Lazer Epilasyon Yaptırmak İsteyenlere Öneriler

Lazer epilasyon

Lazer epilasyon, kıl ve tüy problemlerinin tamamen giderilmesinin en etkili yolu olarak nitelendirilmektedir. Lazer epilasyon cihazı, yaydığı yakıcı ışınlar aracılığıyla; kıl foliküllerini tamamen yok etmektedir. Lazer ışınları, sadece siyah renkli objeleri hedef aldığı için; cilt yüzeyine zarar vermeden kıl köklerini yok etmektedir.

Lazer epilasyon işlemi, tıbbi ve hassas bir yöntem olması nedeniyle; uzman kişiler tarafından uygulanmaktadır. Bazı özel hastaneler, lazer epilasyon hizmetini en doğru şekilde vermektedir. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişiler; en etkili sonucu almak için uzman kişilerce verilen kaliteli hizmetleri tercih etmelidir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, adından da anlaşılacağı üzere lazer ışınları ile kıl köklerini yok etmek anlamına gelmektedir. Doğrudan kıl kökünü ve kıl köklerinin yuvası olan folikülleri hedef alması nedeniyle, son derece etkili bir işlem olarak görülmektedir. Lazer epilasyon süreci, tüyleri besleyen ve gürleşmesine neden olan hormonsal faktörlerden etkilenmemektedir.

Kıl köklerinin tamamen yanması ve kıl kökü oluşturacak foliküllerin tahrip edilmesi, lazer epilasyon işleminin temel prensiplerini oluşturmaktadır. Lazer epilasyon işlemi son derece etkili olması nedeniyle, hemen hemen herkes tarafından merak edilmektedir.

Lazer Epilasyon Ne İşe Yarar?

Lazer epilasyon, cilt yüzeyine doğrudan uygulanan ve herhangi bir yan etki oluşturmayan klinik bir işlemdir. Sadece koyu renkli objeleri hedef alması nedeniyle, cilt yüzeyine herhangi bir zarar vermemektedir. Ancak koyu bir ten rengine sahip olan kişilerin lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir.

Yanlış cihaz kullanımı ve lazer ışınlarının derecesinin yanlış ayarlanması, koyu tenli kişilerde lazer nedeniyle yanık oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Lazer epilasyon esnasında aşırı düzeyde ağrı hisseden veya lazer epilasyon sonrasında cilt yüzeyinde koyu leke oluşumu yaşayan kişiler, acil olarak dermatoloji uzmanlarına görünmelidir.

Lazer Epilasyon Etkili Midir?

Lazer epilasyon, doğru cihaz ve doğru yöntemlerle uygulandığı takdirde son derece etkili olmaktadır. Lazer cihazının yaydığı ışınların kalite düzeyi, epilasyon sürecinden alınan verimle doğru orantılıdır. Piyasada bulunan kalitesiz epilasyon cihazları, kişilerin süreçten hiçbir verim alamamasına ve bu doğrultuda hayal kırıklığı yaşamasına neden olmaktadır.

Bazı güzellik merkezi, lazer epilasyon adı altında çok ucuz fiyatlarla hizmet verebilmektedir. Kullanılan makina çoğu zaman gerçek lazer ışını dâhi yaymamaktadır. Bu şekilde hizmet veren kuruluşlar, kişilerin cilt sağlığının zarar görmesine neden olabilmektedir.

Lazer epilasyon; Diode, Alexandrite ve IPL olmak üzere üç farklı cihazla yapılmaktadır. Diod ve IPL lazer, yüz bölgesi gibi ince tüy yapısına sahip bölgeler için uygundur. Alexandrite lazer ise tüm vücut bölgelerine uygulanabilen en etkili yöntem olarak gösterilmektedir.

Alexandrite lazer, özellikle bacak ve genital bölge kıllarında son derece etkili bir performans göstermektedir. Diğer lazer çeşitlerine nazaran çok daha acılı olsa da; işlem çok daha geniş aralıklarla uygulanmakta ve çok daha az seanslarla sonuç vermektedir.

Lazer Epilasyon Yaptırmak İsteyenlere 6 Önemli Öneri

Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin, detaylı bir şekilde araştırma yapması ve bulundukları bölgedeki en iyi hizmete ulaşması gerekmektedir. Lazer epilasyon süreci, son derece hassas ve uzun soluklu olması nedeniyle; bu sürecin güvenilir kişilerle yürütülmesi, herhangi bir sağlık problemi oluşmaması adına önem arz etmektedir. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gerekenler şu şekildedir:

Doğru Cihaz Kullanıldığından Emin Olun

Piyasada, herkesin kıl tipine hitap edecek tek bir cihaz bulunmamaktadır. Kişilerin kendi cilt tonunu ve kıl yapısını detaylı bir şekilde inceleyerek doğru cihazı tespit etmesi gerekmektedir. Bununla beraber, alanında uzman ve dürüst çalışan dermatologlar; kişileri, hangi cihaza uygun oldukları konusunda yönlendirmektedir. Lazer epilasyona başlamadan önce uzman kişilerden fikir alınması, işlemin yeteri kadar etki göstermesi açısından önem arz etmektedir.

Fiyatı Çok Uygun Olan İşlemlerden Kaçının

Aşırı düzeyde ucuz olan ve bu nedenle cazip gelen işlemlerden kesinlikle kaçınılması gerekmektedir. Piyasanın genel fiyat aralıklarının altında hizmet veren kurumlar, genellikle kötü niyetlidir ve insan sağlığını tehdit etmektedir. Böyle kurumlarda, lazer epilasyon yaptıran kişiler; ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabilmektedir.

Cihazın Gerçekten Etkili Olduğuna Emin Olmak İçin Deneme Atışı Yaptırın

Deneme atışı, kaliteli hizmet veren kişilerin sunduğu en büyük güvencelerden biridir. Deneme atışı yapılan bölge, kişi tarafından bir süre incelenmekte ve süreç gidişatına göre en doğru karar kolay bir şekilde verilmektedir.

Regl Döneminden Bir Hafta Önce ve Regl Dönemi Esnasında Lazer Epilasyon Yaptırmayın

Regl dönemi yaklaştıkça, vücut sistemleri daha hassas hale gelmektedir. Regl döneminden bir hafta öncesinde lazer yaptırmak, çok fazla acı çekmeye neden olmaktadır. Aynı şekilde reglken lazer yaptırmak, kişiler için etkili olmaktan ziyade işkenceye dönüşmektedir.

Lazer Epilasyon Seansından İki Hafta Sonra Kese Uygulaması Yapın

Lazer epilasyon işleminden iki hafta kadar sonra, işlem gören bölgenin iyi bir şekilde keselenmesi gerekmektedir. Kese işlemi, bölgede kalan ölü ve yanık kılları uzaklaştırmakta ve bölgenin daha canlı görünmesinde anahtar rol oynamaktadır. Kese uygulaması sayesinde, lazer yapılan bölgeye daha fazla kan akışı sağlanmaktadır. Böylece hasar alan bölge daha hızlı iyileşmektedir.

Lazer Epilasyon Uygulanan Bölgeyi Bol Bol Nemlendirin

Lazer epilasyon sonrası, işlem gören bölgeye iki gün kadar kesinlikle su değdirilmemelidir. Ancak ilerleyen günlerde, cildin besleyici bir bakım kremiyle nemlendirilmesi, lazer nedeniyle oluşan hassasiyeti azaltmaktadır. Maruderm Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi, lazer epilasyon sonrası kullanıma uygun olan ürünler arasında yer almaktadır.


 
Etiketler: lazer-epilasyon-onerileri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR