500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Hassas Ciltler İçin En İyi Vücut Peelingleri

Hassas Ciltler İçin En İyi Vücut Peelingleri

Hassas ciltler için vücut peelingi, cildin yumuşamasına rahatlamasına ve ölü derilerden arındırılması için düzenli olarak kullanılması gereken yatıştırıcı ve cilt tipine uygun içerikler ile tercih edilmesi gereken cilt bakım ürünüdür. Cilt dokusunun yatışmasına, yağdan ve kirden arındırılmasına sebep olurken aynı zamanda düzenli kullanımda pürüzsüz bir görünüme sahip olabilmeniz içinde önemlidir. 

Hassas ciltler için vücut peelingi, uygulama yapılırken büyük dikkat gerektiren ve mutlaka nazik bir şekilde yapılması gereken bir uygulamadır. Hassas ciltler için vücut peelingi seçerken en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri olarak doğal içeriği ve etkili içeriği ile Himalaya tuzu ve Hindistancevizi yapı ile Maruderm tarafından üretilen muhteşem sonuçlar alabileceğiniz bir ürün olabilir ve rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Cildin reaksiyon göstermemesi için yeterli ürün miktarının uygulanması ve uygulamanın tüm vücut için eşit şekilde yapılması çok kıymetlidir. Cilt üzerinde bulunan ölü derinin atılmasıyla cilt dokusu çok daha sıkı ve pürüzsüz bir hal alacaktır. 

Hassas Ciltler Peeling Yapabilir mi?

Hem yüz hem de vücut üzerinde hassas ciltler için peeling kullanımı çok dikkatli bir uygulama gerektirir. Yağlı ve karma ciltlerde olduğu gibi haftada 2-3 kez uygulama yapılması halinde ve içerisinde kimyasal bulunan ürünler kullanılması halinde cilt yüzeyinde pullanma ve döküntüler oluşabilir. Kuru ve hassas ciltler için peeling kullanımı yumuşak bir şekilde uygulanarak ölü derinin cilt yüzeyinden arındırılmasında çok büyük önem teşkil eder.

Özellikle atopik ve alerjik cilt tipine sahip kişilerde çok daha yoğun bir hassasiyete durumunun söz konusu olması ve cildin tepki verme olasılığı da göz önünde bulundurulduğunda doğal içerikli vegan ürünler tercih etmek hassas ciltler için peeling kullanımı açısından çok daha doğru olacaktır. 

Hangi Vücut Peelingi Hassas Ciltler İçin Uygundur?

Hassas ciltlerde peeling seçimi çok daha doğal ve cilt tipine uygun küçük taneciklerden elde edilmelidir. Tamamen iri tanecikler tercih edilmesi ise cildin reaksiyon göstermesine ve cilt üzerinde kızarıklıklara döküntülere sebep olabilir.

Hassas ciltlerde peeling seçimi yapılırken mutlaka vegan ve doğal içerikli ürünler kullanılması ile çok daha etkili ve beklentinize karşılık alabileceğiniz bir uygulama olabilir. Temiz ve gözeneklerin açık olduğu bir cilt yapısı üzerine uygulama yapılarak, meyve özlerinden elde edilen minik taneciklerin içerisinde yer aldığı peeling çeşitleri ile uygulama yapılması ise duşta ve duştan hemen sonra yapıldığında çok daha net bir etki alınmasına olanak tanır. Hassas ciltlerde peeling seçimi çok daha dikkatli seçilmeli ve Maruderm bu anlamda doğal içerikleri ile cilt tipinize uygun olarak tercih edebileceğiniz doğal kahve ve yeşilçay içeriği ile body scrup olarak tercih edebileceğiniz en iyi seçimlerden biri olacaktır. 

Hassas Cilt Tipine Sahip Kişilerin Peelingi Duştan Önce Kullanması Doğru Mudur?

Duştan önce peeling uygulaması yeterli verimi alabilmeniz açısından doğru değildir. Gözeneklerin tıkalı olması cildin yorgun ve cildin ihtiyacından fazla olan yağ dokusundan arınmaması anlamına gelir.Yağ, kir ve makyaj gibi kalıntıların cilt dokusundan arındırılması için öncelikle duş alınması ve açık gözeneklerin üzerine hassas ciltler için peeling uygulaması yapılmalıdır. 

Duştan önce peeling yapılması cildin tahriş olmasını sağlayacak ve beklediğiniz etki görmeniz mümkün olmayacaktır. Pek çok farklı seçeneğin içerisinde kendi cilt tipinize uygun hassas ciltler için peeling uygulaması yapılırken nazik ve hassas bir şekilde masaj yapılması da doğru etkiyi alabilmek adına değerlendirilmelidir.

Hassas Ciltler İçin Hangi Peeling İçerikleri Uygundur?

Ölü derilerden arındırılmış ve hücre yenilenmesine açık bir cilt dokusu için peeling içerikleri ve hassasiyetler mutlaka ilk sırada tutulmalıdır. Meyve özleri içeren doğal peeling seçenekleri arasınd abir seçim yapılması cildin uzun süre nemli, yumuşak kalmasına olanak tanırken aynı zamanda düzenli kullanım sağlandığında yenilenmiş pürüzsüz birr cilt dokusu elde etmenizde mümkün olacaktır. 

Peeling içerikleri ve hassasiyetler tamamen kişisel cilt yapınıza bağlı olarak seçim yapmanız gereken bir durum olsa da yenilenmiş çok daha parlak ve sıkı bir cilt için çok dikkat edilmelidir.

Hassas Ciltler İçin Doğal Peeling Yapımı ve Ciltteki Etkileri 

Doğal peeling uygulamalarının ciltteki etkileri oldukça fazladır. Fakat hassas ciltlerde ekstra farklılıklar gözlemlenebilir ve bu sebepten dolayı ürün seçimi veya uygulanacak peelingin içeriğinin doğru belirlenmesi çok önemlidir. Hassas ciltler için peeling seçimi yaparken eya hazırlarken daha yumuşak ve hafif malzemeler tercih edilmelidir. 

Doğal peeling uygulamalarının ciltteki etkileri için tercih edebileceğiniz içerikler şu malzemelerden oluşabilir;

  • Yoğurt
  • Bal 
  • Karbonat 
  • Hindistancevizi yağı 
  • Kayısı ve şeftali gibi yumuşak meyveler 

Uygulama yapıldıktan sonra cilt üzerinde kısa süre bekletildikten sonra durulanması ise çok önemli bir nokta olacaktır. Cildin yumuşak, rahatlamış ve pürüzsüz bir görünüme kavuşması içinde etkili olacaktır.

Duşta Kese Yapmanın Hassas Ciltler İçin Etkileri 

Duşta kese yapmak ve peeling etkisi çok sıklıkla kullanılan hızlı ve etkili bir yöntemdir. Fakat uygulama sırasında cilt dokusunun hassasiyeti dolayısıyla ortaya çıkabilecek olan reaksiyonların oluşmaması için hassas cilt tipine sahip kişilerin kese yaparken ekstra nazik hareket etmesi çok önemli bir detay olacaktır.

Çok daha etkili hızlı bir şekilde ölü derilerden arınmak için hassas ciltler için vücut peelingi kullanılması ve mutlaka içeriğinin cilt yapınızla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Duşta kese yapmak ve peeling etkisi için özellikle uygulama yaptığınız kısmın yüz ve boyun bölgesinde olmamasıı, güneş maruz kalındığı durumlarda yapılmamasına dikkat edilmelidir.

Vücut Peelingi Uygulama Süresi 

Hassasiyet gösteren cilt yapılarında ve özellikle alerjik reaksiyonlara açık olan cilt tiplerinde vücut peelingi uygulama süresi mutlaka hızlı ve kısa sürmelidir. Cilt ile peelingin uzun süre temas etmemesi çok daha sağlıklı ve yeterli etkiyi almanızı sağlayacaktır.

Vücut peelingi uygulama süresi etkili sonuç gösterebilmesi açısından en fazla 5-10 dakika arasında bir zaman dilimi belirlenerek uygulama yapılmalıdır. Tamamen etkisini görebilmek cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanılarak çok daha etkili bir sonuç alınması da mümkün olacaktır Bu sebeple doğal içerikli ürünler kullanmak etkili ve zararsız bir şekilde cildin ölü derilerden arındırılması için dooğru bir adım olabilir. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Mayıs 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR