Hassas Ciltlerin Bakımı Nasıl Yapılmalı?

organik cilt bakım ürünleri

Hassas ciltlerin bakımı, besleyici ve onarıcı özelliği bulunan organik cilt bakım ürünleri aracılığıyla yapılmaktadır. Bu bakım ürünleri, cilt hassasiyetinin dindirilmesine ve cildin daha sağlıklı olabilmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle atopik eğilimli cilt yapıları, hassasiyet düzeyleri yüksek olması nedeniyle; besleyici özelliği olan bakım ürünlerine daha fazla ihtiyaç duymaktadır.

Maruderm, hassas ciltler için özel olarak formüle ettiği cilt bakım ürünleri ile tahriş eğilimli ciltlerin onarılmasına yardımcı olmaktadır. Doğal içerikli özlerle üretilen Maruderm ürünleri, hassasiyet gösteren cilt dokularının doğal yollarla beslenmesine olanak tanımaktadır. Atopik eğilimli cilt yapıları, Maruderm ürünlerinin besleyici etkileri ile daha sağlıklı bir hale gelmektedir.

Hassas Cilt Yapısı Nedir?

Hassas cilt yapısı, herhangi bir dış etken nedeniyle hızlı bir şekilde tahriş olabilmektedir. Bu durum, hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin yaşam kalitesini ve cilt sağlığını olumsuz etkilemektedir. Hassas cilt yapısı, düzenli olarak beslenmediğinde egzama veya aşırı kuruluk gibi cilt problemlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır.

Cilt hassasiyeti, güneş ışınları ve soğuk hava gibi etkenlerden aşırı düzeyde etkilenmektedir. UVA ve UVB ışınları, cilt hassasiyeti olan kişilerin cilt lekesi problemi yazmasına sebep olmaktadır. Soğuk havalar ise cildin tahriş olmasına ve cilt kuruluğu problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Cilt hassasiyeti olan kişiler, alerjik reaksiyon geliştirmeye daha yatkın olmaktadır. Dış kuvvetlerin yıkıcı etkisi, hassas cilt yapısına sahip olan kişileri daha fazla etkilemekte ve söz konusu kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Bahar, polen, toz ve gluten gibi alerji çeşitleri, cilt hassasiyetini arttırmaktadır.

Cilt Sağlığını Koruma Yolları

Hassas Cilt Yapısı Neden Oluşur?

Hassas cilt yapısının bilinen tek bir nedeni olamamak birlikte; genetik ve hormonal faktörlerden etkilendiği düşünülmektedir. Genetik olarak hassas bir cilde sahip olan kişilerin, beslenme düzenine ve sıvı alımına ekstra özen göstermesi gerekmektedir. Hormonal değişiklikler de cilt hassasiyetini arttırmakta ve beslenme alışkanlıklardan büyük ölçüde etkilenmektedir.

Cilt hassasiyetinin sonradan gelişmesi ise çevresel faktörlerin etkisi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Söz konusu çevresel faktörler; soğuk hava, bazı ilaçların yan etkileri, kronik hastalıklar, güneş ışınlarının zararlı etkileri, stres ve olumsuz yaşam olayları olarak sıralanmaktadır. Tüm bu faktörler, cilt dokularının hasar almasına neden olmakta ve cilt yüzeyinin hassasiyet düzeyini arttırmaktadır.

Cilt Hassasiyeti Nasıl Azaltılır?

Cilt hassasiyetinin azaltılması için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve söz konusu hassasiyete neden olan ana faktörün bulunması gerekmektedir. Aşırı yoğun tempoda çalışmak ve yeteri kadar uyku alamamak, cilt yapısının bozulmasına ve hassasiyet geliştirmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte, temelde yatan bazı kronik hastalıklar da cilt hassasiyeti oluşturmaktadır.

Yoğun düzeyde cilt hassasiyeti yaşayan kişilerin, dermatoloji uzmanlarından destek alması gerekmektedir. Dermatologlar, cilt yüzeyinin hassasiyet geliştirmesine sebebiyet veren ana faktörü; tıbbi teknikler uygulayarak bulmaktadır. Söz konusu faktörün bulunması ile uygun tedavi prosedürü oluşturulmakta ve kişilerin genel vücut sağlığı iyileştirilmektedir.

Cilt hassasiyetinin azalması için yaşam standartlarının da düzenlenmesi gerekmektedir. Duş süresinin uzun tutulması, ani ısı değişimlerinin yaşanması ve sağlıksız beslenmek; hassas cilt yapısının gelişmesine neden olmaktadır. Cilt hassasiyetine sahip olan kişilerin, yaşam standartlarını gözden geçirerek gereken düzenlemeleri ivedilikle yapması gerekmektedir.

Hassas Cilt Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler,

Hassas Ciltlerin Bakım Aşamaları Nasıldır?

Hassas ciltlerin bakımı, besleyici ve onarıcı ürünlerle yapılmalı ve vitamin desteği ağırlıklı olmalıdır. Peeling ve tonik gibi aşındırıcı uygulamalar, hassas cilt yapısına sahip olan kişiler için önerilmemektedir. Besleyici yüz serumları ve nemlendirici bakım kremleri, hassas cilt yapısının dindirilmesine ve kişinin daha konforlu bir hayat sürmesine yardımcı olmaktadır.

Hassas cilt bakımı, birçok aşamanın düzenli olarak uygulanmasını gerektirmektedir. Cilt hassasiyetinin giderilmesi ve cildin rahat bir nefes alması, söz konusu aşamaların uygun bakım ürünleriyle desteklenmesi ile mümkün hale gelmektedir. Hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin yapması gereken bakım rutini şu şekilde açıklanmaktadır:

  1. Cildi Temizlemek

Cilt temizliği, hassas ciltler için son derece önem arz etmektedir. Temizlenmeyen cilt, üzerinde barınan makyaj kalıntısı ve yağ fazlalığı nedeniyle; daha fazla hassasiyeti geliştirmektedir. Bu nedenle, hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin; besleyici ve onarıcı özelliği bulunan yüz yıkama jeli ürünlerini düzenli olarak kullanması gerekmektedir.

Maruderm Yağ Bazlı Temizleyici, cilt hassasiyetinin azalmasına ve cildin nem dengesinin bozulmadan temizlenmesine olanak tanımaktadır. Cilt yüzeyinde kalan makyaj ve güneş kremi, yağ bazlı yüz yıkama jeli sayesinde naif dokunuşlarla temizlenmektedir. Hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin en vazgeçilmez tercihi olan yağ bazlı temizleyici, cilt yüzeyini tahriş etmeden temizlemekte ve cilt hassasiyetinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Hassas Ciltlere Uygun Bakım Önerileri

  1. Cildi Onarmak

Hassas cilt yapısı, sürekli olarak hasar almakta ve uzun vadede sorun teşkil etmektedir. Oluşan hasarların hızlı bir şekilde tedavi edilmesi ise cilt yüzeyinin düzenli olarak onarılması ile mümkün hale gelmektedir. Rüzgâr veya soğuk hava gibi nedenlerle hasar alan ciltlerin, daha fazla hassasiyet geliştirmemesi adına; onarıcı özelliği bulunan bakım ürünlerinin daha sık kullanılması önem arz etmektedir.

Maruderm Bariyer Onarıcı & Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, parfüm ve paraben içermemesi nedeniyle hassas ciltlerin onarımına katkı sağlamaktadır. Ceramide özlerinin iyileştirici etkisi, bariyer onarıcı krem bünyesine eklenmekte ve hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin bakım sürecine katkı sağlamaktadır.


 
Etiketler: organik-cilt-bakim-urunleri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR