C Vitamini ve C Vitamini Serumunun Cilde Faydaları

c vitamini serumu

C vitamini yani askorbik asit; tüm vücut fonksiyonlarını destekleyen ve bağışıklık sisteminin gelişmesine katkı sağlayan bir vitamindir. Sindirim, boşaltım, dolaşım ve salgı bezi sistemleri; C vitaminin destekleyici etkisi sayesinde daha sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır. Vücudun hastalıklara karşı direnç kazanmasına yardımcı olan C vitamini, cilt sağlığı üzerinde de oldukça etkilidir.

Cilt sağlığı, hemen hemen herkes için önem arz etmekte ve kişiler cilt sağlıklarının gelişmesi için ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır. En değerli organlarımızdan biri olan cildimiz, dış etkenlerden en çok etkilenen vücut sistemi olarak tanımlanmaktadır. Cilt yapısının dış etkenlere karşı dayanıklı hale gelmesi için vitamin ve mineral desteğinin düzenli bir şekilde sağlanması gerekmektedir.

Maruderm, kurulduğu ilk günden bu yana müşterilerinin cilt sağlığını doğal yollarla geliştirmeyi hedeflemektedir. Doğal mucizelerin bakım ürünlerine eklenmesi vizyonuyla hareket eden Maruderm, vitamin ve mineral deposu cilt bakım serumlarıyla sektörde öncü olmaktadır. Cilt yüzeyinin doğal yollarla onarılmasına destek veren pek çok ürün, Maruderm imzasıyla müşterilerine ulaşmaktadır.

C Vitamini Ne İşe Yarar?

C vitamini, organizma fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayan bir vitamin çeşididir. Özellikle bağışıklık sistemi, C vitamini eksikliği söz konusu olduğunda zarar görmekte ve bu nedenle vücut hastalıklara karşı savunmasız kalmaktadır. Kan damarları, kas grupları, kemik iliği ve daha birçok sistem; C vitamini desteğiyle kolajen üretmektedir.

Doku sistemlerinin hasar alması, tüm vücudun alarma geçmesine neden olmaktadır. Hasar bölgesine yapılan kan desteği, C vitamini sayesinde daha aktif bir şekilde ulaşmaktadır. C vitamini içeren besinleri bol bol tüketmek, cildin yara ve travmalara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle C vitaminin iyileştirici etkisi, cilt bakım ürünlerin de kullanılmaktadır.

C vitamini, kanser ve benzeri tehlikeli hastalıkların oluşmasında engelleyici etki göstermektedir. Özellikle kalp ve damar hastalıkları, C vitamini desteği ile daha az zarar verici hale gelmektedir. Diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklar, C vitamini eksikliğinden kaynak alarak gelişebilmektedir. Bu nedenle, çeşitli kronik hastalıkların önlenmesi için C vitamini alımına önem vermek gerekmektedir.

C Vitamini Eksikliği Neden Olur?

C vitamini eksikliği, C vitamini içeren besinlerin az tüketilmesi nedeniyle oluşmaktadır. Özellikle meyve tüketiminin azalması, C vitamini sentezinin yok olmasına neden olmaktadır. Vücut sistemleri kendi kendine C vitamini üretemediği için düzenli olarak C vitamini desteği almak gerekmektedir. İçeriğinde bolca askorbik asit barındıran besinlerin düzenli olarak tüketilmesi, vitamin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

C vitaminin vücuda az alınması veya hiç alınmaması, çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Özellikle gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklar; vitamin eksikliği söz konusu olduğunda daha sık oluşmaktadır. C vitamini bağışıklık sistemini büyük ölçüde desteklemektedir ve eksikliği pek çok hastalığa zemin hazırlamaktadır. C vitamini eksikliği nedeniyle ortaya çıkabilecek hastalıklar şunlardır:

  1. Bronşit
  2. Sinüzit
  3. Anemi
  4. Diş eti hastalıkları
  5. İskorbüt
  6. Solunum hastalıkları
  7. Soğuk algınlığı
  8. Alerji

C Vitamini İçeren Besinler

Vitamin açısından zengin ve bünyenin dayanıklılık düzeyini arttıran tüm besinler, vücut sistemlerinin gelişmesine ve hastalıkların önlenmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle C vitamini içeren doğal gıdalar, kişilerin hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlamıştır. C vitamini açısından zengin olan besinler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kavun
  2. Kivi
  3. Portakal
  4. Mandalina
  5. Greyfurt
  6. Nar
  7. Domates
  8. Brokoli
  9. Kırmızı ve yeşilbiber
  10. Lahana
  11. Çilek

C Vitamini İçeren Ürünlerin Cilde Faydaları

C vitamini içeren besinler, cilt yüzeyinin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olmaktadır. Cilt bariyerinin daha güçlü hale gelmesi ve cilt yüzeyinde oluşan yaraların daha çabuk iyileşmesi için C vitamini içeren ürünlerin bol bol tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle cilt kuruluğu problemleri yaşayan kişiler, C vitamini içeren ürünlerle beslenerek ciltlerinin daha nemli bir yapıya sahip olmasına olanak tanımaktadır.

C vitamini serumu, cilt sağlığının geliştirilmesine ve cilt problemlerinin önlenmesine büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Cildin yenilenme sürecini hızlandırarak yara ve sivilce lekelerinin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Yüze sürülen C vitamini serumu, yüz dokularının kolajen üretimini desteklemektedir. Bu sayede yaşlanma karşıtı bir cilt bakım serumu özelliği göstermektedir.

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, C vitamininin mucizesinden ilham alınarak üretilmektedir. İçeriğindeki yoğun C vitamini takviyesi sayesinde, cilt yüzeyinin hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı olmaktadır. Cildin daha pürüzsüz ve daha aydınlık görünmesine yardımcı olmasıyla birlikte, yaşlanma belirtilerinin en aza indirilmesine de katkı sağlamaktadır.

Her Maruderm ürününde olduğu gibi C vitamini konusunda da tamamen doğal ürünler kullanılmaktadır. Cilt yapısının daha yumuşak ve daha pürüzsüz görünmesine katkı sağlayan Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, hemen hemen tüm cilt yapılarına uyum sağlayacak niteliktedir. Birbirinden faydalı onlarca cilt bakım serumu, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.


 
Etiketler: c-vitamini-serumu
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR