Micropigmentasyon Nedir?

Micropigmentasyon

Micropigmentasyon; kaş, kirpik ve dudak gibi bölgelerde yaşanan kıl ve renk kaybını azaltmak amacıyla uygulanan kalıcı makyaj tekniği olarak tanımlanmaktadır. Bu işlem güzellik merkezleri ve sağlık kuruluşlarında; micropigmentasyon cihazıyla ve bu alanda eğitim almış kişiler tarafından uygulanmaktadır.

Vitiligo gibi cilt hastalıkları nedeniyle deride pigment kaybı yaşanması, çeşitli dış etkenler nedeniyle ciltte koyu leke oluşumu ve kaş ya da kirpik kaybı gibi durumların micropigmentasyon işlemi sayesinde etkisi azaltılmaktadır.

Micropigmentasyon İşlemi

Micropigmentasyon Nasıl Uygulanır?

Micropigmentasyon işleminin, doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Öncelikle işlem yapılacak bölge, cilt yüzeyinde tutunacak herhangi bir temizleyici kullanmadan iyice temizlenmektedir.

Micropigmentasyon uygulaması özel bir micropigmentasyon cihazı kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bu cihaz, ucuna takılan tek kullanımlık ve ince uçlu iğneler aracılığıyla; cilt tonlarına uygun renk pigmentlerini, cilt yüzeyinin altına yerleştirmektedir.

İşlemin, hijyenik ortamlarda ve tek kullanımlık ürünler kullanılarak yapılması gerekmektedir. Micropigmentasyon işlemi, uygulandığı bölgeye bağlı olarak 30 dakika ve 2 saat aralığında sürmektedir. Bu sırada söz konusu bölge anestezi etkili kremler ile uyuşturulmaktadır.

Cilt lekesi, pigment kaybı ve dudak renklendirme gibi nedenlerle micropigmentasyon uygulanırken deri altına; cilt ve dudak rengine uygun renk pigmentleri yerleştirilmektedir.

Kaş ve kirpik kaybı nedeni ile micropigmentasyon uygulanırken; micropigmentasyon kıl tekniği ile kirpik diplerine pigment enjekte edilmektedir.

Micropigmentasyon uygulamasının yapılabilmesi için cildin işleme müsait olması gerekmektedir. Cilt tipini micropigmentasyon işlemine uygun hale getirmek için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Yağlı cilt tiplerinde pigmentler normale kıyasla daha hızlı erimekte ve akmaktadır. Bu durum işlemin kalıcılığını azaltmaktadır. Yağlı cilt tipine sahip kişilerin micropigmentasyon yaptırmadan önce ciltteki yağ dengesini sağlaması gerekmektedir.
  2. Maruderm Niacinamide %10 + Hyalüronik Asit + Panthenol Cilt Bakım Serumu, içerdiği yüksek oranda niasinamid, hyalüronik asit ve panthenol sayesinde cildin yağ dengesini korumaktadır. Cilde aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm sunmaktadır.
  3. Kuru cilt tipine sahip kişilerde pigmentler cilde tutunacağı için kalıcılık korunmaktadır. Fakat kuru ciltlere micropigmentasyon işlemi, ciltte tahriş ve yara oluşumuna neden olmaktadır. Bu cilt tipine sahip kişilerin cildin yağlanmasına ve nemlenmesine katkı sağlayan ürünler kullanması önerilmektedir.

Micropigmentasyon İşleminin Kalıcılık Süresi

Micropigmentasyon İşleminin Riskleri ve Oluşturabileceği Yan Etkiler Nelerdir?

Micropigmentasyon işlemi; işlemin eğitim almış kişiler tarafından yapılmaması, hijyenik olmayan bir ortamda yapılması veya işlem sonrasında yanlış bakım ürünlerinin kullanılması gibi durumlarda enfeksiyon riski taşımaktadır.

İşlem sırasında kalıcı renk pigmentleri deriye enjekte edilmektedir; bu nedenle işlemde kullanılan malzemelerin kişiye özel olmaması, bazı hastalıkların bulaşmasına yol açmaktadır.

Cilt renklendirme için enjekte edilen boyalar, bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olmaktadır. Micropigmentasyon işleminden önce dermatolog görüşü alınması tavsiye edilmektedir. Uygulamadan önce veya uygulama sırasında kullanılacak ilaçlara karşı da ayrıca alerji testi yapılması gerekmektedir.

Micropigmentasyon işleminin yapıldığı alanın hijyenik olmaması veya işlemden sonra hassas bölgenin mikrop kapması durumunda, cilt yüzeyini enfeksiyon kaplamaktadır.

Micropigmentasyon işlemi; et benlerinin ve keloidlerin üzerine, adet dönemindeki kişilere, melanoma yaşayanlara, cilt lezyonlarının üzerine, 18 yaş altı kişilere, anemi ve kanser tedavisi gören kişilere ve hamile kişilere uygulanmamaktadır.

Micropigmentasyon İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Micropigmentasyon işlemi sonrasında, uygulama bölgesinde ve çevresinde; şişlik, morarma, ağrı ve kızarıklık gibi yan etkiler görülmektedir. Uygulama bölgesinin rengi koyulaşabilir. Zaman içinde yeni bir cilt tabakası oluşmakta ve uygulanan cilt renklendirme işlemi gözle görülmektedir.

Bu iyileşme sürecinde işlem yapılan bölgenin bakımına özen gösterilmesi gerekmektedir. Micropigmentasyon işleminden sonra dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Uygulama bölgesinin ilk 3 gün, su ve cilt temizleme ürünlerinden korunması gerekmektedir.
  2. İşlem sonrası verilen bakım kreminin, düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.
  3. Uygulama bölgesi, iyileşme süreci boyunca güneşin zararlı ışınlarından korunması gerekmektedir.
  4. İşlem sonrasında en az 1 hafta makyaj ürünlerinin kullanılmaması gerekmektedir.
  5. Micropigmentasyon işlemini takip eden en az 2 hafta boyunca lens ve takma kirpik kullanılmaması tavsiye edilmektedir.
  6. Uygulama alanının nemli tutulması ve antibakteriyel merhemler kullanılması gerekmektedir.
  7. İyileşme sürecinde kaşınan uygulama bölgesini kaşımaktan kaçınılması gerekmektedir..
  8. Uygulama bölgesinde 2 hafta boyunca, kimyasal peeling ve bakım ürünleri kullanılmaması gerekmektedir.

Micropigmentasyon Sonrası Kullanılan Bakım Ürünleri

Micropigmentasyon Sonrası Kullanılan Bakım Ürünleri nelerdir?

Micropigmentasyon sonrası bakım, yapılan işlemin doğal görünümünü ve kalıcılığını koruması için önem taşımaktadır. Micropigmentasyon işleminden sonra kullanılan bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Vazelin: İşlemden sonra ilk 3 gün, yoğun olarak vazelin kullanımı önerilmektedir.
  2. Bepanthol: İşlemi takip eden ilk 3 günden sonra, 2 hafta boyunca bepanthol kullanımı önerilmektedir.
  3. Antiseptik bakım kremleri: Micropigmentasyon sonrası bakım sürecinde; micropigmentasyon uzmanının işlem sonrasında tedarik edilmesini önerdiği kremler düzenli kullanılmaktadır.
  4. Güneş kremi: Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden uygulama bölgesini korumak için düzenli olarak güneş kremi kullanımı tavsiye edilmektedir.
  5. Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, cilt lekeleri ve yaşlanma belirtilerine özel olarak formülize edilmektedir. İçeriğindeki SPF sayesinde cildi zararlı güneş ışınlarından korumaktadır.
  6. Nemlendirici: İyileşme sürecinde ve sonrasında uygulama bölgesini nemli tutmak, çatlak oluşumunu önlemektedir.
  7. Maruderm Cica Centella Cilt Bakım Kremi, içerdiği centella asiatica özü sayesinde cildi yoğun bir şekilde nemlendirmektedir. Cilt bariyerini destekleyerek; pürüz görünümünün azalmasını ve cildin parlamasını sağlamaktadır.
Etiketler: Micropigmentasyon
Aralık 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR