Cilt Neden Yağlanır Ve Yağlı Ciltlerin Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yağlı cilt yapısı

Yağlı cilt yapısı, cilt dokularının fazla miktarda sebum üretmesi nedeniyle oluşmaktadır. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan sebum fazlalığı, cilt yüzeyinin normalden daha yağlı ve parlak görünmesine neden olmaktadır. Bu durum, çoğu kişi için işlevsiz kabul edilmekte ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir.

Cilt yüzeyindeki yağ fazlalığı, gözeneklerin genişlemesine neden olmaktadır. Gözenek yapılarından dışarı atılan yağ ve sebum, kir ve makyaj kalıntısı ile birleştiğinde; sivilce oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Cilt yüzeyinde sürekli yağ üretilmesi, oluşan sivilceleri arttırmakta ve cilt pürüzsüzlüğünün önüne geçmektedir.

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin, temizleyici ve gözenek sıkılaştırıcı bakım ürünlerini daha sık kullanması gerekmektedir. Yağ fazlalığının cilt yüzeyinden atılması, cildin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesine olanak tanımaktadır. Bu durum, temizleyici özelliği bulunan bakım ürünleri ile mümkün hale gelmektedir.

Yağlı Cilt Bakımı

Yağlı Cilt Tipi Neden Oluşur?

Yağlı cilt tipi, birçok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahip olan kişilerin daha fazla cilt yağlanması yaşadığı görülmektedir. Beslenme alışkanlıklarının tümü, cilt yüzeyini büyük ölçüde etkilemektedir. Yanlış beslenme alışkanlıklarına sahip olan kişiler, yağlılık problemini daha fazla yaşamaktadır.

Yağlı cilt yapısı, cilt bakım ürünleri gibi kozmetik malzemelerin yanlış kullanımı nedeniyle de oluşabilmektedir. Bazı yağ bazlı bakım ürünleri, cilt dokularının ekstradan sebum üretmesine neden olmaktadır. Bozulan sebum dengesi ise kişinin daha yağlı bir cilt yapısına sahip olmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle, cilt bakım ürünü seçiminin en dikkatli şekilde yapılması gerekmektedir.

Bazı hormonal bozukluklar da yağlı cilt yapısının oluşum süresini hızlandırmaktadır. Hormon değişiklikleri, cilt dokularının doğal dengesini bozmakta ve kişinin çeşitli cilt problemlerine daha açık hale gelmesine neden olmaktadır. Hormon dengesi bakımından sıkıntı yaşayan kişilerin, mümkün olan en kısa sürede doktora giderek; tedavi sürecine başlaması gerekmektedir.

Düzenli olarak kullanılan bazı ilaçlar, cildin anormal düzeyde yağlanmasına neden olmaktadır. Özellikle hormon değişikliğine neden olan ilaçların, daha fazla cilt problemi oluşturduğu görülmektedir. İlaç kullanımı nedeniyle cilt yağlanması yaşayan kişilerin, doktorlarına danışarak uygun bir tedavi sürecine girmesi gerekmektedir.

Yağlı Ciltler İçin Yüz Temizleyiciler

Yağlı Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yağlı cilt yapısı, çeşitli cilt bakım ürünleri ile daha sakin bir hale getirilebilmektedir. Yağlı ciltlerin bakımı, birden çok bakım ürününün düzenli olarak kullanılması ve beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gibi önemli hususları içermektedir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Yağlı cilt, vücut içerisine giren fazla yağın atılması anlamına gelmektedir. Vücut içerisine beslenme yoluyla giren yağ miktarının, kaliteli yağlardan oluşması ve optimum düzeyde tutulması; cilt yağlanması probleminin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  2. Su kaybı ve günlük olarak yeteri kadar su içmemek, cilt yağlanması problemine sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle, yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin; günlük en az iki litre olacak şekilde su içmesi gerekmektedir.
  3. Yağlı cilt, sürekli olarak temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır. Temizlenmeyen ciltler, gözenek tıkanması ve sivilce oluşumu gibi sonuçlara daha açık hale gelmektedir. Yağlı ciltler için yüz yıkama jeli gibi ürünler, cilt temizliğinin en iyi şekilde yapılmasına olanak tanımaktadır.
  4. Makyaj malzemeleri, cilt yüzeyini olması gerekenden daha fazla yağlandırabilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, kaliteli ve organik makyaj ürünlerinin daha sık kullanılması gerekmektedir.

Yağlı Ciltlere Uygun Bakım Ürünleri

Yağlı Ciltler Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalı?

Yağlı ciltler için bakım ürünleri, uygun formu ve sebum dengesini koruyan özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Cildin doğal sebum dengesini tekrardan kazanmasına olanak tanıyan bu ürünler, yağlı bir cilde sahip olan kişilerce kullanılmakta ve temizleme güçleri sayesinde müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır.

Maruderm, doğal içerikli bakım ürünler ile yağlı cilt yapısına sahip olan müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktadır. Maruderm ürünleri, yağlı ciltlerin bakımı için özel olarak tasarlanmakta ve en uygun fiyat aralıklarıyla piyasaya sürülmektedir. Maruderm imzalı ürünlerin düzenli kullanımı, çeşitli cilt problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Yağlı ciltler, çeşitli bakım ürünlerini daha temkinli ve düzenli olarak kullanmak zorundadır. Özellikle temizleyici özelliği bulunan bu ürünlerin, düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde verim sağladığı görülmektedir. Yağlı ciltlerin kullanması gereken bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Temizleyici Jel

Temizleyici jel, yağlı bir cilt yapısına sahip olan kişilerin en vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Yağlı ciltler için yüz yıkama jeli, cilt yüzeyindeki fazla yağın temizlenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, içeriğindeki özel asitler sayesinde yağlı ciltlerin en iyi şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır.

  1. Tonik

Tonik ürünleri, gözeneklerin daha sıkı görünmesine ve tıkanmış gözeneklerin açılmasına olanak tanımaktadır. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik, gözeneklerin diplerine sıkışmış olan bütün kirleri derinlemesine temizlemektedir. İçeriğinde bulunan doğal asitler, tonik uygulamasından alınan verimin maksimum düzeye ulaşmasına olanak tanımaktadır.

Yağlı Cilt Bakımı

  1. Peeling

Peeling, yağlı ciltlerin en önemli bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Peeling ürünleri, cilt yüzeyindeki ölü deri ve fazla yağın temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Maruderm AHA BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, üstün nitelikli temizleme gücü sayesinde; yağ fazlalığı bulunan cilt yüzeyinin en iyi şekilde arındırılmasına olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: Yağlı cilt tipi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR