Yağlı Ciltler İçin Neler Yapılmalı?

Yağlı cilt yapısı

Yağlı ciltler, makyaj tutuculuğu bakımından düşük performans göstermekte ve bu durum kişilerin günlük yaşamını sıkıntıya sokmaktadır. Aşırı düzeyde yağ üreten cilt, parlama yaparak kötü bir görüntü sunmaktadır. Yağlı ciltlerin sakinleştirilmesi ve daha normal hale getirilmesi; cilt sağlığının korunması açısından da önem arz etmektedir.

Yağlı cilt yapısı, çeşitli nedenlerle artan sebum üretimi nedeniyle oraya çıkmaktadır. Sebum, cilt dokuları tarafından üretilmekte ve cildi dış etkenlere karşı korumaktadır. Sebum fazlalığı, cildin aşırı düzeyde yağlanmasına ve çeşitli cilt problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Sebum üretiminin hızlanma nedenleri; stres, trans yağ içeren besin tüketmek, vitamin eksikliği, güneşin zararlı ışınları ve yetersiz uyku olarak sıralanmaktadır. Bu etkenlerin bertaraf edilmesi işin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve kişinin daha dingin bir hayat sürmesi gerekmektedir. Aşırı düzeyde yağlı cilt problemi yaşayan kişilerin, dermatoloji uzmanlarından destek alması gerekmektedir.

Maruderm, yağlı ciltler için özel olarak tasarladığı cilt bakım ürünleri ile müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır. Cilt yüzeyinde biriken fazla yağın en kusursuz şekilde temizlenmesine olanak tanıyan Marudem ürünleri, uygun fiyatlarla piyasaya sürülmektedir. Onlarca farklı çeşit cilt bakım ürünü, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Önerileri

Yağlı Cilt Nedir?

Yağlı cilt, cilt dokularının fazla miktarda yağ üretmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ciltteki yağ fazlalığı, yüz bölgesinin aşırı düzeyde parlamasına ve kirli görünmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin yüz bölgesi, makyaj tutuculuğu bakımından düşük performans sergilemektedir. Makyaj akması durumunu sıklıkla yaşayan yağlı ciltler, sosyal yaşamın kalitesini düşürmektedir.

Yağlı cilt yapısı, sivilce ve siyah nokta oluşumunu tetiklemektedir. Cilt dokularında atılan fazla sebum, gözenek yapılarının genişleterek sivilce oluşumunu arttırmaktadır. Genişleyen gözenekler, yağ ve makyaj kalıntılarıyla dolarak iltihaplanmaktadır. Oluşan iltihap, sivilce ve siyah nokta oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır.

Yağlı Cilt Yapısı Neden Oluşur?

Yağlı cilt yapısının, doğrudan veya dolaylı nitelikteki birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Söz konusu nedenlerin tümü, genel vücut sağlığı üzerinde de etkili olmaktadır. Yağlı cilt yapısı nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek ve doğal ürünleri daha az tercih etmek, cilt dokularının aşırı derecede yağlanmasına neden olmaktadır. Kilo problemiyle birlikte gelen yağlı cilt, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının en tehlikeli sonuçları arasında yer almaktadır.
  2. Stres faktörleri, cilt dokularındaki sebum dengesini bozarak cildin aşırı düzeyde yağlı görünmesine neden olmaktadır. Sebum dengesi bozulan cilt yapıları, gözenek problemlerini daha sık yaşamaktadır. Stres faktörlerine sürekli olarak maruz kalan kişiler, yağlı cilt probleminin odağı haline gelmektedir.
  3. Vitamin eksikliği, yüz bölgesinin yağlanmasına ve çeşitli cilt problemlerine açık hale gelmesine neden olmaktadır. Özellikle D ve B12 vitaminleri, cilt sağlığının desteklenmesine ve cildin sebum dengesini korumasına yardımcı olmaktadır.
  4. Yanlış kozmetik ürün kullanımı, yağlı cilt probleminin artmasına neden olmaktadır. Kalitesiz ve cilt yapısına uygun olmayan bakım ürünleri, cilt dokularının tüm işleyişini bozarak; tehlike arz edebilecek hastalıklara zemin hazırlamaktadır.

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin, beslenme alışkanlıklarını kontrol altına alması gerekmektedir. Sağlıklı beslenmek, bol bol su içmek ve düzenli olarak spor yapmak; yağlı ciltlerin rahat bir nefes almasına olanak tanımaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin, protein desteği içeren doğal ürünler; cilt sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Yağlı Ciltler İçin Bakım Adımları

Yağlı Ciltler İçin Bakım Aşamaları

Yağlı cilt bakımı, temizleyici ve gözenek sıkılaştırıcı uygulamalar içermektedir. Yağlı ciltlerin doğru bir şekilde onarılması için uygun ürünlerin tespit edilip kullanılması gerekmektedir. Piyasada bulunan cilt bakım ürünleri, her cilt tipi için özel olarak formüle edilmektedir. Kişiler, kendi cilt tiplerine uyum sağlayan ürünü kolaylıkla seçebilmektedir.

  1. Cildi Derinlemesine Temizlemek

Yağlı cilt yapısında oluşan sebum fazlalığı, cilt yüzeyinin yoğun düzeyde kir tutmasına neden olmaktadır. Ciltteki bu kir kalıntılarının temizlenmesi için yüz yıkama jeli gibi ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Yağlı cilt yüz yıkama jeli çeşitleri, cilt yüzeyindeki sebum fazlalığını en iyi şekilde temizlemektedir.

Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli; içeriğindeki doğal asitler ile yağlı cilt yapısının en iyi şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır. Salisilik asit, cilt yüzeyinde biriken tüm kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizlemektedir. Tamamen doğal özlerden oluşan yüz yıkama jeli, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Yağlı Cilt Bakımı

  1. Tonik Yapmak

Tonik uygulaması, cilt yüzeyindeki yağ fazlalığı nedeniyle tıkanan gözeneklerin; açılmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Tonik uygulaması sayesinde cilt, kapalı komedon oluşumuna karşı direnç kazanmaktadır. Yağlı cilt bakımı aşamalarının en önemli uygulaması olan tonik, sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemesi nedeniyle de öne çıkmaktadır. Maruderm tonik çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Glikolik Asit Aydınlatıcı Leke Karşıtı Tonik
  2. Maruderm Cica Centella Asiatica Yatıştırıcı Ceramide Nemlendirici Tonik
  3. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik
  4. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik
  1. Peeling Yapmak

Yağlı cilt bakımının olmazsa olmaz adımlarından biri olan peeling, yağ fazlalığının ve cilt yüzeyinde biriken ölü derilerin hızlı bir şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm AHA BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin; mükemmel bir cilt temizliği deneyimi yaşamasına olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: yagli-cilt-yapisi
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR