve cildi doğal yollarla nemlendirmesi; Matrixyl peptidinin en temel özellikleri olarak sıralanmaktadır. Bu etkileri görmeyen veya tam tersi etki gören kişilerin, dermatoloji uzmanlarından destek alması gerekmektedir.

Matrixyl İçeren Ürünler Nelerdir?

Matrixyl içeren ürünler, genellikle krem veya serum formunda oluşturulmaktadır. Kullanımı kolay olan ürünler daha fazla rağbet görmektedir. Hoş koku ve etkili nemlendirici özelliğine sahip olan kremler, kişilerin memnuniyetini büyük ölçüde kazanmaktadır. Yaşlanma karşıtı etki arayan ve mevcut kırışıklıklarını gidermek isteyen kişiler, Matrixyl ürünlerine rağbet göstermektedir.

Maruderm, yaşlanma karşıtı ürünleriyle piyasada öne çıkan bir markadır. Maruderm imzalı yaşlanma karşıtı bakım ürünleri, içeriğindeki pepdit ve Matrixyl bileşenleri sayesinde; yaşlanma belirtilerini en aza indirmekte ve bu bağlamda müşterilerinin memnuniyeti kazanmaktadır. Maruderm imzalı yaşlanma karşıtı ürünler şunlardır:

  1. Maruderm Retinol Cilt Yenileyici Bakım Serumu
  2. Maruderm Anti – Age Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakım Kremi
  3. Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti – Age Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm Caffeine Peptid Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu
Etiketler: Matrixyl
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR