Atopik Dermatit Nedir? Atopi Eğilimli Cilt Ne Demektir?

atopik dermotit

Atopik dermatit rahatsızlığı, cilt yüzeyinde gelişen soyulmalar ve aşırı kaşınma hissiyle süregelen kronik bir problemdir. Atopik dermatit nedeniyle oluşan sıkıntılar, kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkilemektedir. Atopik dermatit problemi yaşayan kişilerin dermatoloji uzmanlarından destek alması gerekmektedir. Egzama olarak da adlandırılan bu rahatsızlık, klinik prosedürlerle tedavi edilmesi gereken bir yapıya sahiptir.

Bazı ciltler çeşitli nedenlerle atopi eğilimli bir yapı sergilemektedir. Atopi eğilimli cilt yapısı, cilt kuruluğu problemleriyle birlikte ilerlemekte ve en ufak dış etkenlere dâhi hassaslık geliştirmektedir. Atopi eğilimli cilt yapısına sahip olan kişilerin, besleyici ve kuruluk önleyici cilt bakım ürünlerini düzenli bir şekilde kullanarak cilt bariyerlerini güçlendirmeleri gerekmektedir.

Maruderm, atopi eğilimi gösteren kişiler için ürettiği özel bakım bileşenleri ile atopik dermatit rahatsızlığının oluşturduğu sıkıntıları en aza indirmeyi hedeflemektedir. Maruderm hassas ve atopik ciltler için yüz yıkama jeli, atopi eğilimi gösteren cilt yapılarının doğal yollarla temizlenmesine olanak tanımaktadır. İçeriğindeki zengin mineral deposu sayesinde, cilt yüzeyinin tahriş edilmeden temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Atopik Dermatit (Egzama) Nedir?

Atopik dermatit, cilt yüzeyinde oluşan derin soyulma ve kaşınma hissiyle süregelen bir cilt hastalığı olarak tanımlanmaktadır. Cilt yüzeyindeki aşırı kuruluk nedeniyle cilt dokuları pullar halinde dökülmektedir. Bu durum kişilerin yoğun acılar çekmesine neden olarak yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir.

Yoğun kaşıntı hissi uyku rutininin bozulmasına neden olmaktadır. Günlük yaşam aktivitelerinin egzama yüzünden aksaması, kişilerin ruh durumunu olumsuz yönde etkilemektedir. Egzama klinik bir rahatsızlıktır ve dermatoloji uzmanları tarafından acil bir şekilde tedavi edilmelidir. Egzama tedavisine geç kalınması, cilt yüzeyinin kalıcı bir şekilde hasar almasına neden olmaktadır.

Atopik Dermatit (Egzama) Bulaşıcı Mıdır?

Egzamalı birine temas etmek veya egzama nedeniyle cilt kuruluğu yaşamak, kesinlikle bulaşıcı değildir ve bu durumu yaşayan kişilere anlayışlı bir şekilde yaklaşılması gerekmektedir. Egzama nedeniyle oluşan kötü görüntü kişilerin özgüvenini zedelemektedir. Bu durumun abartılması veya bulaşıcı hastalık gözüyle bakılması, egzama rahatsızlığı yaşayan kişilerin ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır

Atopik Dermatit (Egzama) Neden Oluşur?

Egzama oluşumunun nedenler genetik ve çevresel olarak kategorize edilmektedir. Egzamaya neden olabilecek genetik faktörler, kişilerin aktarım yoluyla hastalık kazanması anlamına gelmektedir. Çevresel faktörler ise çocukluk döneminde yaşanan travmatik olaylar veya olumsuz yaşam koşulları olarak gösterilmektedir. Soğuk iklimlerde yaşıyor olmak veya yeterli düzeyde beslenememek, egzama oluşumunun nedenleri arasında yer almaktadır.

Atopik Dermatit (Egzama) Hangi Vücut Bölgelerinde Oluşur?

Atopik dermatit vücudun hemen hemen her bölgesinde oluşabilmektedir. Vücut bölgelerinin soğuğa ve rüzgâra daha fazla maruz kalan kısımları, egzama problemini daha fazla yaşamaktadır. Özellikle saç derisi gibi vücut bölgeleri, egzama probleminin en rahatsız edici yerleri olarak nitelendirilmektedir. Hangi bölgede olursa olsun egzama oluşumunun düzenli bir şekilde takip edilmesi ve uygun ürünlerle dindirilmesi gerekmektedir.

Atopik Dermatit (Egzama) Nasıl Tedavi Edilir?

Egzama kesin bir tedavi yöntemine sahip bir hastalık değildir. Egzama tedavilerinde genellikle oluşan semptomlar azaltılmaya çalışılmaktadır. Cilt bariyerinin korunması ve cilt yüzeyinin güçlendirilmesi, atopik dermatit tedavisinin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Maruderm bariyer onarıcı ve güçlendirici ceramide cilt bakım kremi, egzama tedavisinde kullanılan doğal içerikli bir ürün olarak tanımlanmaktadır.

Egzama tedavisinin diğer önemli parçası ise kaşıntı oluşumunun önlenmesidir. Yoğun kaşıntı, kişilerin günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Kaşıntı hissinin en aza indirilmesi için özel olarak formüle edilen kremler reçete edilerek hastaya verilmektedir. Bu sayede kişilerin egzamanın en zor semptomundan kurtulması sağlanmaktadır. Aşırı kaşıntı, cilt yüzeyinin tahriş edilmesine neden olduğu için hızlı bir şekilde giderilmelidir

Atopi Eğilimli Cilt Nedir?

Atopi eğilimli cilt, cilt yapısının aşırı kuru olması ve egzama oluşumuna eğilim göstermesi anlamına gelmektedir. Atopi eğilimli cilt yapısına sahip olan kişiler, dış etkenlerden daha hızlı zarar almaktadır. Rüzgâr, soğuk, sıcak, temas ve benzeri dış etkenler; cilt kuruluğu problemlerinin artmasına ve dolayısıyla egzama gelişmesine zemin hazırlamaktadır.

Atopi eğilimli ciltlerin düzenli bir şekilde nemlendirilmesi gerekmektedir. Cildin doğal nem dengesinin bozulması, atopi eğilimini hızlandırmaktadır. Maruderm hyalüronik asit nemlendirici yüz ve vücut bakım kremi, atopi eğilimini en aza indirmektedir. Hyalüronik asit, cilt yüzeyini besleyerek cilt kuruluğu problemlerinin önüne geçmektedir. Bu sayede cilt yapısı, atopiye karşı direnç geliştirmektedir.

Atopi Eğilimli Cilt Belirtileri

Atopi eğilimli ciltlerin, cilt kuruluğu ile beraberinde gelen pek çok belirtisi bulunmaktadır. Atopik dermatit belirtisi gösteren cilt yapılarının, dermatoloji uzmanları tarafından yürütülen tedavi yöntemlerine tâbi tutulması gerekmektedir. Atopi eğilimli cilt yapıları, uygun besleyici ürünlerle desteklenebilmekte ve oluşan belirtiler en aza indirilebilmektedir. Atopik eğilimli cilt belirtileri şunlardır:

  1. Cilt yüzeyinde aşırı kuruluk.
  2. Sık sık kızarma.
  3. Kış aylarında cilt yüzeyinin tahriş olması.
  4. Cilt yüzeyinde soyulma.
  5. Cilt dokusunun pullar halinde dökülmesi.
  6. Kaşıntı ve yanma hissi.

Atopi Eğilimli Ciltler Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalıdır?

Atopi eğilimli cilt yapıları, nemlendirici özelliği olan bakım ürünlerini daha sık kullanmalıdır. Özellikle C vitamini ve E vitamini içeren besleyici serumları, atopik dermatit oluşumunun önüne geçebilmektedir. Maruderm C vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, cilt bariyerinin güçlenmesine onarılmasına yardımcı olmaktadır. Atopi eğilimli gösteren ciltler için oldukça yararlı etki göstermesi nedeniyle, kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmaktadır.


 
Etiketler: atopik-dermatit
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR