Tırnak Bakımının Püf Noktaları

Tırnak bakımının püf noktaları

Uzun ve güçlü tırnaklar, bütün kadınların hayalleri arasında yer almakta ve bu nedenle tırnak bakımı uygulamalarına verilen önem her geçen gün artmaktadır. Tırnak bakımı, dikkat gerektiren birçok adımdan oluşmaktadır. Tırnaklar ve tırnak kenarlarındaki deri parçaları, son derece hassas olmaları nedeniyle; tırnak bakımı esnasında hasar alabilmektedirler.

Tırnak bakımının püf noktaları, daha sağlıklı ve daha güçlü tırnaklar sahip olmanın altın kurallarını içermektedir. Tırnak bakımının nitelikli özellikleri ile uzun ve güçlü tırnaklara sahip olmak mümkün hale gelmektedir. Özellikle oje kullanmayı seven kadınların, tırnak bakımı rutinlerine daha fazla özen göstermesi gerekmektedir.

Tırnak bakımı seti, tırnakların ve tırnak çevresinin eşit şekilde düzenlenmesine olanak tanımaktadır. Bu setler aracılığıyla yapılan tırnak bakımı, sağlıklı ve güçlü tırnaklara ulaşmanın koşulları arasında yer almaktadır. Tırnak bakım setleri, kesici aletler içermekte ve bu nedenle dikkatli bir kullanıma ihtiyaç duymaktadır.

Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tırnak bakımı, besleyici yağlar ve tırnak şekillendirme işlemleriyle yapılmaktadır. Bu işlemlerin, mümkün olduğuna dikkatli bir şekilde yapılması; olası sağlık problemlerinin önlenmesi için önem arz etmektedir. Yanlış yapılan bakım uygulamaları ile tırnak kırılması ve tırnakta renk değişimi gibi anormal durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Tırnak bakımı öncesi, tırnak yüzeyinin ve diplerinin dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle uzun tırnakların diplerine yerleşen bakteriler, kişinin ve sosyal çevresinin sağlığını riske atmaktadır. Diplere biriken kir kalıntılarını, ince uçlu bir aparat yardımıyla temizlemek gerekmektedir.

Tırnak kenarlarında biriken ve şeytantırnağı olarak adlandırılan et parçaları, oje kullanımının işlevsiz olmasına neden olmaktadır. Bu et parçalarının, keskin bir malzeme ile yerinden çıkarılması gerekmektedir. Çoğu kişi, bu işlem esnasında tırnak kanatlarını kanatmaktadır. Tırnak kenarlarının hasar almaması için bu işlemin mümkün olan en dikkati şekilde yapılması gerekmektedir.

Temizleme ve şekillendirme işlemi bittikten sonra, tırnaklara besleyici krem uygulanmalıdır. Piyasada bulunan tırnak bakımı ürünleri veya doğal içerikli aromatik yağlar; bu amaca en güzel şekilde hizmet etmektedir. Beslenen ve nemlendirilen tırnakların, bir kaç saat kadar durulanmaması; uygulanan ürünlerin tırnak içerisine nüfuz etmesi adına önem arz etmektedir.

Tırnak Bakımı Neden Önemlidir?

Tırnak bakımının önemi, tırnak mantarı ve tırnak kırılması gibi durumları en aza indirmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Düzenli olarak temizlenen ve uygun ürünlerle beslenen tırnaklar, diledikleri gibi uzayabilmekte ve kırılmadan kullanılabilmektedir. Tırnak bakım önerileri sayesinde kişiler, tertemiz ve güzel ellere sahip olmaktadır.

Tırnak bakımına önem veren kişiler, besleyici yağ ve aromalardan sıklıkla yararlanmaktadır. Hindistan cevizi yağı, badem yağı ve zeytinyağı; tırnak bakımı rutinlerinde kullanılmaktadır. Besleyici özellikleriyle dikkat çeken tüm bu yağlar; tırnak yapısının doğal yollarla onarılmasını olanak tanımaktadır.

Tırnak Bakımı

Tırnak Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Tırnak bakımının püf noktaları, pek çok faktörün dikkate alınmasını gerektirmektedir. Tırnak bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler, kişilerin daha sağlıklı ve sorunsuz uzayan tırnaklara sahip olmasına olanak tanımaktadır. Uzun ve güçlü tırnaklara sahip olmanın püf noktaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Doğru Tırnak Kesimi

Tırnak kesimi, tırnak bakımının aşamaları arasında yer almaktadır. El tırnakları, oval bir şekilde kesilirken; ayak tırnaklarının düz bir şekilde kesilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde tırnak batması gibi olumsuz durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Tırnak kesiminin, fazla dipten yapılmaması; tırnak yatağının hasar almaması adına önem arz etmektedir. Mümkün olduğunda nazik hareketlerle yapılan bu işlem, tırnakların yenilenmesine ve daha hızlı uzamasına olanak tanımaktadır.

  1. Asetondan Sonra Elleri Yıkamak

Aseton, tırnak yüzeyine ve kimyasına büyük ölçüde hasar vermektedir. Aseton kullanımından sonra, ellerin en iyi şekilde yıkanması gerekmektedir. Tırnak yüzeyinde kalan aseton, tırnakların daha kolay kırılmasına ve nazik bir yapı sergilemesine neden olmaktadır.

  1. Manikür İşleminin Dikkatli Yapılması

Tırnak çevresindeki etlerin ve ölü derilerin temizlenmesi anlamına gelen manikür, güvenilir koşullarda ve dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Yanlış uygulamalar, tırnak çevresinin ve tırnak yatağının enfeksiyon kapmasına neden olmaktadır.

Tırnak bakım seti içerisindeki malzemeler ile yapılan manikür, kuaförde veya ev ortamında uygulanabilmektedir. İşlem esnasında tırnaklar ve tırnak dipleri yıpranmaktadır. Naif hareketlerle yapılan bu işlemin sonunda, besleyici ve onarıcı bakım ürünlerinin kullanılması gerekmektedir.

Tırnak Sağlığı

  1. Uygun Törpü Kullanımı

Törpü çeşitleri; cam, kâğıt, plastik ve metal olarak sıralanmaktadır. Kişilerin, kendi tırnak hassasiyetlerini analiz ederek; en uygun törpüyü seçmesi gerekmektedir. Törpü kullanımı, tırnakların yenilenmesine olanak tanısa da; dikkatsizlik nedeniyle tırnak kırılması gibi sonuçlar doğurabilmektedir.

Cam ve kâğıt törpüler, hassas tırnak yapısına sahip olan kişilerce kullanılmaktadır. Son derece nazik çalışan bu törpülerin, güzellik merkezlerinde bulunması mümkündür. Plastik ve metal törpüler ise güçlü tırnaklara sahip olan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Tüm törpü çeşitlerinde, işlemin dikkatli ve sebat içinde yapılması önem arz etmektedir.

  1. Besleyici Tırnak Kremleri

Tırnak bakım aşamaları arasında yer alan besleyici tırnak kremleri, bakım esnasında yorulan ve yıpranan tırnakların dinlenmesine olanak tanımaktadır. Tırnak sertleştirici etki göstermesi nedeniyle de öne çıkan bu kremler; her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir.

Besleyici vitamin ve yağlardan yapılan bakım kremleri, sık sık tırnak kırılması yaşayan kişilerin en değerli yardımcıları arasında yer almaktadır. Bu kremlerin, gece yatmadan uygulanması; ürünün tırnak içerisine nüfuz edebilmesi adına önem arz etmektedir.


 
Etiketler: tirnak-bakiminin-puf-noktalari
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR