Sepet
Sepetiniz boş.
© 2019 Maruderm. Tüm hakları saklıdır.
Saç dökülmesi hem erkek hem de kadınları büyük oranda rahatsız eden bir problem olarak tanımlanmaktadır. Saç dökülmesi nedeniyle ortaya çıkan olumsuz sonuçlar, kişilerin özgüvenlerini olumsuz anlamda etkilemektedir. Özellikle erkekler, saç dökülmesi konusunda son derece hassas davranmaktadır.
Vücut yapısındaki değişiklikler ve hormon seviyelerinde görülen dengesizlikler, saç dökülmesi probleminin genel nedenleri arasında yer almaktadır. Saç dökülmesi probleminin en aza indirilmesi için, genel vücut sağlığının optimize edilmesi gerekmektedir.
Melatonin; uyku hormonu olarak da adlandırılan ve vücut yapısı üzerinde etkisi olan kimyasal bir madde olarak tanımlanmaktadır. Genel vücut sağlığının korunması ve geliştirilmesi için, melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanması gerekmektedir. Bu bağlamda melatonin ve saç dökülmesi arasında da anlamlı bir ilişki bulunmaktadır.
Melatonin, gece saatlerinde salgılanması nedeniyle karanlıklar hormonu olarak da adlandırılmaktadır. Uyku düzeninin sağlanması ve korunması, melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanması ile mümkün hale gelmektedir.
Çeşitli fiziksel ve psikolojik hastalıklar, melatonin eksikliği söz konusu olduğunda ortaya çıkabilmektedir. Güçlü bir antioksidan olan melatonin, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve çoğu kronik hastalığın önüne geçebilmektedir.
Melatonin takviyesi, epifiz bezinin etkinlik düzeyini arttırması nedeniyle uykusuzluk tedavisinde kullanılmaktadır. Saat farklılıklarına, dönüşümlü mesailere ve gece nöbetlerine maruz kalan kişiler, melatonin takviyesi sayesinde uykusuzluğun getirdiği problemlere karşı korunmaktadır.
Melatonin ve saç dökülmesi, pek çok açıdan ilişkili içerisinde olan iki kavramdır. Melatonin seviyesinde ufak düzeylerde düşüş yaşanması, saç problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Düzenli uyku rutinine sahip olmayan kişilerin melatonin seviyeleri düştüğü için saç dökülmesi problemleri artmaktadır.
Melatonin ve saç dökülmesi arasında, dış etkenlerden etkilenen birden fazla ilişki bulunmaktadır. Melatonin, karanlık ortamlara ihtiyaç duyması nedeniyle, yaz aylarında daha az salgılanmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında, mevsimsel saç dökülmeleri meydana gelmektedir.
Düzenli ve yeterli uyku, tüm vücut sistemlerinde olduğu gibi; saç dökülmesi üzerinde de oldukça etkilidir. İnsan vücudunun, işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için düzenli ve yeterli uykuya ihtiyaç duyduğu kanıtlanmıştır.
Düzenli bir uyku rutinine sahip olmayan kişilerin, melatonin de dâhil olmak üzere tüm hormon seviyeleri; büyük ölçüde düşmektedir. Melatonin seviyesindeki bu düşüş; saç dökülmesi, sivilce oluşumu, cilt kuruluğu ve benzeri olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir.
Uyku düzeninin tüm vücut fonksiyonları üzerinde ne düzeyde etkili olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Verimli bir gece uykusu, saç dökülmesi de dâhil olmak üzere pek çok sağlık probleminin önüne geçmektedir. Düzenli gece uykusundan mahrum olan kişiler, sağlık problemlerine daha açık hale gelmektedir.
Serotonin, adrenalin, östrojen, progesteron ve testesteron hormonları; doğal saç dengesi üzerinde son derece etkili olan hormonlardan bazılarıdır. Melatonin hormonu da saç dökülmesi ve saç sağlığı üzerinde etkili olan hormonlardan biri olarak nitelendirilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi, pek çok açıdan ilişkili olan iki kavram olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalar, melatonin hormonu düşüşünün saç dökülmesi de dâhil olmak üzere pek çok olumsuz sonuca neden olduğunu göstermektedir.
Saç dökülmesi problemi nedeniyle doktora başvuran kişilerin, vitamin ve hormon düzeylerinde düşüş olduğu görülmektedir. Düzenli uyku ile salgılanan melatonin hormonu ve uygun ölçüde vitamin takviyesi sayesinde, saç dökülmesi sorunu en aza indirilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişki, diğer vücut sistemlerinde de benzer etkiler göstermektedir. Melatonin eksikliğinin neden olabileceği pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar, aynı belirtilerle seyredebilmektedir. Melatonin eksikliği belirtileri şunlardır:
Melatonin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bu belirtiler, kişilerin yaşamsal faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmesine engel olmaktadır. Düzenli ve yeterli uykunun söz konusu olmadığı durumlarda, bu belirtilerle birlikte pek çok hastalık hızlı bir şekilde ortaya çıkabilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkinin farkına varan kişiler, melatonin seviyesini arttırmak için çeşitli yollara başvurmaktadır. Melatonin seviyesinin sağlıklı bir şekilde arttırılması; melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkileri en aza indirmektedir.
Kişiler, melatonin eksikliğinin neden olduğu problemlere; kalıcı bir şekilde engel olmak için yollar aramaktadır. Uzmanlar, melatonin seviyesinin sağlıklı bir şekilde artmasını sağlayan bazı önerilerde bulunmaktadır. Melatonin seviyesinin artmasını sağlayan yöntemler şunlardır:
İnsan vücudu, düzenli uyku sayesinde melatonin üretimi gerçekleştirebilmektedir. Bununla beraber, melatonin hormonun besinler aracılığıyla takviye edilmesi de mümkündür. Melatonin içeren gıdalar ve bu bağlamda üretilen takviye ürünler, saç dökülmesi gibi olumsuz durumların önüne geçebilmektedir. Melatonin içerikli gıdalar şunlardır:
Bu besinlerin düzenli bir şekilde tüketilmesi, melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkiyi büyük ölçüde düzenlemektedir. Melatonin seviyesinin düzenlenmesi ve düzenli beslenme alışkanlıklarına sahip olmak, saç dökülmesi problemlerinin en aza indirilmesine olanak tanımaktadır
Henüz Yorum Eklenmemiş.
Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler; yaygın görülen cilt problemlerini daha sık yaşamaktadır. Soğuk hava ve güneş ışınları gibi faktörlerden daha fazla etkilenen kuru cilt, kişilerin günlük yaşam kalitelerini büyük ölçüde düşürmektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve günlük olarak en az iki litre kadar su içmek; cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Vücudun belli bölgeleri diğer kısımlara oranla yağlanmaya daha yatkındır. Karın çevresi, basen ve kol bölgeleri yoğun yağ birikimi olan bölgelerdir. Bu bölgelerde zayıflama ve incelmeyi sağlamak için pek çok yöntem kullanılmaktadır. Soğuk lipoliz, liposuction, radyo frekans, mezoterapi, karboksiterapi, ultrashape bu yöntemlerden bazılarıdır. Yalnızca diyet yaparak bölgesel yağ yakmak mümkün değildir. Kişiye özgü bir diyet, egzersiz programı ve bölgesel incelme uygulamaları yardımıyla lokal yağlanmadan kurtulmak mümkündür.
Cilt bakımı, cildin ihtiyaç duyduğu bileşenlerin cilde nüfuz etmesini sağlayarak; sağlıklı, canlı ve parlak bir cilt görünümüne kavuşmaya yardımcı olmaktadır. Medikal olarak ya da evdeki ürünlerle uygulanabilen cilt bakımları, doğru ve düzenli bir şekilde yapıldığında etkili sonuçlar vermektedir. Medikal işlemler, özel solüsyonlar ve ileri teknoloji ürünlerle uygulanırken evde yapılan cilt bakımlarında çeşitli bakım ürünleri kullanılmaktadır. Cilt bakımı fiyatları da yapılan uygulamaya ve kullanılan ürünlere göre değişiklik göstermektedir.
Kaş dökülmesi dönemsel ya da sürekli olarak görülebilen bir cilt problemidir. Oluşum şekline ve sürecine göre kendi kendine düzelebildiği gibi tedavi süreci de gerektirebilmektedir. Hormonal dengesizlikler, yanlış beslenme, menopoz, stres ve buna benzer pek çok etken kaş dökülmesine neden olabilmektedir. Genel olarak evde uygulanabilen yöntemlerle tedavisi mümkündür. Sarımsak, zeytinyağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı, aloe vera jeli ve c vitamini gibi pek çok içerik kaşların gürleşmesine, sıklaşmasına ve uzamasına katkı sağlamaktadır.
Cilt bakım ampulleri, ciltte aniden ortaya çıkan problemlerin kısa sürede çözülmesi için kullanılan yoğunlaştırılmış minik serumlardır. Pek çok cilt probleminde etkilidir. Hızlı sonuçlar vermektedir. Özellikle cildin yenilenmesi, yaşlılık belirtilerinin ortadan kalkması ve cilt bariyerinin yenilenmesi için kullanılmaktadır. Haftada birkaç kez ya da ayda birkaç kez olacak şekilde dairesel hareketlerle masaj yapar gibi uygulanmaktadır.
Cilt bakımı; cilt tipine uygun ürünlerle cildin temizlenmesi ve nemlendirilmesi işlemidir. Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. Bilinçsizce yapılan cilt bakımı faydadan çok zarara yol açmaktadır. Bu nedenle cilt analizi yapıldıktan sonra uygun ürünler seçilmesi ve işlem sırasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak, makyajla uyumamak ve cildin temiz ve nemli kalmasına önem vermek cilt bakım rutininin en önemli adımları arasında yer almaktadır.
Cilt bakım rutini, kişilerin cilt yapılarına uygun olan ürünleri düzenli olarak kullanmaları olarak tanımlanmaktadır. Cilt bakım rutinin, doğal ve besleyici ürünlerle yürütülmesi; cildin uzun vadede daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Temizleme, tonik, peeling ve serum basamaklarından oluşan cilt bakım rutini; kişilerin özgüven kazanmasına ve ruhsal anlamda daha iyi hissetmesine olanak tanımaktadır.
Tırnaktaki renk değişikliği; çeşitli dış etkenler nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi bazı kronik hastalıkların da habercisi olabilmektedir. Özellikle kalsiyum ve çinko gibi kemik ve tırnak yapısı üzerinde etkili olan minerallerin, vücut bünyesine yeteri kadar alınmaması da; tırnak yüzeyindeki renk değişikliğine sebebiyet vermektedir. Tırnak yüzeyinde morarma, sararma veya kızarma ile süregelen bu rahatsızlığın; uzman bir doktor tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.
Sebum, vücut sistemlerinin tümünde üretilmekte ve cilt yüzeyinin dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olmaktadır. Çeşitli nedenlerle dengesizleşen sebum üretimi, kişilerin cilt ve saç yağlanması gibi olumsuz problemleri daha sık yaşamasına neden olmaktadır. Sebum üretiminin dengelenmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönülmesi ve düzenli olarak cilt bakımı yapılması gerekmektedir.
Simmondsia chinensis bitkisinin özlerinden elde edilen jojoba yağı, cilt ve saç yapısı üzerindeki iyileştirici etkisi nedeniyle; güzellik sektörünün vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır. Jojoba yağının saça faydaları; saç kepeğini azaltma, saç tellerini onarma, saç dökülmesini en aza indirme ve saç tellerinin parlaklığını arttırma olarak sıralanmaktadır. Saç bakım ürünü olarak kullanılan jojoba yağı, kişilerin daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olmasına yardımcı olmaktadır.
Saç vitaminleri, ideal kalınlıkta ve ışıldayan yapıda saç tellerine sahip olmanın altın anahtarı olarak görülmektedir. Saç bakımı için vitamin ve mineral takviyesi almak, kişilerin daha canlı ve gür saçlara sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Doğal besinler veya takviye ürünler aracılığıyla vücuda giren; A, E, C, H ve B12 vitaminleri, saç sağlığının gelişmesine katkı sağlayan vitaminler olarak sıralanmaktadır.
Kaş pudralama, güzellik uzmanları tarafından uygulanan ve kişilerin daha dolgun kaşlara sahip olmasını sağlayan bir tekniktir. Bu işlem; kaş derisinin en üst tabakası olan epidermise, bitkisel bir boya enjekte ederek yapılmaktadır. İşlem esnasında kullanılan mikro iğneler, kaş dokularına hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Son derece kolay, hızlı ve zararsız bir işlem olan kaş pudralama; kişilerin doğal kaş görünümünü, kalıcı bir şekilde elde etmelerine olanak tanımaktadır.
Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.
Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:
Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.
Yorum Yapın
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *