Centella Asiatica Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir?

centella

Centella Asiatica diğer adıyla Madecassoside; Asya’da yetişen ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bitki olarak tanımlanmaktadır. Son zamanlarda gittikçe daha fazla popülerlik kazanan bitkisel bakım ürünleri, Centella Asiatica bitkisinin mucizevi etkilerinden yararlanmaktadır. Tüm cilt tipleri için uygun bir yapıda olan bu bitki, özelikle cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Bitkisel aromaların iyileştirici gücü; cilt bakım ürünlerinin formüle edilmesinde kullanılmaktadır. Doğal bitki özlerinden üretilen bakım ürünleri, kimyasal ürünlere nazaran daha fazla rağbet görmektedir. Maruderm; formüle ettiği tüm cilt bakım ürünleri en doğal hammaddelerden yararlanarak üretmektedir. Her cilt tipine uygun onlarca farklı çeşit ürün, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Centella Asiatica Bitkisi

Centella Asiatica bitkisi, en eski çağlardan bu yana alternatif tıp ürünü olarak kullanılmaktadır. Asya’daki sulak arazilerde yetişen Centella Asiatica, cilt sağlığı problemlerinin en aza indirilmesine yardımcı olan bir bitki olarak tanımlanmaktadır. Özellikle uzak doğu kültürü, Centella Asiatica mucizesinden büyük oranda faydalanmaktadır.

İnce bir sap yapısına, küçük ve pembe çiçeklere sahip olan Centella Asiatica; 3000 yılı aşkın süredir şifa amaçlı kullanılmaktadır. Narin ve kırılgan görüntüsü, onun diğer bitkilerden daha hoş olmasını sağlamaktadır. Sulak arazilerin en güzel bitkisi olarak nitelendirilen Centella Asiatica, insan vücuduna sağladığı yararlar nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Centella Asiatica Bitkisi Nerelerde Yetişir?

Antik çağlardan bu yana şifa amaçlı kullanılan Centella Asiatica; bataklık ve sulak arazilerde yetişmektedir. Endonezya, Çin, Hindistan, Güneydoğu Asya ve Japonya; Centella Asiatica bitkisinin memleketleri olarak gösterilmektedir. Kozmetik sektörüne adını altın harflerle yazdıran Centella Asiatica bitkisi, tüm dünya tarafından tanınan bir üne sahiptir. Cilt onarıcı ve leke giderici etkisi sayesinde, cilt bakım ürünü sektörünün en gözde bitkilerinden biri olarak nitelendirilmektedir.

Centella Asiatica Bitkisi Ne İşe Yarar?

Centella Asiatica bitkisi, içerdiği zengin vitamin ve mineral deposu sayesinde cilt hastalıklarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Klinik ilaçlar ve kremler; Centella Asiatica özü içeren formüllerle üretilmektedirler. İç ve dış organlara sağladığını iyileştiği etkisi nedeniyle, geleneksel ve modern tıbbın en gözde bitkisi olarak görülmektedir.

Centella Asiatica bitkisinin kullanıldığı pek çok tedavi alanı bulunmaktadır. Özellikle cilt kuruluğu nedeniyle ortaya çıkan cilt problemlerinin giderilmesine büyük ölçüde destek olmaktadır. Centella Asiatica sayesinde, aromaterapinin mucizevi etkisi kişilerin fiziksel ve ruhsal hastalıklarının çözülmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir nemlendirici olan Centella Asiatica, her türlü cilt problemine fayda sağlayabilmektir.

Centella Asiatica Bitkisinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt bakım ürünlerinin çoğu, Centella Asiatica bitkisi özü içermektedir. Bu bitkinin iyileştirici etkisinin farkına varan bilim adamları, cilt bakım ürünlerinin formüle edilme sürecine Centella Asiatica’yı da dâhil etmektedir. Cildi yatıştırma, yara izlerini azaltma, kırışıklıkları yok etme ve daha birçok fayda; bu bitkinin genel özellikleri olarak sıralanmaktadır. Madecassoside bitkisinin faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Ciltteki ince çizgilerin yok edilmesine yardımcı olmaktadır.
  2. Cilt dokusundaki hücrelerin kolajen üretimini desteklemektedir.
  3. Sivilce lekelerinin pigment yoğunluğu azaltmaktadır.
  4. Siyah nokta oluşumunu azaltmaktadır.
  5. Gözeneklerin sıkılaşmasına ve açılmasına yardımcı olmaktadır.
  6. Cildin doğal nem dengesini korumaktadır.
  7. Cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olmaktadır ve bu bariyerin incelmesini önlemektedir.
  8. Egzama ve sedef hastalıklarına iyi gelmektedir.
  9. Yaraların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
  10. Antioksidan özelliği nedeniyle cilt dokusunu yenilemektedir.
  11. Cilt yüzeyindeki kızarıklığı ve morluğu azaltmaktadır.

Centella bitkisi, tüm bu faydaları nedeniyle, cilt bakım kremi ve cilt bakım serumlarının hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Centella içeren bakım ürünleri, cilt yüzeyinin iyileşmesine ve yenilenmesine yardımcı olması nedeniyle gittikçe daha fazla tercih edilmektedir. Centella bitkisinin mucizevi etkileri, cilt bakım rutinlerinde sıklıkla kullanılmasını sağlamaktadır.

Centella Asiatica Bitkisi Nasıl Kullanılır?

Bu bitkinin kullanılma şekilleri, krem veya serum ürünlerinden ziyade; doğal yollarla da olabilmektedir. Centella bitkisinin yaprakları, salatalara eklenerek tüketilmektedir. Piyasada bulunan takviye ürünler, Centella Asiatica içeren çeşitlerde üretilmektedir. Vücuda alınan Centella bitkisi, pek çok hastalığın yatıştırılmasına yardımcı olmaktadır.

Bu bitkinin bir diğer kullanım şekli, çay olarak tüketilmesidir. Piyasada bulunan gutu kola çayları, Centella bitkisinin kurutulmuş halini ifade etmektedir. Çay olarak tüketilen Centella bitkisi, mide bağırsak problemlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber içerdiği zengin mineral ve vitamin çeşitliliği sayesinde, bağışıklık sisteminin gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Centella Asiatica bitkisinin özleri, bakım kremlerinin hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Centella özü içeren bakım ürünleri ve cilt serumları, bu bitkinin bir diğer kullanılma şeklini ifade etmektedir. Kişiler, Centella içeren bakım ürünlerini kullanarak cilt problemlerini azaltabilmektedir. Piyasada bulunan onlarca farklı bakım ürünü çeşidi, kişilerin gönül rahatlığıyla kullanması için piyasaya sürülmektedir.

Centella Asiatica Bitkisinin Diğer Kullanım Alanları

  1. Varis Tedavisi: Centella bitkisi, kan dolaşımının hızlanmasına katkı sağlaması nedeniyle, varis tedavisinde kullanılan ürünler arasında yer almaktadır. Centella özü içeren kremlerin varis bölgesine uygulanması, o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırmakta ve bu sayede varisin oluşturduğu kötü görüntüyü yok etmektedir.
  2. Romatizma Tedavisi: Centella bitkisi; bol miktarda magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içermektedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olması nedeniyle romatizma semptomlarını en aza indirmektedir. Romatizma ağrılarının azalmasını sağlayan Madecassoside bitkisi, kas kemik rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.
Etiketler: centella-asiatica
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR