Kaş Silme İşlemi Nedir ve Kaç Seans Sürer?

Kaş silme işlemi

Kaş silme işlemi, yanlış yöntemlerle yapılan kaş şekillendirme uygulamalarının; tedavi edilmesi ve kişinin kötü kaş görünümünden kurtarılması anlamına gelmektedir. Uzman olmayan kişiler tarafından, yanlış adımlarla uygulanan kaş şekillendirme işlemi; kaş sildirme teknikleriyle giderilebilmektedir.

Altın oran kaş şekillendirme veya dövme kaş gibi kalıcı makyaj uygulamaları, her ne kadar işlevsel çözümler sunsa da; bazı durumlarda can sıkıcı bir hal alabilmektedir. Bu işlemlerin tümü, hassas ve detaylı olmaları nedeniyle; hata ve ihmal kabul etmemektedir. Yanlış yapılan kaş şekillendirme işlemi, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir.

Kaş silme teknikleri sayesinde, yanlış yapılan kalıcı makyaj uygulamalarından kurtulmak mümkün hale gelmektedir. Günümüzde, kaş silme amacıyla uygulanan pek çok teknik bulunmaktadır. Şekillendirme işleminde olduğu gibi bu işlemde de mağdur duruma düşmemek adına; uzman kişiler tarafından verilen hizmetlere yönelmek gerekmektedir.

Kaş Silme İşlemi Nedir?

Kaş silme işlemi, yanlış yapılan kalıcı makyaj uygulamalarının giderilmesi anlamına gelmektedir. Bu işlem esnasında, cilt dokusuna mümkün olan en az oranda hasar verilmektedir. Ancak kaş silme işlemi kimyasal maddeler veya lazer uygulamaları ile yapılması nedeniyle, az da olsa tahriş veya yara oluşturabilmektedir.

Lazer uygulamaları ile yapılan kaş sildirme işlemi, kimyasal solüsyonlarla yürütülen prosedürlere göre nispeten daha az yan etki içermektedir. Her iki işlemde de risk bulunması nedeniyle, kaşların doğal yollarla tedavi edilmesi veya işlemin etkilerinin geçmesi için beklenmesi önerilmektedir. Bu durumun nedeni, hiçbir kalıcı makyaj uygulamasının; ömür boyu kalmaması olarak gösterilmektedir.

Kaş Silme İşlemi Nasıl Uygulanır?

Kaş sildirme işlemi, özel krem ve solüsyonlarla veya lazer uygulamalarıyla yapılmaktadır. Solüsyon uygulamaları, kaş bölgesinin cilt dokularına nüfuz etmekte ve söz konusu boyanın o yüzden atılmasına olanak tanımaktadır. İşlemin ne kadar sürede etki edeceği bilinmemekle birlikte, kademeli olarak etki gösterdiği düşünülmektedir.

Solüsyon uygulamaları ile kaş sildirme, kimyasal içerikli ve aşındırıcı etkisi bulunan jeller yardımıyla yürütülmektedir. Bu jeller, kaş diplerindeki boyayı çıkarmayı hedeflemektedir. Kaş pudralama gibi epidermise nüfuz eden işlemlerin giderilmesi için söz konusu solüsyonların güçlü maddelerden oluşması gerekmektedir.

Kaş Silme İşlemi İz Bırakır Mı?

Kaş sildirme uygulaması, yoğun kimyasal maddelerle yapılması nedeniyle; iz bırakma tehlikesi barındırmaktadır. İşlem esnasında kullanılan aşındırıcı maddeler, kaş kıllarının ve cilt dokularının hasar almasına neden olabilmektedir. İlk etapta yalnızca kızarıklık oluştursa da; zamanla kalıcı cilt lekelesi oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken, yaptırılan şekillendirme işleminin ne kadar sürede geçeceği olmalıdır. Yanlış işlem, aşırı düzeyde rahatsız etmediği takdirde; kaş sildirme riskine girmemek gerekmektedir. Bu durumun nedeni olarak, hem lazer hem de solüsyon uygulamalarının; iz bırakma riski içermesi olarak gösterilmektedir.

Kaş Silme İşlemi Doğal Yollarla Yapılır Mı?  

Yapılan yanlış uygulama neticesinde, memnun kalmayan kaşlardan; doğal yollarla nispeten kurtulmak mümkündür. Dermis ve epidermis tabakasının üstüne uygulanan işlemler, badem yağı veya zeytinyağı gibi doğal ürünlerle giderilebilmektedir. Ancak, işlemin hangi katmana yapıldığı ve nasıl bir boya kullanıldığı; bu noktada belirleyici olmaktadır.

Bütün kalıcı makyaj uygulamaları, zamanla azalmakta ve süreç sonunda tamamen yok olmaktadır. Yanlış yapılan kaş şekillendirme işleminin, tamamen geçmesi için beklemek; kaş sildirme işleminin zararlı etkilerinden korunmaya olanak tanımaktadır. Bu süreçte, kaş diplerini bol bol nemlendirmek ve cilt bakımı rutinlerine devam etmek; söz konusu işlemin daha hızlı yok olmasına yardımcı olmaktadır.

Kaş Silme İşlemi Kaç Seans Sürer?

Kaş silme işlemi seans sayıları, yapılan uygulamaya ve kişinin cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Söz konusu şekillendirme işleminin, hangi cilt dokusuna nüfuz ettiği ve hangi boyalarla uygulandığı; kaş silme seans sayıları üzerinde belirleyici rol oynamaktadır. İlgili uzmanlar, ilk seanstan sonra kesin bir tedavi süresi belirlemektedir.

Kaş sildirme seans sayıları, şekillendirme işleminde kullanılan tekniklere göre de değişkenlik göstermektedir. Dövme uygulamalarıyla yapılan kaş şekillendirmeleri, oldukça fazla kalıcı etki göstermektedir. Bu nedenle, dövme veya kalıcı makyaj gibi uygulamalar; daha uzun sürelerle tedavi edilmektedir.

Kaş Silme İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaş silme yaptıranlar, işlem sonrası ilk 48 saat kadar sıvı temasından uzak durmalıdır. İşlem gören bölge, uzun bir süre hassas kalacağı için su veya bakım ürünü gibi faktörlerden kaçınılması gerekmektedir. Enfeksiyon riskinin ortaya çıkmaması adına, işlem gören bölgeye mümkün olduğu kadar az temas etmek önem arz etmektedir.

Solüsyon uygulamaları sonrasında ise işlemi uygulayın doktor tarafından önerilen kremlerin kullanılması gerekmektedir. Söz konusu solüsyon, kaş bölgesinin derin bir şekilde tahriş olmasına sebebiyet vermektedir. Besleyici ve onarıcı özelliği bulunan bakım kremleri, işlem nedeniyle oluşan tahribatın azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kaş Silme İşleminin Etkileri Ne Kadar Sürede Geçer?

Kaş silme işleminin yan etkileri, en fazla iki hafta içerisinde tamamen yok olmaktadır. Bu sürelerin üzerine çıkıldığı takdirde, kızarıklık ve şişkinlik gibi belirtilerin devam etmesi halinde; uzman dermatoloji doktorlarından yardım almak gerekmektedir. Bölgenin bir doktor tarafından analiz edilmesi, işlemin uzun vadeli zararlarının önüne geçilmesi adına önem arz etmektedir.

İşlem sonrası, bir ila iki ay kadar sonra; yeniden kaş şekillendirme işlemi yaptırmak mümkün hale gelmektedir. Bölge tamamen iyileştiğinde ve hiçbir tahriş belirtisi kalmadığında, cilt bakım rutinlerine veya yeni kaş şekillendirme işlemlerine dönülmesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir.


 
Etiketler: kas-silme-islemi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR