Sepet
Sepetiniz boş.
Saç dökülmesi hem erkek hem de kadınları büyük oranda rahatsız eden bir problem olarak tanımlanmaktadır. Saç dökülmesi nedeniyle ortaya çıkan olumsuz sonuçlar, kişilerin özgüvenlerini olumsuz anlamda etkilemektedir. Özellikle erkekler, saç dökülmesi konusunda son derece hassas davranmaktadır.
Vücut yapısındaki değişiklikler ve hormon seviyelerinde görülen dengesizlikler, saç dökülmesi probleminin genel nedenleri arasında yer almaktadır. Saç dökülmesi probleminin en aza indirilmesi için, genel vücut sağlığının optimize edilmesi gerekmektedir.
Melatonin; uyku hormonu olarak da adlandırılan ve vücut yapısı üzerinde etkisi olan kimyasal bir madde olarak tanımlanmaktadır. Genel vücut sağlığının korunması ve geliştirilmesi için, melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanması gerekmektedir. Bu bağlamda melatonin ve saç dökülmesi arasında da anlamlı bir ilişki bulunmaktadır.
Melatonin, gece saatlerinde salgılanması nedeniyle karanlıklar hormonu olarak da adlandırılmaktadır. Uyku düzeninin sağlanması ve korunması, melatonin hormonunun düzenli bir şekilde salgılanması ile mümkün hale gelmektedir.
Çeşitli fiziksel ve psikolojik hastalıklar, melatonin eksikliği söz konusu olduğunda ortaya çıkabilmektedir. Güçlü bir antioksidan olan melatonin, bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve çoğu kronik hastalığın önüne geçebilmektedir.
Melatonin takviyesi, epifiz bezinin etkinlik düzeyini arttırması nedeniyle uykusuzluk tedavisinde kullanılmaktadır. Saat farklılıklarına, dönüşümlü mesailere ve gece nöbetlerine maruz kalan kişiler, melatonin takviyesi sayesinde uykusuzluğun getirdiği problemlere karşı korunmaktadır.
Melatonin ve saç dökülmesi, pek çok açıdan ilişkili içerisinde olan iki kavramdır. Melatonin seviyesinde ufak düzeylerde düşüş yaşanması, saç problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Düzenli uyku rutinine sahip olmayan kişilerin melatonin seviyeleri düştüğü için saç dökülmesi problemleri artmaktadır.
Melatonin ve saç dökülmesi arasında, dış etkenlerden etkilenen birden fazla ilişki bulunmaktadır. Melatonin, karanlık ortamlara ihtiyaç duyması nedeniyle, yaz aylarında daha az salgılanmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında, mevsimsel saç dökülmeleri meydana gelmektedir.
Düzenli ve yeterli uyku, tüm vücut sistemlerinde olduğu gibi; saç dökülmesi üzerinde de oldukça etkilidir. İnsan vücudunun, işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için düzenli ve yeterli uykuya ihtiyaç duyduğu kanıtlanmıştır.
Düzenli bir uyku rutinine sahip olmayan kişilerin, melatonin de dâhil olmak üzere tüm hormon seviyeleri; büyük ölçüde düşmektedir. Melatonin seviyesindeki bu düşüş; saç dökülmesi, sivilce oluşumu, cilt kuruluğu ve benzeri olumsuz sonuçlara neden olabilmektedir.
Uyku düzeninin tüm vücut fonksiyonları üzerinde ne düzeyde etkili olduğu bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Verimli bir gece uykusu, saç dökülmesi de dâhil olmak üzere pek çok sağlık probleminin önüne geçmektedir. Düzenli gece uykusundan mahrum olan kişiler, sağlık problemlerine daha açık hale gelmektedir.
Serotonin, adrenalin, östrojen, progesteron ve testesteron hormonları; doğal saç dengesi üzerinde son derece etkili olan hormonlardan bazılarıdır. Melatonin hormonu da saç dökülmesi ve saç sağlığı üzerinde etkili olan hormonlardan biri olarak nitelendirilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi, pek çok açıdan ilişkili olan iki kavram olarak görülmektedir. Yapılan araştırmalar, melatonin hormonu düşüşünün saç dökülmesi de dâhil olmak üzere pek çok olumsuz sonuca neden olduğunu göstermektedir.
Saç dökülmesi problemi nedeniyle doktora başvuran kişilerin, vitamin ve hormon düzeylerinde düşüş olduğu görülmektedir. Düzenli uyku ile salgılanan melatonin hormonu ve uygun ölçüde vitamin takviyesi sayesinde, saç dökülmesi sorunu en aza indirilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişki, diğer vücut sistemlerinde de benzer etkiler göstermektedir. Melatonin eksikliğinin neden olabileceği pek çok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklar, aynı belirtilerle seyredebilmektedir. Melatonin eksikliği belirtileri şunlardır:
Melatonin eksikliği nedeniyle ortaya çıkan bu belirtiler, kişilerin yaşamsal faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütmesine engel olmaktadır. Düzenli ve yeterli uykunun söz konusu olmadığı durumlarda, bu belirtilerle birlikte pek çok hastalık hızlı bir şekilde ortaya çıkabilmektedir.
Melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkinin farkına varan kişiler, melatonin seviyesini arttırmak için çeşitli yollara başvurmaktadır. Melatonin seviyesinin sağlıklı bir şekilde arttırılması; melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkileri en aza indirmektedir.
Kişiler, melatonin eksikliğinin neden olduğu problemlere; kalıcı bir şekilde engel olmak için yollar aramaktadır. Uzmanlar, melatonin seviyesinin sağlıklı bir şekilde artmasını sağlayan bazı önerilerde bulunmaktadır. Melatonin seviyesinin artmasını sağlayan yöntemler şunlardır:
İnsan vücudu, düzenli uyku sayesinde melatonin üretimi gerçekleştirebilmektedir. Bununla beraber, melatonin hormonun besinler aracılığıyla takviye edilmesi de mümkündür. Melatonin içeren gıdalar ve bu bağlamda üretilen takviye ürünler, saç dökülmesi gibi olumsuz durumların önüne geçebilmektedir. Melatonin içerikli gıdalar şunlardır:
Bu besinlerin düzenli bir şekilde tüketilmesi, melatonin ve saç dökülmesi arasındaki ilişkiyi büyük ölçüde düzenlemektedir. Melatonin seviyesinin düzenlenmesi ve düzenli beslenme alışkanlıklarına sahip olmak, saç dökülmesi problemlerinin en aza indirilmesine olanak tanımaktadır
Merhabalar ben Pelda. Cilt bakımı ve güzellik alanına büyük bir ilgi duyuyor ve bu alanda aktif şekilde araştırmalar yapıyorum. Araştırmalarım ve deneyimlerim sonucunda öğrendiklerimi Maruderm aracılığıyla sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Henüz Yorum Eklenmemiş.
Cilt beyazlatma, cilt lekelerini azaltmak ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılan bir uygulamadır. Beyazlatıcı kremler, içerdikleri aktif maddelerle ciltteki koyu lekeleri azaltmaya yardımcı olmaktadır. Cilt beyazlatma yöntemleri düzenli olarak uygulanmalıdır ve cilde uygun olduğundan emin olunmalıdır. Bu yöntemlerin düzenli kullanımı ile ciltteki koyu lekeler azaltılabilmekte ve cilt tonunu eşitleyebilmektedir.
Çatlaklar, ciltteki esneklik kaybı sonucu ortaya çıkan yırtılmalar olarak tanımlanmaktadır. Bu durum, hızlı kilo alıp verme, genetik faktörler, hamilelik gibi durumlar sonucunda meydana gelmektedir. Çatlaklar estetik bir sorun olmanın yanı sıra, kaşıntı, hassasiyet ve ağrıya neden olabilmektedirler. Bu nedenle, çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek çeşitli kremler üretilmektedir. Çatlak kremleri, ciltteki nem düzeyini arttırmak ve cilt esnekliği yeniden kazandırmak için tasarlanmaktadır.
Pişik, ciltte oluşan tahriş ve kızarıklık ile kendini gösteren bir durumdur. Pişik, bebeklerin hassas ciltlerinin bezin sürekli temasından kaynaklanmaktadır. Pişik belirtileri, şiddeti ve nedenine göre değişebilmektedir. Pişik tedavisi için, nemli ciltten kaçınmak, pişik kremi kullanmak, uygun bez seçimi yapmak ve hava alan kıyafetler giyinmek gibi önlemler alınabilmektedir.
Elde etmek istenilen kusursuz cilt görünümü için birkaç önemli noktaya dikkat edilmelidir. Cilt bakımına özen göstermek, cildi temiz ve nemli tutmak, düzenli olarak peeling yapmak ve güneşe karşı korunmak kusursuz bir cilt için en önemli adımlardır. Tüm bu faktörlere dikkat ederek, içeriden ve dışarıdan sağlıklı ve daha güzel bir görünüme sahip olmak mümkündür.
Nemlendirici kremler, ciltteki nemi korumak ve cildin yumuşak kalmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Nemlendirici krem kullanımı mevsimlere veya hava koşullarına bağlı değildir. Cilt kuruluğu hissedildiğinde veya ciltte çatlaklar ve pullanmalar oluştuğunda mümkün olan en kısa sürede kullanılmalıdır. Nemlendirici krem seçerken, cilt tipine, içeriklerine ve kişisel tercihlere dikkat edilmelidir. Cilt tipine uygun olan ve besleyici bir nemlendirici seçmek, cildin daha sağlıklı görünmesini olanak tanımaktadır.
Hassas ciltler, tahrişe, kızarıklığa, kaşıntıya ve diğer cilt problemlerine yatkındırlar. Bu nedenle, hassas ciltler için uygun bakım ürünleri ve doğru bakım rutini önem taşımaktadır. Hassas ciltler için, doğal içerikli, hafif ve cildi tahriş etmeyen ürünleri tercih edilmelidir. Temizleyiciler, nemlendiriciler ve güneş koruyucuları hassas ciltler için uygun ürünlerdir. Hassas ciltler için doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.
Cilt kuruluğu, cildin nem seviyesinin düşük olmasıyla karakterizedir. Bu durum, birçok faktörden kaynaklanabilmektedir. UV ışınları, yaşlanma süreci ve çeşitli cilt hastalıkları; cilt kuruluğu problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Cilt kuruluğu, ciltte rahatsızlık ve acıya neden olabilmekte ve sosyal anlamda da sıkıntılara yol açabilmektedir. Ancak doğru nemlendirici ve cilt bakım ürünleri kullanarak, cilt kuruluğuyla başa çıkmak mümkündür.
Cilt bakımı, sağlıklı bir cilde sahip olmak için önem taşımaktadır. Bu amaçla, kaliteli cilt bakım ürünleri seçilmeli ve düzenli bir cilt bakım rutini uygulanmaktadır. Ancak, yanlış bilinen bazı konular, yanlış ürün seçimi veya yanlış uygulama, cilt sağlığına zarar verebilmektedir. Bu nedenle, doğru bilgilere dayanarak cilt bakımı yapmak çok önemlidir.
Sağlıklı beslenmek; cildin sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Tüketilen gıdalara ve su miktarına dikkat edilerek; akne, yağlanma ve dökülme gibi cilt problemlerinin önüne geçilebilmektedir. Sağlıklı beslenmek, cilt problemlerinin tedavisinde de önemli rol oynamaktadır. Cilt ve vücut sağlığı için; vücudun ihtiyaç duyduğu suyun, turfanda bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesine özen göstermek gerekmektedir.
Vücut kitle indeksi; ağırlığın, boyun karesine bölünmesi ile elde edilmektedir. Vücut kitle indeksi hesaplamalarının temel amacı, bireyin hangi kilo kategorisinde bulunduğunu belirlemektir. Kilo kategorilerini oluşturan; vücut kitle indeksi değer aralıkları, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmektedir. İdeal vücut kitle indeksine sahip olmak için; aynı boydaki kişilerin cinsiyet ve metabolizma hızına göre farklı kilolara sahip olması gerekmektedir.
Vücut analizi; vücuttaki yağ, su, kas ve kemik gibi ağırlıkların oranını belirlenmek için yapılmaktadır. Vücut analizi hesaplamaları; bioelektrikal implant tekniği kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Vücut analizi sayesinde; vücudun hangi bölgesinde, hangi ağırlıkların yoğunlukta olduğu görülebilmektedir. Kişiye özel beslenme ve egzersiz programlarının oluşturulması için; doktor diyetisyen ve antrenörler tarafından vücut analizi yaptırılması istenebilmektedir.
AHA ve BHA; cilt sağlığı açısından faydalı organik asitlerdir. Cilt sağlığının korunmasını ve cildin, parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağladığından dolayı AHA ve BHA cilt bakım ürünlerinin içerisinde sıkça kullanılır.
Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.
Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:
Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.
Yorum Yapın
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *