Niacinamide Nedir? Niacinamide Cilde İyi Gelir Mi?

Niacinamide

Cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde kullanılan Niacinamide, içerisinde B3 vitamini bulunduran bir moleküldür. Niacinamide; cilt yüzeyinin daha sağlıklı olmasına katkı sağlaması nedeniyle, cilt bakım ürünlerinde gittikçe daha fazla tercih edilmektedir. Cilt bakım ürünleri konusunda seçici davranan kişiler, Niacinamide molekülünü ve Niacinamide içerikli bakım kremlerini fazlasıyla merak etmektedir.

Doğanın mucizelerini güzellik ürünleri ile buluşturan Maruderm, Niacinamide molekülünün faydalarını en kaliteli şekilde ürünlerine eklemektedir. Maruderm Niacinamide leke karşıtı ve gözenek sıkılaştırıcı krem, içeriğindeki zengin mineraller sayesinde cilt kekelerinin en aza indirilmesine ve dolan gözeneklerin açılmasına yardımcı olmaktadır.

Niacinamide molekülünün faydalarını derinlemesine hissetmek isteyen kişiler, bakım kremlerine ek olarak besleyici serumlara da yönelmektedir. Cildin doğal nem dengesini koruyan, Maruderm Niacinamide hyalüronik asit cilt bakım serumu; içeriğindeki hyalüronik asit ve panthenol sayesinde cilt yüzeyinin tahriş olmasını engellemekte ve cilt yüzeyini dış etkenlere karşı korumaktadır.

Niacinamide Nedir?

Niacinamide; vitamin sınıfına giren ve vücudun tüm sistemlerinde çalışan, besleyici bir molekül olarak tanımlanmaktadır. Vücudun tüm doku ve hücrelerini; en besleyici şekilde desteklemekte ve suda çözünebilen yapısı sayesinde cilt tarafından hızla emilmektedir. Cilt yüzeyinin iyileşmesine ve cilt bariyerinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Gıdalar yoluyla vücuda alınan Niacinamide, cilt dokularının daha geç yaşlanmasına yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, piyasada bulunan güzellik ürünleri sayesinde; cilt bakım kremleri ve cilt bakım serumları olarak da kullanılabilmektedir. Niacinamide, yaşlanma karşıtı etki göstermesi nedeniyle, gittikçe popülerlik kazanmaktadır.

Niacinamide Molekülünün Faydaları Nelerdir?

Niacinamide molekülünün, genel vücut sağlığına ve özellikle cilt sağlığına kattığı birçok fayda bulunmaktadır. Özellikle cilt problemleri ile savaşan kişiler, Niacinamide molekülünün faydalarını merak etmektedir. En kapsamlı haliyle Niacinamide molekülünün faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Yaşlanma Karşıtı Etki Gösterir ve Cilt Dokularını Sıkılaştırır: Cilt dokularının kendini imha etme süreci, ilerleyen yaş ile beraber hyalüronik asit ve kolajen kaybı nedeniyle başlamaktadır. Yaş aldıkça azalan elastikiyet, kişilerin cilt problemlerine daha açık hale gelmesine neden olmaktadır. Oluşan kırışık göründü ve cilt sarkması, kişilerin günlük yaşamını olumsuz anlamda etkilemektedir.

Niacinamide molekülü; cilt dokularda azalan hyalüronik asit ve kolajen miktarını, kademeli olarak arttırmaktadır. Hücre yapısını en mükemmel şekilde besleyerek, oluşan kırışıklık problemlerinin önüne geçmektedir. Niacinamide molekülü sayesinde, cilt yüzeyinin doğal bariyeri güç kazanmakta ve yaşlanma faktörlerine karşı daha dayanıklı olmaktadır.

  1. Cildi Güneşin Zararlı Işınlarından Korur: Güneşin UV ışınlarına karşı dayanıksız bir yapıda olan cilt yüzeyi, özellikle yaz aylarında oluşan güneş lekelerine maruz kalmaktadır. Güneşin yakıcı ışınları, cilt bariyerinin deforme olmasına neden olarak leke oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle herkesin dört mevsim boyunca etkili bir güneş kremi aracılığıyla cilt bariyerini koruması gerekmektedir.

Niacinamide içeren bakım ürünleri, kişilerin cilt yüzeylerinin güneşe karşı daha dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Güneş kreminin koruyucu etkisini artırarak, kişilerin yaz aylarında güvenle dolaşmasını sağlamaktadır. İçeriğindeki bariyer güçlendirici vitamin ve mineraller sayesinde, güneş lekesi oluşumunu en aza indirmektedir.

  1. Sivilce Oluşumunu Azaltır ve Yeni Sivilce Oluşumunu Engeller: Sivilce ve akne problemleri, kişilerin ömür boyu yaşayabileceği olumsuz iki durum olarak nitelendirilmektedir. Sivilce problemi dolayısıyla pürüz kazanan ciltler, güzel ve aydınlık görünümden uzak kalmaktadır. Kişiler sivilce oluşumunun azalması ve bir daha ortaya çıkmaması için ellerinden gelen her şeyi yapmaktadır.

Niacinamide molekülü, antioksidan özelliği nedeniyle; oluşan sivilcelerin sönmesine ve ciltteki yağ oranını dengeleyerek yeni sivilce oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Antibiyotik etkisi sayesinde cilt yüzeyindeki iltihapları hızlı bir şekilde arındırarak, yeni sivilcelere meydan okumaktadır. Leke giderici etkisi sayesinde sivilce izlerinin silinmesine de yardımcı olmaktadır.

  1. Cilt Tonunu Eşitler ve Leke Görünümünü Azaltır: Cilt lekeleri, özellikle orta yaş itibariyle ortaya çıkmakta ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz anlamda etkilemektedir. Cilt lekesine sebebiyet verecek pek çok neden bulunmakla beraber, genellikle güneşin zararlı ışınlarından kaynak almaktadır. Leke oluşumu, cildin renk tonunun dengesiz dağılmasına neden olarak; hoş olmayan bir görüntüye sebebiyet vermektedir.

Niacinamide molekülü, hücre mitokondrisine kadar ulaşarak; cilt tonu eşitsizliğine ve leke oluşumuna savaş açmaktadır. Düzenli olarak Niacinamide içeren bakım ürünlerini kullanmak, kademeli olarak cilt lekelerinin giderilmesini sağlamaktadır. İçeriğindeki yoğun kolajen miktarı sayesinde, yeni leke oluşumunu da en aza indirmektedir.

Niacinamide Nasıl Kullanılmaktadır?

Niacinamide içeren birçok farklı cilt bakım ürünü, kişilerin cilt problemlerine çare bulmak amacıyla formüle edilmektedir. Niacinamide molekülü; serum, tonik ve maske formunda üretilmektedir. Kişilerin bu ürünleri, kendi bakım rutinlerine uygun olarak kullanabilmektedir. Niacinamide içeren bakım ürünleri içerisinde sıklıkla önerilen ürünler şunlardır:

  1. Maruderm Niacinamide Hyalüronik Asit Panthenol Cilt Bakım Serumu
  2. Maruderm Niacinamide Leke Karşıtı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem

Niacinamide içeren bakım ürünlerinin, günlük veya haftalık olarak düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Tek seferlik kullanımlar beklenen sonuçlara ulaşmak için yeterli gelmemektedir. Doğru beslenme alışkanlıkları ve düzenli uyku ile birlikte kullanılan Niacinamide, cilt yüzeyinin daha parlak ve daha güzel görünmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: niacinamide
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR