500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Evde Bronzlaştırıcı Maske Nasıl Yapılır?

Bronzlaşma

Bronzlaşma, güneşten ya da solaryumdan kaynaklanan ultraviyole ışık yardımıyla deri renginin koyulaşması durumudur. Özellikle açık tenli bireylerde bu renk değişimi daha hızlı görülmektedir. Güneşte fazla kalmak güneş yanıklarına ve güneş lekelerine sebep olabilmektedir. Sonrasında güneş leke kremi ve leke giderici yüz kremi arayışına girilmektedir. Bu duruma maruz kalmamak için düzenli olarak güneş kremi kullanımına dikkat edilmelidir.

Bronzlaşmış bir tene sahip olmak için pek çok birey yaz aylarını iple çekmekte ve bir an önce kendini güneşe bırakmak için sabırsızlanmaktadır. Güneşte, kozmetik ürünlerin desteğiyle ya da solaryumda bronzlaşmak mümkündür. Ancak bazı durumlarda bunlara erişim sağlanamamakta ve evde bronzlaşmanın yöntemleri aranmaktadır.

Evde hazırlanacak pek çok doğal tarif sayesinde bronzlaşmak mümkün olmaktadır. Meyve ve bitkilerden elde edilen bu doğal bronzlaşma maskeleri cilde zarar vermeden doğal yöntemlerle bronzluk sağlamaktadır. Güneşte bronzlaşmak etkili bir yöntem olsa da lekelere, kırışıklıklara ve erken yaşlanma gibi hasarlara neden olmakta ancak evde uygulanan maskeler bu hasarlara yol açmamaktadır.

Evde Yapılan Bronzlaştırıcı Maskeler Nasıl Kullanılmaktadır?

Evde hazırlanan bronzlaştırıcı maske uygulanmadan önce cilt temizlenmeli ve peeling yapılmalıdır. Sonrasında maske cilde uygulanmalı 5 dakika kadar kuruması beklenilmeli ve ikinci kat sürülmelidir. Evde yapılan bu maskeler bronzluk sağlamakta ancak kalıcı bir etki göstermemektedir. Kalıcı etki sağlamak için bu maskeleri cilde düzenli olarak uygulamak gerekmektedir.

Bu maskeler sayesinde hem cilde zarar vermeden hem de bütçeden harcama yapmadan doğal yollarla bronzlaşma sağlanmış olmaktadır. Evde hazırlanabilecek bronzlaştırıcı maske tarifleri şunlardır:

Bronzlaştırıcı Zeytinyağı ve Havuç Maskesi

Bronzlaştırıcı zeytinyağı ve havuç maskesi hazırlamak için 2 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş havuç gerekmektedir. Maskeyi hazırlamak için havucu rendeleyip 1 çorba kaşığı ayırmak ve üzerine 2 çay kaşığı zeytinyağı eklemek yeterlidir. Hazırlanan bu karışım 10 dakika bekletildikten sonra dairesel hareketlerle masaj yapılarak cilde uygulanmalı ve 15-20 dakika bekletilmelidir. Bekleme süresi dolunca ılık su ile durulanmalıdır.

Bu maske haftada bir gün uygulanabilmektedir. Her uygulama yeni ve taze maske yapılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

Bronzlaştırıcı Siyah Çay maskesi

Siyah çaydaki besin değerleri güne başlamaya yardımcı olmaktadır. Siyah çayın içeriğindeki bu besinler özellikle saçlar ve cilt için yararlıdır. E ve C vitamini barındıran siyah çay antioksidan özelliği taşımakta ve göz altı torbalarının giderilmesine de katkı sunmaktadır. Bronzlaşmaya da olumlu etkileri olan çayın maskesini hazırlamak oldukça kolaydır.

2 adet siyah poşet çay, çeyrek bardak su ve 2 yemek kaşığı kokusuz beyaz losyon maske için gerekli malzemelerdir. Maske için ilk olarak poşet çaylar 1 bardak suda demlenmeye bırakılmakta ayrı bir kapta ise su ve losyon karıştırılmaktadır. Çay demlendikten sonra karışımın üzerine dökülmekte ve bir blender yardımı ile iyice karıştırılmaktadır. Hazırlanan maske günlük olarak kullanılabilmektedir.

En iyi sonuca ulaşmak için maskenin saf ve doğal bir siyah çay ile hazırlanması önerilmektedir. Daha koyu bir renk için ise çayın demlendiği su miktarı azaltılabilmekte ya da çay miktarı arttırılabilmektedir. Bu sayede daha yoğun bronzlaşma elde edilmektedir.

Bronzlaştırıcı Dut Maskesi

Bronzlaştırıcı dut maskesi için 2 çay kaşığı bal ve 1 adet kara dut gerekmektedir. Maskeyi hazırlamak için bal ve kara dut bir kabın içerisinde karıştırılmakta ve bir çatal yardımıyla iyice ezilmektedir. Hazırlanan karışım temiz cilde masaj yapılarak uygulanmakta ve 15-20 dakika boyunca bekletilmektedir. Bekleme süresi dolduktan sonra ılık su ile yıkanmaktadır.

Hazırlanan bronzlaştırıcı maske, buzdolabında 15 gün boyunca saklanabilmektedir. Haftada 1 kez uygulama yapılabilen maskeyi 2 kullanımdan sonra kullanmamak ve yeniden kullanmak için taze maske yapmak gerekmektedir.

Bronzlaştırıcı Çilek Maske

Bronzlaştırıcı çilek maskesi yapımı için yarım tatlı kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı esmer şeker ve 1 adet olgunlaşmış çilek gerekmektedir. Çilek bir kabın içerisinde iyice ezilip püre haline getirilmekte ve içerisine zeytinyağı ve esmer şeker ilave edilmektedir. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra cilde sürüp 15-20 dakika boyunca bekletilmekte ve bekleme süresi dolduktan sonra ılık su ile yıkanmaktadır.

Her uygulama yeniden yapılması gereken maskenin haftada bir kez uygulanması önerilmektedir.

Bronzlaştırıcı Çiğ Kakao Tozu Maskesi

Çiğ kakao, sağlık açısından büyük önem taşıyan, antioksidan açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip ve besin değerleri çok yüksek bir gıda maddesidir. Vücuttaki serbest radikalleri engellemeye yardımcı olan bu madde cildi de güneş ışınlarından korumaktadır. Bu bileşendeki c vitamini ve magnezyum içeriği cildin sağlıklı kalmasına katkı sunmakta ve omega-6 asitleri hücresel iyileşmeye yardımcı olmaktadır. Ayrıca kakao, ciltte kan akışını hızlandırmakta ve parlak bir görünüm sunmaktadır.

Bronzlaştırıcı çiğ kakao maskesi için, 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı kokusuz beyaz nemlendirici krem gerekmektedir. Maskenin hazırlanması için öncelikle iki malzeme iyice karıştırılmakta tamamen karıştığına emin olduktan sonra uygulama yapılmaktadır. Daha koyu renkli bir cilt için maske iki kat sürülebilmekte ya da kakao miktarında artış yapılabilmektedir.

Evde yapılan maskelerde kullanılan nemlendirici kremlerin özenle seçilmesi gerekmektedir. Cildi yumuşak ve esnek tutacak su bazlı nemlendirici krem ya da iyi bir cilt nemlendirici krem kullanılması gerekmektedir.


 
Etiketler: bronzlasma
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR