Erkekler Sivilcelerden Nasıl Kurtulabilir?

sivilce karşıtı bakım

Yağlı ve nefes alamayan ciltler, sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlamakta ve bu nedenle sivilceden kurtulma yollarının başında cilt temizliği gelmektedir. Tıkanan gözenekleri arındırma konusunda su ve sabun ile yıkama yeterli olmayacağı için; cildin rahatlamasını ve gözeneklerin açılmasını sağlayan erkekler için cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır.

Ciltte alerjik reaksiyon nedeniyle sivilcelenmeye yol açabilecek kimyasal kremlerin kullanımından kaçınılması gerekmektedir. Kullanılan ürünün alerji nedeniyle sivilcelenmeye neden olması durumunda, dermatolog ile görüşülmesi önerilmektedir.

İçerik ve uygulama açısından erkekler için uygun olan sivilce karşıtı bakım ürünleri kullanılabilir. Sivilcenin büyümemesi ve ciltte yayılmaması adına sivilce karşıtı bakım kremi kullanılması tavsiye edilmektedir.

Erkekler İçin Sivilce Karşıtı Bakım

Erkeklerde Sivilce Neden Olur?

Erkeklerde ve kadınlarda sivilce oluşumunun nedenleri birçok ortak noktaya sahiptir. Erkekleri sivilce oluşumunun nedenleri konusunda kadınlardan ayıran konular; testesteron hormonu seviyesi ve kişisel bakım rutinleri olarak kabul edilmektedir.

  1. Testesteron hormonu ve sebum, birbirleriyle ilişkili olup; eş zamanlı olarak salgılanmaktadır. Bazı dönemlerde, çeşitli nedenlerle vücuttaki testesteron oranının artması, fazla sebum üretimini beraberinde getirmektedir.
  2. Ciltte biriken fazla sebum, yağlanmaya ve kıl foliküllerinin tıkanmasına neden olarak sivilce oluşumuna yol açmaktadır.
  3. Erkeklerin tıraş olurken kullandıkları köpük, losyon ve krem gibi kimyasal ürünler cilt yüzeyinde tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Tıraş sırasında ve sonrasında; doğal içerikli, alerjik reaksiyona yol açmayan ve cildi yatıştıran erkek cilt bakım ürünleri tercih edilmelidir.
  4. Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı & Ceramide Nemlendirici Tonik, alerjik tepkimeler nedeniyle ciltte oluşan hassasiyetin giderilmesini ve cildin nemlendirilmesini sağlamaktadır. Ciltteki gözeneklerin nefes almasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır.
  5. Cilt yüzeyinde biriken ölü deri hücreleri ve tozlar, gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna neden olmaktadır. Bu durumu önlemeyi mümkün kılan erkekler için cilt bakım ürünleri bulunmaktadır.
  6. Cilt yapısının sivilce oluşumuna genetik yatkınlığı bulunması sivilce oluşumunun yaygın nedenlerinden biridir. Bu cilt tipine sahip olunması durumunda, sivilce karşıtı bakım ürünleri kullanmak bir rutin haline getirilmelidir.
  7. Yağlı ve şekerli besinlerin fazla tüketilmesi, sivilce oluşumuna yol açan davranışlardan biridir. Vücuttaki yağ ve şeker oranının artması, cilt sağlığına olumsuz etki etmektedir.

Erkekler İçin Akne Problemine Karşı Bakım Önerileri

Erkeklerde Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce tedavisine başlarken atılması gereken ilk adım; bir dermatoloğun desteğiyle cilt tipini ve sivilce oluşumunun nedenini belirlemektir. Cilt tipinin sivilce oluşumuna yatkın olması, yağlı cilde sahip olunması, hormonal artışlar veya bozukluklar yaşanması durumunda, sivilce tedavisi mutlaka sivilce karşıtı bakım kremleriyle desteklenmelidir.

Evde hazırlanan doğal kürler, sivilcenin iyileşme sürecinin hızlanmasına katkı sağlamaktadır.  Bal, zerdeçal ve yeşil çay gibi ürünlerin sivilceli cilde uygulanması sivilce tedavisinde tercih edilen doğal yöntemler olarak bilinmektedir.

Erkek cilt bakım ürünleri ve temizleme jellerinin, temizlik rutinine dahil edilmesi ciltte sivilce oluşumunu engellemektedir.

Sivilcelerin uzun süre tedavi edilememesi veya sürekli olarak tekrarlaması durumunda, reçeteli-reçetesiz ilaçların kullanımına başvurulmaktadır. İhtiyaç duyan kişi için doğru ilaç seçimi doktor yönlendirmesi ile yapılmalıdır.

Beslenme sağlığına özen göstermek sivilce tedavisine olumlu etki etmektedir. Bağışıklık sisteminin sivilceyi yok etmekte yetersiz kaldığı durumlarda, vitamin takviyeleri kullanılabilmektedir.

Stres ve kaygı bozukluğu yaşayan kişilerde sivilce oluşumu daha yaygın gözlemlenmektedir. Stres seviyesini mümkün olduğunca azaltmak, sivilce tedavisinden verim alınmasını sağlamaktadır.

Erkek Cilt Bakım Ürünleri

Erkeklerde Sivilce İçin Hangi Cilt Bakım Ürünleri Kullanılmalıdır?

Tüm cilt bakım ürünleri, sivilceler üzerinde olumlu etki göstermemektedir. İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için sivilce karşıtı bakım ürünü tercihi doğru yapılmalıdır. Kimyasal kremlerin sivilceli ciltlere uygulanmaması gerekmektedir. Sivilce oluşumunu engellemek için kullanılabilecek bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Erkek cilt bakım ürünleri olarak; komedojenik olmayan, parfüm ve paraben içermeyen nemlendiriciler kullanılmalıdır. Cildin daima nemli olması ve nefes alması sağlanmalıdır.
  2. Zararlı güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak sivilce oluşumuna neden olabileceği için dışarı çıkarken güneş kremi kullanılması önem taşımaktadır.
  3. Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi , dört mevsim boyunca tüm cilt tiplerinin kullanımı için uygundur. Su bazlı formülü sayesinde gözeneklerin nefes almasını sağlamaktadır.
  4. Salisilik asit içeren ve cildin yağ oranını dengede tutmaya yardımcı olan sivilce karşıtı bakım ürünleri kullanılması, cilt sağlığına olumlu katkı sağlamaktadır.
  5. Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Cilt Bakım Kremi, parfüm ve paraben içermemektedir. Doğal bileşenleriyle cildi nemlendirerek sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır.  

Erkekler İçin Bakım Kremleri

Erkek Cilt Bakım Ürünü Çeşitleri Nelerdir?

Erkek cilt bakım ürünleri, ürünün uygulanacağı bölgeye ve kişinin ihtiyaçlarına göre sınıflandırılabilmektedir. Alerjik bir cilt yapısına sahip kişilerin kullanımı için; bitkisel içerikli serumlar ve losyonlar tavsiye edilmektedir.

Sivilce oluşumuna eğilimi olan veya uzun süreli sivilce problemi yaşanan ciltler için, antibakteriyel içerikli sivilce karşıtı bakım kremleri ve jeller bulunmaktadır. Antioksidan ve antibakteriyel içerikli kremler, sivilcenin enfekte olmaması için önem arz etmektedir.

Sağlıksız beslenme düzenine ve zararlı alışkanlıklara sahip kişilerin kullanımı için; vitamin ve mineral içeren besin takviyeleri veya serumlar kullanılması önerilmektedir.

Vücutta yaşanan hormonal değişiklikler nedeniyle sivilcelenme yaşayan kişilerin kullanımı için; su bazlı, yağ dengeleyici ve komedojenik olmayan sivilce karşıtı bakım ürünleri tercih edilmesi önerilmektedir. Cilde uygulanan yoğun bileşenli ve yağlı bakım ürünleri, gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna neden olmaktadır.


 
Etiketler: sivilce-karsiti-bakim
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR