Dipliner ve Eyeliner Arasındaki Fark Nedir?

Dipliner ve eyeliner arasındaki fark

Sonuç açısından benzer olan fakat uygulama esnasında birbirinden farklılaşan dipliner ve eyeliner, göz makyajının en çok tercih edilen türleri olarak nitelendirilmektedir. Dipliner ve eyeliner arasındaki fark, uygulama prosedürlerinin değişmesi olarak gösterilmektedir.

Dipliner, kalem uçlu kalın bir aparat yardımıyla uygulanırken; eyeliner ise ince bir fırça yardımıyla sürülmektedir. Her iki uygulama da aynı sonuca ulaştırmaktadır fakat dipliner uygulaması, eyeliner uygulamasına nazaran çok daha pratik yürütülmektedir.

Göz makyajı, kadınların en fazla önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Yüz güzelliğinin öne çıkmasına olanak tanıyan gözler, kaş ve kirpik yapısının yanı sıra; mükemmel bir makyaj yardımıyla mükemmel bir şekilde sergilenebilmektedir.

Gözlerin daha çekici görünmesine ve kirpiklerin hacim kazanmasına yardımcı olan eyeliner/dipliner; kadınların en fazla tercih ettiği makyaj ürünleri arasında yer almaktadır. Her iki uygulamanın da birbirinden ayrılan birçok yönü bulunmaktadır. Eyeliner ve dipliner hakkında daha fazla bilgi edinmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Dipliner Nedir?

Eyeliner ve dipliner, gözlerin daha çekik olmasına ve bakışların anlam kazanmasına olanak tanımaktadır. Her ikisi de akışkan formda olan bu ürünler; kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. “Dipliner nedir?” sorusunun cevabı ise kalem formunda ve keçeli bir uca sahip olan makyaj malzemesi şeklinde açıklanmaktadır.

Dipliner, göz kapaklarına ve kirpik diplerine çizgi çekme amacıyla kullanılmaktadır. Dipliner yardımıyla çekilen bu çizgi, gözlerin olduğundan daha çekik ve büyük görünmesine olanak tanımaktadır. Hemen hemen her kadının severek kullandığı dipliner ürünleri, her geçen gün daha fazla rağbet görmektedir.

Dipliner ve eyeliner, temelde aynı amaca hizmet eden iki ürün olarak nitelendirilse de; pratikte birbirinden tamamen farklıdırlar. Dipliner, kalın uçlu bir makyaj ürünü ile uygulanmakta ve eyelinere nazaran daha pratik çözümler sunmaktadır. Eyeliner ve dipliner arasındaki fark, profesyonellik düzeyi olarak gösterilmektedir.

Dipliner Nasıl Sürülür?

Dipliner, her göz tipine göre farklı şekillerde sürülmektedir. Badem göz şekline sahip olan kişilerin, diplinerı iç köşelerden başlayarak çekmesi gerekmektedir. Göz kapağının en dışına kadar uzatılan dipliner, badem gözlerin çok daha çekici olabilmesine yardımcı olmaktadır. Dipliner; rimel ve far ile tamamlandığında, mükemmel bir göz makyajı elde edilmektedir.

Göz kapağı düşük olan kişilerin, dipliner uygulamasını üst kirpiklerini tamamen kapatacak şekilde yapması gerekmektedir. Diplinerin katlanma nedeniyle bozulmaması için göz kapağı çizgisinin sınırında çalışmak önem arz etmektedir. Dipliner sayesinde, düşük göz kapağına sahip olan kişiler dahi etkileyici bakışlara sahip olabilmektedir.

Küçük gözlere sahip olan kişilerin, dipliner uygulamasını uzun bir kuyrukla tamamlaması gerekmektedir. Uzun kuyruk, gözlerin daha yuvarlak ve büyük görünmesine olanak tanımaktadır. Büyük ve belirgin gözlere sahip olmak isteyen kişiler, dipliner ve eyeliner uygulamalarından sıklıkla yararlanmaktadır.

Kalıcı Dipliner Uygulaması

Kalıcı dipliner uygulaması, uzman güzellik personelleri aracılığıyla yapılmaktadır. Göz kapağı üzerinde uygulanan bu işlem, kişilerin uzun vadede kalıcı olarak dipliner sahibi olmasına olanak tanımaktadır. Dövme uygulamalarıyla benzer özellikler gösteren kalıcı dipliner, güvenilir ve uygun fiyatlı olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Kaş pudralama tekniğinde olduğu gibi uzun vadede kalıcı çözümler sunan dipliner uygulaması, mikro uçlu iğnelerin deri altına boya enjekte etmesi yoluyla yapılmaktadır. Acısız ve pratik bir işlem olması nedeniyle öne çıkan kalıcı dipliner; her geçen gün daha fazla rağbet görmekte ve kullanıcılarının beğenisini kazanmaktadır.

Eyeliner Nedir?

Eyeliner, göz kapağı üzerine uygulanmakta ve gözlerin daha çekik görünmesine olanak tanımaktadır. Likit veya kalem bazlı olabilen eyeliner; ince uçlu fırçalar aracılığıyla göz üzerine uygulanmaktadır. Zor bir işlem olması nedeniyle, enerji ve zaman kaybı yaşatan eyeliner; profesyonel kişilerce pratik bir şekilde uygulanmaktadır.

Eyeliner, siyah veya farklı renklerde olabilmektedir. Sürüm açısından son derece külfetli olan eyeliner, kişilerin dipliner ürünlerine yönelmesine neden olmaktadır. İnce uçlu kıl fırçalar ile sürülen eyeliner, gözlerin daha çekik ve kirliklerin daha hacimli görünmesine olanak tanımaktadır. Kadınlar tarafından beğenilerek kullanılan eyeliner, her geçen gün daha fazla tercih edilmektedir.

Eyeliner Nasıl Sürülür?

Eyeliner, ince uçlu kıl fırçalar aracılığıyla; göz çevresine ve göz kapağına sürülmektedir. Her göz yapısının birbirinden farklı olması nedeniyle; eyeliner işleminin özelleştirilmiş prosedürleri bulunmaktadır. Söz konusu uygulamayı yapacak olan kişi, göz yapısını analiz ederek işlem gerçekleştirmektedir. Göz kapağının duruşu ve gözün büyüklüğü, eyeliner işleminin yön kazanmasına olanak tanımaktadır.

Büyük ve yuvarlak göz yapısına sahip olan kişilerin, daha asimetrik ve keskin bir eyeliner çekmesi gerekmektedir. Kaş bitimine doğru uzanan eyeliner, gözlerin daha badem görünmesine olanak tanımaktadır. Göz kapağının hemen üzerinden başlayan ve şakaklara doğru uzanan eyeliner ile daha çekik bir göze ve daha büyüleyici bakışlara sahip olmak mümkün hale gelmektedir.

Kalıcı Eyeliner Uygulaması

Kalıcı eyeliner uygulaması, kişilerin uzun vadede kalıcı bir eyelinera sahibi olmasına olanak tanımaktadır. Mikro uçlu iğnelerin, deri altına boya enjekte etmesi yoluyla uygulanan kalıcı eyeliner; uygun fiyatlı ve güvenilir bir işlem olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Pigmentasyon işleminin en mükemmel örneklerinden biri olan kalıcı eyeliner, kişilerin her zaman hazır olabilmesine olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: dipliner-ve-eyeliner-arasindaki-fark
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR