Soğuk Havalarda Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

soğuk havalarda cilt bakımı

Kış ayları, cilt sağlığının giderek bozulmasına ve kişilerin daha fazla cilt sağlığı problemi yaşamasına neden olmaktadır. Soğuk hava, yüz ve el gibi vücut bölgelerinin kurumasına ve pullar halinde dökülmesine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle kişilerin, soğuk havalarda cilt bakımı uygulamalarına daha fazla özen göstermesi gerekmektedir.

Cildin doğal nem dengesi, cilt yüzeyinin soğuk havalara karşı korunabilmesine olanak tanımaktadır. Doğal nem dengesi bozulan ciltler, soğuk hava ve ani ısı değişimlerine karşı savunmasız hale gelmektedir. Özellikle kış aylarında, cilt yüzeyini bolca nemlendiren ve bariyer onarıcı etki gösteren bakım ürünlerinin daha sık kullanılması gerekmektedir.

Maruderm, kış aylarının soğuk etkilerini en aza indiren bakım ürünleri sayesinde; hassas ve kuru ciltlerin daha sağlıklı olabilmesine olanak tanımaktadır. Maruderm cilt bakım ürünleri ve yüz serumları, doğal içerikli özlerden oluşmakta ve cilt yüzeyinin doğal yollarla onarılmasını yardımcı olmaktadır. Doğal ürünlerin güzellik sektörüne dâhil edilmesi vizyonuyla yola çıkan Maruderm, bünyesine bulunan besleyici ürünleri ile müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

Soğuk Hava Cilt Sağlığını Nasıl Etkiler?

Hemen hemen herkes, kış aylarının bir getirisi olan cilt kuruması problemini; belirli aralıklarla yaşamakta ve bu konuda büyük bir sıkıntı hissetmektedir. Çatlayan ve kuruyan eller, kişilerin büyük acılar çekmesine ve hareket alanının kısıtlanmasına neden olmaktadır. Yüz bölgesi de dâhil olmak üzere bütün cilt, soğuk nedeniyle nemsiz kalmakta ve kademeli olarak kurumaktadır.

Soğuk hava nedeniyle kuruyan cilt, bariyer gücünü zamanla kaybetmekte ve çatlama gibi sonuçlar doğurmaktadır. Kanama veya soyulma gibi durumlar da soğuk havanın bir getirisi olan cilt kuruluğu probleminin eş zamanlı sonuçları arasında yer almaktadır. Bu sorunlar, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmekte ve kış aylarının çekilmez geçmesine neden olmaktadır.

Cilt bariyeri, içeriğinde bulunan hyalüronik asit ve kolajen gibi molekülerlerin; koruyucu ve onarıcı etkisi nedeniyle dayanıklı bir yapı sergilemektedir. Soğuk hava ve ani ısı değişimleri, cilt bariyerinin incelmesine ve cilt dokularının dış etkenlere karşı daha açık hale gelmesine neden olmaktadır. Oluşan hassasiyet, cilt yüzeyini kurutmakta ve cilt dokularının derin yarıklar oluşturmasına sebebiyet vermektedir.

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilt bakımı, kış aylarının olumsuz etkilerinden korunabilmenin en güvenli yolu olarak nitelendirilmektedir. Cilt bakım rutinini kış aylarına göre düzenlemek, cilt bariyerinin güçlenmesine ve soğuk hava koşullarından minimum düzeyde etkilemesine olanak tanımaktadır. Soğuk havalarda, cilt sağlığının korunması ve iyileştirmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Soğuk havanın ve ani ısı değişimlerinin olumsuz etkilerinden kurtulmak için beslenme alışkanlıklarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir. Bağışıklık güçlendirici besinler, cilt sağlığının da gelişmesine katkı sağlamakta ve soğuk havaların olumsuz etkilerini en aza indirmektedir.
  2. Günlük olarak yeteri kadar su içmek, cilt dokularının kış aylarının olumsuz etkilerine karşı kalkan oluşturmasına olanak tanımaktadır. Su, cildin doğal nem dengesini korumakta ve cilt dokularındaki hyalüronik asit miktarını arttırmaktadır.
  3. Eldiven ve atkı kullanmak, soğuk havaların cilt üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaktadır. Ellerce ağız çevresi, soğuk hava nedeniyle daha fazla kurumaktadır. Eldiven ve atkı gibi aksesuarlar, bu bölgelerin ayaz ve soğuğa karşı korunmasına olanak tanımaktadır.
  4. Kış ayları, nemlendirici krem ürünlerinin sık kullanıldığı dönemler arasında yer almaktadır. El ve yüz nemlendirici krem, soğuk hava nedeniyle oluşan cilt kuruluğunun azalmasına yardımcı olmaktadır.

Soğuk Havalarda Cilt Sağlığı

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı İçin Kullanılması Gereken Ürünler Nelerdir?

Soğuk havalarda cilt bakımı, pek çok kişinin ihmal ettiği fakat büyük önem arz eden konular arasında yer almaktadır. Soğuk hava, cilt dokularını büyük ölçüde tahriş etmekte ve zamanla daha ciddi problemlere yol açmaktadır. Soğuk hava ve ayaz gibi dış kuvvetlerin, cilt sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri; çeşitli bakım ürünlerinin düzenli kullanımı ile engellenebilmektedir.

  1. Temizleyici Jel

Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, doğal içerikli yapısıyla cilt yüzeyinin en profesyonel şekilde temizlenmesine olanak tanımaktadır. Kış aylarının olumsuz etkilerini en aza indiren nemlendirici yüz yıkama jeli, Maruderm güvencesiyle piyasaya sürülmekte ve kullanıcılarının memnuniyetini kazanmaktadır.

  1. Vitamin İçerikli Serum

Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, cilt bariyerinin güçlenmesine ve soğuk havalara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır. C vitamini cilt serumu ile en iyi şekilde beslenen cilt dokuları, nemsizlik nedeniyle ortaya çıkan kuruluk problemlerini minimum düzeyde yaşamaktadır. Kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmak için, vitamin içerikli serum ve kremlerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.

Hassas ve Kuru Ciltler İçin Cilt Bakım Rutini

  1. Besleyici ve Onarıcı Krem

Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, cilt dokularının hyalüronik asit miktarını düzenleyerek; soğuk havalara karşı daha dayanıklı olmasına olanak tanımaktadır. Kış aylarında incelen cilt bariyeri, onarıcı ve güçlendirici kremler sayesinde daha dayanıklı bir yapı sergilemektedir.

  1. Nemlendirici Serum

Nem, cilt yüzeyinin soğuk havalara karşı korunmasında önemli bir rol oynamaktadır. Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı Nemlendirici Milk Serum, içeriğindeki centella özleri ile kullanıcılarına mükemmel bir nem deneyimi sunmaktadır. Cildin doğal nem dengesini koruyan ve cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olan nemlendirici krem; kış aylarında sıklıkla tercih edilmekte ve güvenle kullanılmaktadır.


 
Etiketler: soguk-havalarda-cilt-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR