Güneşten Kızaran Yüze Ne Yapılmalı?

güneş yanığı

Yaz aylarının korkulu rüyası olan güneş yanığı, gerekli önlemlerin alınmaması hâlinde ortaya çıkmakta ve cilt lekesi problemlerinin hızlanmasına neden olmaktadır. Güneş yanığının önlenmesi için bazı önlemlerin titizlikle uygulanması gerekmektedir. Aksi takdirde, kısa ve uzun vadede büyük cilt sorunları baş göstermektedir. Güneş yanığının önlenmesi için alınması gereken önlemler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Güneş Kremi Kullanmak: Yüksek faktörlü güneş kremleri, güneş yanığı ve cilt lekelerinin önlenmesi için büyük ölçüde önem arz etmektedir. Yaz ve kış aylarında düzenli olarak kullanılması gereken bu ürünler, güneşin zararlı ışınlarına en iyi şekilde bertaraf edilebilmektedir.
  2. Şapka ve Güneş Gözlüğü Kullanmak: Yaz aylarında, özellikle güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde; şapka ve güneş gözlüğü kullanımına özen göstermek gerekmektedir. Şapka ve güneş gözlüğü, güneş ışınlarının yüz ve göz çevresine düğmesine engel olmaktadır.
  3. Öğle Saatlerinde Dışarı Çıkmamak: Yaz aylarının en sıcak saatlerinde, savunmasız bir şekilde dışarı çıkmak; güneş yanığı ve lekelenme gibi sorunların hızlanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, öğle ve ikindi saatlerinde mümkün olduğunca az dışarı çıkmak gerekmektedir.

Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, doğal içeriklerin mucizevi etkilerinden ilham alarak formüle edilmektedir. Yüksek koruyuculuğu sayesinde, cilt yüzeyini UVA ve UVB ışınlarına karşı mükemmel bir şekilde korumaktadır. Bir güneş koruyucudan beklenen tüm nitelikleri taşıyan Maruderm güneş kremi, üstün nitelikli özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilmekte ve müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır.

Güneş Yanığı

Güneş Yanığı Neden Olur?

Güneş yanığı, güneş ışınlarına karşı savunmasız bir şekilde kalan cildin; kızarması veya ödem oluşturması nedeniyle oluşmaktadır. Güneş yanığı nedeniyle ortaya çıkan cilt problemleri, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Bu nedenle, özellikle yaz aylarının aşırı sıcaklarında; güneş korucu ürünlerinin büyük bir dikkatle kullanılması önem arz etmektedir.

Şapka ve gözlük kullanımı, güneşin zararlı etkilerini azaltabilmektedir. Şapka ve gözlük sayesinde yüz bölgesine düşmeyen güneş ışınları, cilt problemlerinin önlenmesinde altın rol oynamaktadır. Güneş gözlüğü, göz çevresi problemlerini azalmasına yardımcı olmaktadır. Güneş ışınlarının neden olduğu kırışıklık problemleri, güneş gözlüğü kullanımıyla engellenebilmektedir.

Hassas cilt yapısı, güneş yanığı oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. Hassas bir yapıya sahip olan ciltler, bariyer gücünü kaybetmekte ve UV ışınlarına daha açık hale gelmektedir. Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Serumu, cilt bariyerinin güçlenmesine ve güneş ışınlarının etkisiz hale getirilmesine yardımcı olmaktadır.

Güneşten Kızaran Yüze Yapılması Gerekenler

Güneş Yanığı Nasıl Önlenir?

Güneş yanığının önlenmesi için yaz aylarının büyük bir dikkatle geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle temmuz ve ağustos aylarında, güneş kremi kullanımının maksimum düzeyde tutulması önem arz etmektedir. Güneş kremleri, UVA ve UVB ışınlarına karşı mükemmel bir koruma sağlamakta ve kişilerin güneş yanığı gibi problemleri daha az yaşamasına olanak tanımaktadır.

Güneş yanığının önlenebilmesi için güneş ışınlarının dik açıyla geldiği saatlerde dışarı çıkmamak gerekmektedir. Öğle ve ikindi saatleri, güneş yanığı için son derece müsait zaman dilimleri arasında yer almaktadır. Yaz aylarında, özellikle bu saatlerde daha az dışarı çıkmak; güneş yanığı ve cilt lekesi problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Cilt bakım rutinlerinin, düzenli ve yeterli bir şekilde yapılması; güneş yanığı oluşumunun azalmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle leke karşıtı bakım ürünleri, güneş yanıklarının sebebiyet verdiği cilt lekelerini azaltmaktadır. Maruderm leke karşıtı bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Niancinamide Leke Karşıtı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem
  2. Maruderm Glutatyon Beyazlatıcı ve Leke Karşıtı Milk Serum
  3. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi
  4. Maruderm Leke Karşıtı ve Cilt Beyazlatıcı Bakım Serumu
  5. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik

Güneş Yanığı Yüz

Güneşten Kızaran Yüze Ne Yapılmalı?

Gereken önlemlerin alınmaması nedeniyle, yoğun bir şekilde kızaran ve hassaslaşan ciltler; bazı uygulamalar ile yatıştırılabilmektedir. Bu uygulamaların, mümkün olan en hızlı şekilde yapılması; güneş yanığının ileri boyutlara ulaşmaması adına önem arz etmektedir. Güneşten kızaran ciltler için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Soğuk Kompres

Soğuk kompres, güneş yanığının ve güneş hassasiyetinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Buz küpü veya ıslak bir bez, soğuk kompres uygulaması için yeterli olmaktadır. Güneş nedeniyle kızaran yüz bölgeleri, bu ürünler yardımıyla soğutulmaktadır. Böylelikle, güneş yanığının oluşturduğu yoğun hassasiyet; doğal yollarla dindirilmekte ve kişinin büyük acılar çekmesine engellemektedir.

  1. Yatıştırıcı Bakım Kremi

Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı Nemlendirici Milk Serum, güneş yanığının dindirilmesine yardımcı olmaktadır. Güneş nedeniyle kızaran ve hassasiyet gösteren ciltler, yarıştığı kremler ile bir nebze olsun rahatlatılmaktadır. Centella bitkisinin onarıcı etkisi, güneş yanığının ciddi bir düzeye ulaşmadan dindirilmesine olanak tanımaktadır.

  1. Yoğurt Maskesi

Yoğurt, güçlü bir antioksidan olması nedeniyle güneş yanığı belirtilerinin azalmasına ve cilt yüzeyinin soğutulmasına yardımcı olmaktadır. Güneş yanığı tespit edilir edilmez cilt yüzeyine yoğurt sürmek, yanık nedeniyle oluşan acının dindirilmesine olanak tanımaktadır. Yoğurt maskesi sayesinde, güneş nedeniyle hasar alan cilt mükemmel bir şekilde yatıştırılabilmektedir.

  1. Aloe Vera Maskesi

Aloe vera, güneş yanığı için kullanılan doğal ürünler arasında yer almaktadır. Soğutucu etkisi bulunan ve güneş yanığının oluşturduğu acıyı azaltan aloe vera, cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Mis kokusu ve sakinleştirici yapısı ile öne çıkan aloe vera, güneş kızarıklarının azaltılmasında sıklıkla tercih edilmektedir.


 
Etiketler: gunes-yanigi
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR