Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron yağı

Aktarlarda satılan ve kolaylıkla bulunabilen kantaron çiçeği; şifalı bitkiler arasında yer alması nedeniyle çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Sarı, kırmızı ve mavi renkli olabilen kantaron çiçekleri, vücudun çeşitli fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlamaktadır. Özellikle cilt bakım rutinlerinde kullanılan kantaron yağı, cilt yaralarının hızlı bir şekilde onarılmasına olanak tanımaktadır.

Maruderm, bitkisel özlerin büyüsüne inanarak çıktığı bu yolda; her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflemektedir. Doğanın mucizelerini güzellik ürünleri ile buluşturan Maruderm, birbirinden etkili cilt bakım ürünleri ile sektörde öncü olmaktadır. Maruderm imzalı tüm bakım ürünleri, her cilt tipine uygun olarak üretilmekte ve doğrudan cilt problemini hedef almaktadır.

Maruderm imzalı bakım ürünleri arasında öne çıkan yüz bakım serumları, çeşitli cilt tiplerine uygun olarak üretilmektedir. Maruderm yüz bakım serumları, içeriğindeki bol mineral ve vitamin takviyesi sayesinde; kişilerin cilt bariyerini daha güçlü hale getirmektedir. Doğadan aldığı ilhamla yola çıkan ve bu misyonla müşterilerine ulaşan Maruderm, her geçen gün daha fazla kişiye ulaşarak pazar hacmini genişletmektedir.

Kantaron Yağı Nedir?

Kantaron yağı, kantaron bitkisinin özlerinden elde edilen ve insan vücuda yarar sağlayan bir bileşendir. Kantaron çiçeği, bol miktarda aroma içeren bir bitkidir. Hoş kokusu ve faydalı özleri sayesinde, gıda sektöründe sıklıkla kullanılmaktadır. Yaz aylarında hasat edilen kantaron çiçeği, mızrak benzeri bir yapıya sahiptir. Kırmızı, sarı ve mavi çiçeklere sahip olabilen kantaron çiçeği, bol miktarda yağ üretmektedir.

Mavi renkli kantaron çiçeklerine, peygamber çiçeği denmektedir. Üzerinde bulunan çiçekler yaz aylarında toplanmakta ve çeşitli yöntemlerle kurutulmaktadır. Kantaron çiçekleri tamamen doğal yöntemlerle işlenir ve yağ, çay, bitki özü gibi formlara dönüştürülür. Kırmızı kantaron yağı taze bitkiden elde edilirken; sarı ve mavi renkli kantaron yağı kurutulmuş çiçeklerden elde edilmektedir. Üç tür de son derece faydalıdır ve pek çok sektörde kullanılmaktadır.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağı, evde yapılabilecek doğal ürünler arasında yer almaktadır. Faydaları anlaşılan ve son dönemde daha da fazla kişi tarafından bilinen kantaron yağı, bazı püf noktalar ile evde de yapılabilmektedir. Kantaron yağı nasıl yapılır sorusunu merak eden kişiler, bazı adımları izleyerek istedikleri kadar kantaron yağı yapabilmektedir. Kantaron yağı yapılışı şu şekildedir:

  1. Taze kantaron çiçekleri, hijyenik bir şekilde yıkanır ve kurutulur.
  2. Çiçekler tek tek saplarından ayrılır ve cam kavanoza yerleştirilir.
  3. Çiçekleri ayırırken kesici alet kullanımından uzak durmak gerekmektedir. Ayırma işlemi el ile yapılmaktadır.
  4. Çiçeklerin hepsi kavanoza yerleştirildikten sonra üzerini biraz geçecek kadar zeytinyağı ilave edilir.
  5. Kavanozu, güneş alan bir odaya yerleştirip 5 – 6 gün kadar bekletmek gerekmektedir.
  6. En az günde iki kez olmak şartıyla kavanoz sallanarak yağ karıştırılır.
  7. Ardından bu kavanoz 45 – 50 gün kadar daha fermente olabilmesi için bekletilir.
  8. Kavanoz içerisindeki yağın koyulaşması, kantaron yağının oluştuğu anlamına gelmektedir.

Kantaron yağı yapımı esnasında; taze kantaron çiçeği kullanmak, yağın çok daha fazla ölçüde kantaron özü içermesini sağlamaktadır. Kurutulmuş kantaron çiçekleri de kantaron yağı yapımında kullanılmaktadır ancak bu çiçeklerin yağ içerisinde daha fazla bekletilmesi gerekmektedir. Kurutulmuş kantaronların çay olarak tüketilmesi, hem cilt hem de genel vücut sağlığı için oldukça faydalıdır.

Kantaron Yağının Faydaları

Kantaron yağı, şifalı özellikleri sayesinde alternatif tıp alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Kantaron yağının hemen hemen her vücut sistemine sağladığı çeşitli katkılar bulunmaktadır. Bilim dünyası, kantaron yağı ve kantaron yağının faydalarını detaylı bir şekilde incelemiş ve birçok farklı sisteme katkı sağladığını kanıtlamıştır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, hastalıkların azalması ve geç yaşlanma gibi pek çok faydası bulunan kantaron yağının; vücut sistemlerine sağladığı avantajlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Enfeksiyonlara neden olan virüs ve bakteri gibi organizmalarla savaşmaktadır.
  2. Ayak mantarı, akne, herpes virüsü gibi enfeksiyon rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
  3. Egzama ve sedef gibi hastalıkları yatıştırmaktadır.
  4. Sindirim sistemini düzeltmekte ve kabızlık sorunlarının önüne geçebilmektedir.
  5. Böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına yardımcı olmaktadır.
  6. Saçların daha canlı ve parlak görünmesini sağlamaktadır.
  7. Saç derisi hastalıklarının çözülmesine yardımcı olmaktadır.
  8. Depresyon ve anksiyete gibi psikolojik hastalıklara iyi gelmektedir.

Kantaron yağı tüketimi veya cilt yüzeyine doğrudan sürülmesi, doktor kontrolünde yürütülmesi gereken süreçler olarak gösterilmektedir. Özellikle kronik hastalıkları olan kişiler, bitkisel ürünleri kontrollü bir şekilde kullanmalıdır. Kantaron yağının kullanım miktarı, önerilen dozun üzerine çıkmamalıdır. Kullanım sonrası alerjik reaksiyon geliştirdiğini düşünen kişiler, acil bir şekilde doktora gitmesi gerekmektedir.

Kantaron Yağının Cilde Faydaları

Kantaron yağı faydaları, cilt yüzeyini mükemmel bir şekilde onarmaktadır. Kantaron yağı, cilt dokularına sağladığı faydalar nedeniyle, cilt bakım ürünlerinin hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Düzenli olarak kantaron çiçeği yağı kullanan kişiler, cilt problemlerinin kademeli olarak geçtiğini söylemektedir. Kantaron yağının cilt üzerindeki faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cilt lekelerinin onarılmasına ve yeni leke oluşumunun engellenmesine destek olmaktadır.
  2. Cildin doğal nem dengesinin korunmasını sağlayarak tahriş olmasına engel olmaktadır.
  3. İçeriğindeki bol miktarda vitamin ve mineraller sayesinde, cilt bariyerinin kalınlaşmasını sağlamaktadır.
  4. Cildi etkili bir şekilde besleyerek daha taze görünmesine yardımcı olmaktadır.
  5. Güneş yanıklarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  6. Sivilcelerin azalmasına ve sivilce lekelerinin yok olmasına destek olmaktadır.
  7. Cilt yüzeyini temizleyerek sakinleştirmektedir.
Etiketler: kantaron-yagi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR