Yüz Lekeleri Neden Oluşur?

yuz-lekeleri

 Yüz lekeleri, birçok farklı nedenle ortaya çıkmakta ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Cilt yüzeyinde oluşan koyu renkli lekeler, yüz bütünlüğünü bozarak; kişinin olumsuz beden algısı geliştirmesine neden olmaktadır. Yüz lekelerinin engellenmesi için dermatoloji uzmanları tarafından önerilen bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Cilt lekesi problemleri, birçok kişiyi derinden üzmekte ve sosyal yaşamın kalitesini düşürmektedir. Cilt lekeleri, bazı tedavi yöntemleriyle azaltılsa da; çoğunlukla kalıcı etki göstermektedir. Ömür boyu cilt lekesi problemi yaşamamak için bazı önlemlerin titizlikle alınması ve yaşam stili haline getirilmesi gerekmektedir.

Yüz lekesi nedenleri, yaşam standartları ve cilt bakım rutinleri ile karakterize ilerlemektedir. Çoğu zaman, kişiler tarafından kontrol edilebilen bu nedenler; diğer cilt problemlerini de tetiklemektedir. Yüz lekesi oluşumuna sebebiyet veren tüm faktörlerin, kontrol altına alınması; çeşitli cilt problemlerinin oluşmaması adına önem arz etmektedir 

  1. Güneşin Zararlı Işınları

Güneşin zararlı ışınları, yüz lekesi oluşumunun en yaygın nedenidir. Güneşten gelen UV ışınları, cilt dokularının doğal işleyişini bozarak; hücre yıkımına neden olmaktadır. Bu durum, yıkılan hücrelerin zamanla kahverengileşmesine ve cilt lekesine dönüşmesine neden olmaktadır. Güneş nedeniyle oluşan yüz lekeleri, çoğu zaman kalıcı özellik göstermektedir.

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanımına özen göstermek gerekmektedir. Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, yüksek koruyuculuk düzeyi sayesinde; güneş lekesi oluşumunun önüne geçebilmektedir. İçeriğinde bulunan arbutin molekülü, var olan lekelerin azalmasına ve yeni leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş kremi dışında başka uygulamalar da yapmak gerekmektedir. Güneşin en dik açıyla geldiği saatlerde dışarıda bulunamamak, şapka ve gözlük kullanımına özen göstermek; güneş kreminin etkinlik düzeyini arttırmaktadır. Özellikle yaz aylarında, bu uygulamaların tümüne dikkat etmek; leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Güneşin Zararlı Işınlarından Korunma

  1. Stres Faktörleri

Stres, yüz lekelerinin oluşmasına ve kalıcı etki göstermesine neden olmaktadır. Stres faktörleri, cilt dokularının pigment kalitesinin bozulmasına sebebiyet vererek; yüz lekelerinin yayılmasına neden olmaktadır. Stres faktörlerinin yoğun bir şekilde ilerlemesi, diğer cilt sağlığı problemlerinin hızlanmasına neden olmaktadır. Stresin cilde zararları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cilt bariyerinin zayıflamasına ve cilt kuruluğu problemlerinin çoğalmasına neden olmaktadır.
  2. Cildin doğal yağ dengesini bozarak, sivilce ve siyah nokta oluşumunu hızlandırmaktadır.
  3. Cilt dokularındaki kolajen üretimini yavaşlatmakta ve kırışıklık oluşumuna sebebiyet vermektedir.
  4. Göz çevresi problemlerinin artmasına ve kişinin daha yaşlı ve yorgun görünmesine neden olmaktadır.
  5. Cilt dokularındaki hyalüronik asit miktarını azaltarak, cildin sarkık görünmesine sebebiyet vermektedir.

Stresin Cilt Üzerindeki Etkisi

  1. Yetersiz Beslenme

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yetersiz mineral alımı; cilt lekesi problemlerinin önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Yetersiz beslenme, yüz lekesi oluşumunun kalıcı sonuçlar vermesine neden olmaktadır. Bu durumun en önemli sonucu, genel cilt sağlığının giderek hasar almasıdır. Yetersiz beslenen kişiler, güneş ışınlarının ve diğer risk faktörlerinin zararlı etkilerine karşı savunmasız kalmaktadır.

Sağlıklı beslenmek ve bol bol su içmek, cilt lekelerinin azalmasına ve yeni leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır. Meyve, sebze, süt ürünleri ve protein çeşitleri; cilt lekelerinin engellenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Sağlıklı beslenen kişiler, cilt lekesi problemlerini daha az yaşamaktadır. Bu nedenle, sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak gerekmektedir.

  1. Vitamin Eksikliği

Vücut içerisine giren besinlerin, vitamin ve mineral açısından zayıf olması; yüz lekesi oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. Mineral ve vitamin eksikliği yaşayan kişiler, tüm cilt problemlerine daha yatkın hale gelmektedir. Bu durumun önlenmesi için vitamin ve mineral açısından zengin olan besinlerin düzenli olarak tüketilmesi ve gereken durumlarda takviye ürün kullanılması gerekmektedir.

Cilt Sağlığını Korumak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Yanlış Kozmetik Ürün Kullanımı

Yanlış kozmetik ürün kullanımı, yüz lekesi oluşumunun en tehlikeli nedenleri arasında yer almaktadır. Kalitesiz ve cilt yapısına uygun olmayan bakım ürünleri, cilt lekelerinin hızlanmasına ve cildin giderek daha yaşlı görünmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte, yanlış ürün kullanımı; cilt kanseri gibi olumsuz durumlara da sebebiyet vermektedir. Cildinde herhangi bir gariplik hisseden kişilerin, en hızlı şekilde doktora gitmesi gerekmektedir.

Maruderm cilt bakım ürünleri ve yüz serumları, her cilt tipi için ayrı ayrı üretilmekte ve tamamen doğal içeriklerden oluşmaktadır. Doğal özlerin güzellik sektörüyle buluşmasına olanak tanıyan Maruderm, yüz lekesi tedavisinin tüm süreçlerine katkı sağlamaktadır. Maruderm leke karşıtı bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Glutatyon Beyazlatıcı Leke Karşıtı Milk Serum

  2. Maruderm Glikolik Asit Aydınlatıcı Leke Karşıtı Tonik

  3. Maruderm Niancinamide Leke Karşıtı Gözenek Sıkılaştırıcı Krem

  4. Maruderm Azelaik Asit Solüsyon Aydınlatıcı Leke Karşıtı Cilt Bakım Serumu

  5. Maruderm Leke Karşıtı ve Beyazlatıcı Cilt Bakım Serumu

  6. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik

  1. Yetersiz Uyku

Yetersiz uyku, cilt dokularının yeterince beslenememesine neden olmaktadır. Yeteri kadar dinlenemeyen cilt hücreleri, leke oluşumuna daha yatkın hale gelmektedir. Uykusuzluk nedeniyle oluşan cilt problemleri, yüz lekeleri ile sınırlı kalmamaktadır. Yaşlılık belirtileri, sivilce oluşumu ve gözenek problemleri de yetersiz uyumaktan kaynaklanmaktadır.

Günlük en az sekiz saat gece uykusu uyumak, yüz lekesi ve yaşlanma gibi cilt problemlerinin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Yeteri kadar uyuyan kişiler, cilt sağlığı problemlerini daha az yaşamakta ve uzun vadede sağlıklı bir yüze sahip olmaktadırlar.


 
Etiketler: yuz-lekeleri-neden-olusur
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR