Kaş Dökülmesine Ne İyi Gelir? Kaş Dökülmesi Nasıl Geçer?

Kaş dökülmesi

Kaş dökülmesi, kişileri estetik açıdan rahatsız eden önemli bir problem olarak nitelendirilmektedir. Yüz yapısının tam ve bütün görünmesi, dolgun ve sağlıklı kaş yapısı ile mümkün hale gelmektedir. Kaş dökülmesi yaşayan kişiler, ciddi oranda özgüven problemi yaşamakta ve kendilerini sürekli olarak eksik hissetmektedir.

Kaş tüylerinin en ufak temasta kopması, kaş kıllarının olduğu bölgenin soyulması ve kaşların daha cansız görünmesi; kaş dökülmesi problemleriyle birlikte ilerlemektedir. Kronik olarak kaş dökülmesi yaşayan ve bu durumdan büyük ölçüde rahatsız olan kişiler; uzman doktorlardan yardım alarak tedavi olmaktadır.

Kaş dökülmesine sebebiyet veren ana faktör, vitamin ve mineral eksikliği olabilmektedir. Uzman doktorlar tarafından yapılan incelemeler; kaş dökülmesi problemlerinin ana nedeninin bulunmasını sağlamaktadır. Altta yatan neden bulduğunda, gereken tedavi kısa sürede yapılabilmektedir.

Kaş Dökülmesi Nedir?

Kaş dökülmesi, mevsimsel veya süreğen olarak ilerleyebilen bir cilt problemidir. Mevsim geçişleri, insan vücudunun değişim yaşamasına neden olmakta ve bu bağlamda kaş dökülmeleri oluşabilmektedir. Mevsimsel kaş dökülmesi, genellikle geçici bir yapı göstermektedir ve çok ağır belirtiler vermemektedir.

Kronikleşen ve ağır belirtiler veren kaş dökülmesi, uzman doktorlar tarafından tedavi edilmelidir. Evde veya kuaförde kaş dökülmesi tedavisi yapmaya çalışmak, dökülme durumunun daha fazla sorun çıkarmasına neden olabilmektedir.

Kaş Dökülmesi Neden Olur?

Kaş dökülmesi nedeni, genetik veya çevresel faktörlerden kaynak alarak ortaya çıkmaktadır. Bazı hormonsal sorunlar ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar; kaş dökülmesi problemlerinin yaygın nedenleri olarak sıralanmaktadır. Kaş dökülmesinin nedenleri şunlardır:

  1. Hormonsal dengesizlikler.
  2. Yetersiz veya aşırı beslenme.
  3. Yanlış kaş alımı.
  4. Yaşlanma belirtileri.
  5. Hamilelik veya regl.
  6. Menopoz.
  7. Kemoterapi.
  8. Kaş bölgesinde egzama gelişimi.
  9. Yanık veya yıpranma.
  10. Stres ve psikolojik travma.

Kaş dökülmesine neden olan tüm bu faktörler, genellikle yetersiz beslenme düzeniyle birlikte ilerlemektedir. Yetersiz veya az beslenmek, kaş dökülmesi de dâhil olmak üzere pek çok cilt problemine neden olmaktadır. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması, kaş dökülmesi problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kaş Dökülmesi Nasıl Geçer?

Kaş dökülmesinin ciddi bir boyuta ulaşması veya süreklilik haline gelmesi; acil bir şekilde doktora gitmeyi gerektirmektedir. Kaş dökülmesinin altında yatan ciddi bir problem olabileceği için bu sürecin doktor kontrolünde ilerlemesi önemlidir.

Uzman doktorlar, kaş dökülmesine neden olan faktörleri tıbbi testler yardımıyla bulmaktadır. Bu sayede, altta yatan nedenin doğru bir şekilde giderilmesi mümkün hale gelmektedir.

Evde yapılacak bazı uygulamalar, kaş dökülmesi belirtilerini azaltabilmektedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan besinler, kaş dökülmesi üzerinde son derece etkilidir. Düzenli olarak vitamin ve mineral takviyesi almak, tüm cilt sorunlarına ve kaş dökülmesine iyi gelmektedir.

Dökülen Kaşlar Tekrar Çıkar Mı?

Dökülen kaş tekrar çıkar mı?” sorusuna doğru cevap vermek için; kaş dökülmesine sebep olan faktörün göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Kaş dökülmesi, mevsimsel nedenlerle oluştuğunda, kendi kendine kısa sürede geçebilmektedir. Ancak altta yatan nedenin kronik bir hastalık olması durumunda, hastalık süresince devam etmektedir.

Kaş Dökülmesine İyi Gelen Doğal Ürünler

Sarımsak

Sarımsak, tüm tüylerde olduğu gibi kaşların beslenmesinde de son derece etkilidir. Kaşların daha canlı ve daha sık görünmesine yardımcı olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. İki diş sarımsak rendelenerek püre haline getirilir. Ardından 15 dakika kadar kaş tüylerinin üzerinde bekletilir. Bu işlemin düzenli bir şekilde yapılması, kaş dökülmesinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, içerdiği yoğun mineral ve vitamin deposu sayesinde; hem cilt yüzeyini hem de kaş tellerini güçlü bir şekilde beslemektedir. Hindistan cevizi yağının kullanım alanları arasında, kaş ve kirpik bakımı da bulunmaktadır. Dökülen kaşların olduğu cilt yüzeyine Hindistan cevizi yağı uygulamak, kaşların daha gür ve daha sık çıkmasına yardımcı olmaktadır.

Zeytinyağı

A ve E vitamini açısından son derece zengin olan zeytinyağı; kaşların daha gür çıkmasına yardımcı olan doğal ürünlerden biridir. Parmak ucuna damlatılan az miktarda zeytinyağı, kaş diplerine masaj yaparak uygulanır. Düzenli olarak yapılan bu işlem, kaş bölgesinde gözle görülür bir iyileşme oluşturmaktadır.

Badem Yağı

Badem yağı, güçlü bir antioksidan olması nedeniyle; hem cilt sağlığına hem de kaş kirpik sağlığına son derece faydalı olmaktadır. Günlük olarak ya da gece uyumadan önce kaş diplerine badem yağı masajı yapmak, kısa sürede çok daha gür ve dolgun kaşlara sahip olmaya yardımcı olmaktadır.

Yumurta Sarısı

Yumurta sarısı, bol miktarda kolajen ve aminoasit içermektedir. İçerdiği ek vitamin ve mineral desteği sayesinde, kaş yapısının gürleşmesine destek olmaktadır. Yumurta sarısı, çırpıcı yardımıyla tamamen sıvı hale getirilir. Kaş diplerine hafifçe masaj yaparak uygulanır. 10 dakika kadar bekletildikten sonra bölge bol su ile temizlenir. Böylece dökülen kaşların telafi süreci hızlandırılmaktadır.

C Vitamini Serum

C vitamini, tüm vücut sistemlerinin daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle vitamin eksikliği nedeniyle oluşan cilt problemleri, kişilerin takviye besin ve vitamin içeren bakım ürünlerini kullanması ile azaltabilmektedir.

Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, kaş diplerinin canlanmasına ve kaş tüylerinin gürleşmesine yardımcı olmaktadır. Kaş tellerinin ve kaş derisinin daha aydınlık görünmesini sağlayarak; cildin doğal olarak İyileşmesine destek vermektedir.


 
Etiketler: kas-dokulmesi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR