El Dolgusu Nedir? Ne İşe Yarar?

El dolgusu

El dolgusu, ilerleyen yaş nedeniyle elastikiyet özelliğini yitiren el dokularına uygulanmaktadır. Daha pürüzsüz ve pamuksu bir el görünümü, hyalüronik asit içeren dolgu malzemeleri ile mümkün hale gelmektedir. Hyalüronik asit, cilt hücrelerinin elastikiyet özelliğini arttırmakta ve ellerin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.

El dolgusu, yaşlanmayla birlikte gelen kırışık el görünümünün yok edilmesine olanak tanımaktadır. İlerleyen yaş ile birlikte, cilt dokularında azalan kolajen miktarı; el dolgusu uygulamalarının rağbet görmesine neden olmaktadır. Kolajen üretimi azalan dokular, giderek kırışmakta ve daha yaşlı bir görünüm sunmaktadır.

Eller, yüz ve boyun bölgesinden sonra en fazla göz önünde olan vücut uzvudur. El sağlığı ve bakımı, pürüzsüz ve genç görünen ellerin en önemli sağlayıcısı olarak nitelendirilmektedir. El bakımına gösterilen özen, uzun vadede yaşlanma belirtilerini azaltmakta ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesine olanak tanımaktadır.

El Dolgusu Tedavisi

El Dolgusu Nedir?

El dolgusu tedavisi, kırışıklık giderici etki göstererek; buruşan ve elastikiyet özelliğini yitiren ellerin eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olmaktadır. El dolgusunun en önemli özelliği, doğal içerikli dolgu malzemeleri kullanması olarak gösterilmektedir. Hyalüronik asit ve bol miktarda vitamin içeren dolgu malzemesi, el dokularının kalıcı olarak iyileşmesine olanak tanımaktadır.

Güzellik uzmanları ve estetik cerrahi doktorları tarafından uygulanan bu yöntem, ellerin daha estetik görünmesine yardımcı olmaktadır. El dokuları içerisine enjekte edilen dolgu malzemesi, bol miktarda hyalüronik asit ve vitamin desteği içermektedir. Söz konusu dolgu malzemesi ile el yüzeyi, pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm kazanmaktadır.

El dolgusu, iki yıl kadar bir süreyle el üzerinde kalmaktadır. Bu sayede kişi uzun ömürlü çözümler elde etmektedir. El ve parmak dolgusu ile pürüzsüz bir görünüm elde edilmekte ve kişilerin yaşam kalitesi yükseltilmektedir. Birçok kişi tarafından tekrar tekrar tercih edilen el dolgusu, pratik ve zararsız bir uygulama olması nedeniyle rağbet görmektedir.

El Dolgusu Ne İşe Yarar?

Hyalüronik asit, bütün vücut hücrelerinde bulunan ve cildin daha dolgun görünmesini sağlayan bir bileşendir. Yaşlanma, cilt dokularındaki hyalüronik asit bakımından fakirleşmesine neden olmaktadır. Bu durum, cildin daha yaşlı ve sarkık görünmesine sebebiyet vermektedir. Cilt dokularındaki hyalüronik asit miktarının arttırılması, cildin eski genç görünümüne kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Kolajen, cilt dokularının birbirine tutunmasını sağlamakta ve bütün vücut dokularında doğal olarak bulunmaktadır. İlerleyen yaş, hücrelerdeki kolajen üretimini yavaşlatmakta ve cildin kırışıklık görünümüne daha yatkın olmasına sebebiyet vermektedir. Kolajen üretiminin desteklenmesi, cilt dokularını besleyen estetik operasyonlar ve cilt bakım ürünleri ile mümkün hale gelmektedir.

Hyalüronik asit bazlı bileşenler, dolgu malzemesinin içerisine eklenerek; el dokularına enjekte edilmektedir. Bu işlem, cilt dokularındaki elastikiyet düzeyini arttırmaktadır. Hyalüronik asit enjeksiyonu, cilt dokularındaki kolajen üretimini de desteklemektedir. Böylelikle, sarkıklık ve kırışıklık belirtileri kalıcı olarak çözüme kavuşturulmaktadır.

Dermal Dolgu

El Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Dermal dolgu malzemeleri, bol miktarda hyalüronik asit ve kolajen içermektedir. El dolgusu yönteminde kullanılan bu dolgu malzemeleri, el üzerindeki dokulara enjeksiyon yardımıyla bırakılmaktadır. Bu işlem, yaşlanma nedeniyle azalan kolajen ve hyalüronik asit miktarını düzenlemekte ve kişinin daha genç görünen bir el yapısına sahip olmasına olanak tanımaktadır.

El ve parmak dolgusu, 20 dakikalık kısa sürelerle tamamlanmaktadır. Son derece pratik ve ağrısız bir işlem olan el dolgusunun, uzman doktorlar tarafından uygulanması önem arz etmektedir. Alanında uzman ve bu işi profesyonel olarak yürüten kişiler, dolgu tedavilerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına olanak tanımaktadır.

El dolguları, lokal anestezi yöntemleri kullanılarak uygulanmaktadır. Bazı kişiler, anestezi işlemine ihtiyaç duymadan dâhi bu hizmetten faydalanabilmektedir. Son derece pratik ve kolay uygulanabilen bir işlem olması nedeniyle, zamandan ve enerjiden tasarruf edilmesine olanak tanımaktadır. 20 dakika kadar kısa sürelerle yapılan el dolgusu, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

El ve Parmak Dolgusu

El Dolgusu Kimlere Uygulanır?

El gençleştirme, bu hizmete ihtiyacı olduğunu düşünen herkese uygulanabilmektedir. 18 yaşını doldurmuş ve herhangi bir damar hastalığına sahip olmayan herkes, bu hizmetin güvenilir işlemlerinden faydalanabilmektedir. Bununla birlikte, el dolgusuna ihtiyaç duyulan bazı spesifik durumlar da bulunmaktadır.

  1. Karaciğer bozuklukları nedeniyle el üzerinde oluşan lekelenmeler, ek dolgusu tedavisi ile giderilebilmektedir.
  2. Güneş lekesi ve hamilelik lekeleri, el yüzeyinin yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir. Böyle durumlarda el dolgusu yaptırmak, cildin daha doğru bir renk dağılımına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Çeşitli nedenlerle incelen deri yapısının, aşırı düzeyde damar taşıması; el dolgusu işlemlerine duyulan ihtiyacı attırmaktadır. El dolgusu, el dokuları üzerindeki damarlanmaları en iyi şekilde giderebilmektedir.
  4. Yaşlılık nedeniyle azalan kolajen miktarı, cilt dokularının giderek daha sarkık görünmesine neden olmaktadır. El dolgusu, el dokularındaki kolajen üretimini desteklemekte ve cilt yüzeyinin daha sıkı görünmesine yardımcı olmaktadır.

El Güzelleştirme Tedavisi

El Dolgusu İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

El güzelleştirme tedavisi, son derece pratik ve kolay uygulanabilen bir işlem olması nedeniyle öne çıkmaktadır. El dolgusu işlemi, 20 dakika kadar kısa sürelerle yapılmakta ve uzun ömürlü sonuçlar vermektedir. İşlem sonrasında, yapılması gereken spesifik bir uygulama olmamakla birlikte; kişilerin bazı durumlara dikkat etmesi gerekmektedir.

  1. Dolgu işlemi sonrasında, el hijyeninin her zamankinden daha fazla korunması gerekmektedir.
  2. El yüzeyinin darbe anlaması önlenmelidir.
  3. Nemlendirici özelliği olan bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.
  4. El yüzeyinin güneş kremi uygulayarak, UVA ve UVB teması önlenmelidir.
  5. El bakımına özen göstermek ve sıvı alımını düzenli hale getirmek gerekmektedir.
Etiketler: el-dolgusu
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR