Laminated Skin Trendi

laminated skin

2022 Londra ve New York Moda Haftası, laminated skin trendinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İnternet dünyasının yeni güzellik algısı, ışıldayan ve terli bir görünüm sunan laminated skin trendinden yola çıkarak oluşmaktadır. Laminated skin trendi, MAC’in makyaj sanatı direktörü Terry Barber’den ilham almaktadır.

Laminated skin trendinin arkasındaki ideoloji, cildin mümkün olduğunca doğal ve ıslak görünmesi ilkelerine dayanmaktadır. Denizden çıkılmış kadar ıslak ve parlak görünmek, lamine cilt trendinin temellerini oluşturmaktadır. Doğal ve ışıltılı görünümden hoşlanan kişiler, lamine cilt trendine büyük ölçüde ilgi göstermektedir.

Lamine Cilt Yapısı

Lamine cilt yapısına sahip olmak, terli ve ıslak görünmek anlamına gelmektedir. Kişiler, mat cildin neden olduğu cansız görünümün önüne geçebilmek adına; laminated skin trendinden yararlanmaktadır. Önceleri cilt yapısının matlaştırılması için pudra ve sabitleyici ürün kullanımı önerilmekteyken; günümüz trendleri sayesinde cildin mümkün olan en doğal haliyle sunulması sağlanmaktadır.

Çeşitli bakım serumlarının ve nemlendirici ürünlerin, cilde ışıltı vermeyi hedeflediği herkes tarafından bilinmektedir. Işıltılı ve ıslak görünüm, cildin doğal nem dengesinin korunması ile mümkün hale gelmektedir. Lamine cilt trendinin temellerini oluşturan bu ilke, kişilerin nemlendirici ürünlere ve ışıltı katan bakım maskelerine yönelmesini sağlamaktadır.

Lamine Cilt Yapısının Özelikleri

Cildin gün içinde doğal bir şekilde aktif kalmasını sağlayan laminated skin trendi; kişilerin günlük hayatını kolaylaştıran pek çok özelliğe sahiptir. Mat görünümün oluşturduğu olumsuz sonuçların önüne geçmesi nedeniyle, hemen hemen herkes tarafından ilgi görmektedir. Lamine cilt yapısının özellikleri şunlardır:

  1. Makyajdan arınmış doğal bir cilde sahip olmak.
  2. Aydınlatıcı ve nemlendirici bakım ürünlerini daha sık kullanmak.
  3. Günlük bakım rutinine ıslaklık katan ürünleri eklemek.
  4. Terli bir görünüme sahip olmak.
  5. Canlı ve parlak görünmeye olanak tanıyacak ürünleri kullanmak.
  6. Makyaj kullanımını mümkün olan en az düzeye indirmek.

Lamine cilt tipine sahip olmak için uygulanması gereken tüm bu adımların, düzenli rutin haline getirilmesi gerekmektedir. Düzenli bakım ve doğru beslenme alışkanlıkları ile lamine cilt görünümü kalıcı hale gelmektedir. Bu sayede kişilerin yaz kış fark etmeksizin, mükemmel bir şekilde ışıldaması sağlanmaktadır.

En Seksi Cilt Trendi – Laminated Skin

Cilt pürüzsüzlüğü ve cildin ölü derilerden arınmış bir yapıda olması; kişilerin çekici görünmesinin koşulu olarak kabul edilmektedir. Işıldayan ve canlı görünen ciltler, ait oldukları bedenin seksi ve kadınsı görünmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle, cilt doğallığını ve ışıltısını vurgulayan lamine cilt trendi; en seksi cilt trendi olarak nitelendirmektedir.

Lamine cilt trendi, ekiciliğin ve doğal görünümün öne çıkarılmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda kişilerin en doğal haliyle çekici görünmesine olanak tanımaktadır. Doğal ve taze görünümden hoşlanan kişiler, lamine cilt trendini en seksi bakım trendi olarak nitelendirmektedir.

Birbirinden faydalı doğal bakım ürünlerinin, cilt yapısına titizlikle uygulanması ve bu rutinin devamlı hale getirilmesi; lamine cilt görünümünün elde edilmesini sağlamaktadır. Doğal olarak çekici görünmek isteyen ve makyaj kullanımından hoşlanmayan kişiler; lamine cilt trendi sayesinde son derece ışıltılı görünmektedir.

Laminated Skin Trendi Nasıl Uygulanır?

Laminated skin trendine uyumlu olan bir cilt görünümüne sahip olmak için; ultra nem etkisine sahip olan bakım ürünlerinin yoğun bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Makyajsız bir şekilde ışıldamak ve sağlıklı cilt görünümüne sahip olmak, bolca nem içeren ürünlerin kullanılması ile mümkün hale gelmektedir.

Lamine cilt görünümünün elde edilmesi için makyaj malzemelerinin olabilecek en az düzeyde kullanılması gerekmektedir. Nemlendiren ve ışıltı katan makyaj ürünlerinin az miktarda kullanılması, lamine cilt trendinin önüne geçmemektedir. Laminated skin trendinin uygulanma aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Fazla düzeyde yüz misti uygulaması yaparak doğal parlaklığı elde etmek.
  2. Matlaştırıcı özelliği olan ve cilt kuruluğu problemlerine sebebiyet veren bakım ürünlerinin kullanımını azaltmak.
  3. Cilt tipine uygun olan nemlendirici ürünleri, kapatıcı kullanmadan cilt yüzeyine uygulamak.
  4. Likit formdaki dudak koruyucu veya ışıltı veren makyaj ürünlerinden yararlanmak.

Lamine Cilt Görünümü Nasıl Elde Edilir?

Lamine cilt görünümünü elde etmek için cildin düzenli bir şekilde beslenmesi ve bol bol nemlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle canlı ve parlak bir görünümden hoşlanan kişiler, genel beslenme alışkanlıkları üzerinde de değişiklikler yapmaktadır. Parlak ve sağlıklı cilt görünümünün en temel destekleyicisi, sağlıklı yeme alışkanlığına sahip olmak olarak gösterilmektedir.

Lamine cilt görünümünün bir diğer sağlayıcısı, nem içeren ürünlerin bakım rutinine eklenmesidir. Temizleyici jel, tonik, peeling ve cilt maskesi gibi bakım ürünlerinin; nemlendirici ve aydınlatıcı özelliklerle tasarlanması, lamine cilt görünümünün anahtarı olarak nitelendirilmektedir.

En profesyonel makyaj uzmanları, cildin daha parlak ve sağlıklı görünmesi için; hafif ve şeffaf yapıdaki makyaj malzemelerinin kullanılmasını önermektedir. Işıldayan dudak koruyucular, aydınlatıcı özelliği olan allıklar ve matlaştırıcı özelliği olmayan kapatıcılar; laminated skin trendinin temel yapı taşları arasında yer almaktadırlar.

Laminated Skin Trendi İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Laminated skin trendine uyum sağlamak için kullanılması gereken bakım ürünleri, çoğunlukla nem verici özelliklere sahiptir. Nem bombası niteliğindeki tonik, temizleyici jel, peeling, cilt maskesi ve bakım kremleri; kişilerin hızlı bir şekilde porselen gibi ışıldamasını sağlamaktadır. Laminated skin trendi için kullanılması gereken ürünler şunlardır:

  1. Nemlendirici özellikteki temizleyici jeller.
  2. Cildin nem dengesini bozmayan sabun ve duş jelleri.
  3. Nemlilik veren kapatıcılar.
  4. Doğal yapılı dudak kremleri.
  5. Bol nem içeren bakım maskeleri.
  6. Işıltılı aydınlatıcı ve allıklar.
Etiketler: laminated-skin
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR