Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Kuru ciltler için cilt bakım önerileri

Kuru ciltler için cilt bakım önerileri, kuru ve hassas cilt yapısına sahip kişileiçin oldukça önemli bir konudur. Kuru cilde bakım yaparak sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak diğer cilt tiplerine oranla daha zordur.

Kuru cilt bakımının zor olmasının en büyük sebebi kuru cilde eşlik eden hassasiyet durumudur. Bu nedenle kuru cilt bakımı yapılırken; rutinin, kişi için özel olarak belirlenmesi tavsiye edilmektedir.

Kuru Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Kuru cilt bakım rutini denilince akla ilk önce nemlendiriciler gelmektedir. Nemlendiriciler, her cilt tipinin ihtiyaç duyduğu bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Kuru cilt bakımının vazgeçilmezi olan nemlendiriciler, farklı cilt bakım ürünleriyle bir arada kullanılarak cilde nem, sağlık ve parlaklık kazandırmaktadır.

Kuru ciltlere özel üretilen yüz yıkama jelleriyle cilt bakım rutinine başlamak mantıklı bir seçim olacaktır. Kuru cilt, diğer cilt tipleri kadar yoğun şekilde temizlenmeye ihtiyaç duymamaktadır. Bundan dolayı kuru ciltler için üretilen yüz yıkama jellerinde alkol oranı az tutulmakta ve böylelikle kuruluk ve tahriş oluşumuna engel olunmaktadır.

Cildi ölü deriden arındırmak için haftada bir ya da iki kez peelinglerden faydalanılmalıdır. Peelinglerin kuru cilt bakımı için uygun içerikte olması ve cildi temizlerken nem kaybına neden olmaması gerekmektedir. Tüm bunların yanı sıra haftada 2 kez cilde peeling uygulanması; cildin, ölü deriden ve kirden arındırılarak hava almasına olanak tanıyacaktır.

Kuru cilt için yoğun nemlendirici etkisi olan maskelerden faydalanılmalıdır. Haftada 1 kez maske uygulamak, cildin ihtiyacı olan nemi kazanmasına yardımcı olacaktır.

Kuru ciltler için cilt bakım önerileri arasında serum ve nemlendiriciler mutlaka yer almaktadır. Maruderm markasının kuru ciltler için özel olarak formülize edilmiş ürünleri, kısa vadede gözle görülür değişimlere neden olmakta ve cilt problemlerinin önemli ölçüde giderilmesini sağlamaktadır.

Kuru Ciltler Hangi Ürünlerden Kaçınmalıdır?

Kuru ve atopik cilt, diğer ciltlere kıyasen daha hassas bir yapıdadır. Bu nedenle farklı cilt tiplerine zarar vermeyen bazı maddeler bu cilt tipine zarar verebilmekte ve hassasiyet oluşumuna neden olabilmektedir.

Kuru cilt bakım rutini için peeling tercihinde dikkatli davranmak gerekir. Peeling seçimi yaparken tanecikli yapıda olan ürünler cildi çizebileceğinden dolayı tercih edilmemelidir. Bu ürünler cilde ekstra bir hassasiyet katacak ve cildin nem kaybı yaşayarak daha fazla kurumasına sebep olacaktır. İşte kuru cilt yapısına sahip kişilerin cilt bakım rutinlerinde dikkat etmeleri gereken diğer noktalar:

  1. Alkolün cilt bariyerindeki yağ tabakasını eriterek cildi kuruttuğu bilinmektedir. Bu nedenle alkol içeriği yoğun olan nemlendiricilerden ve temizleme jellerinden uzak durulmalıdır.
  2. Temizleyici olarak sabun gibi baz oranı yüksek olan ürünleri kullanmak kuru ciltler için tavsiye edilmemektedir. Bunun yerine köpük ya da jel formundaki kuru ciltler için özel olarak üretilmiş ürünlerin kullanılması önerilmektedir.
  3. Kuru cilt yapısına sahip kişiler, beyaz kil ve çay ağacı gibi ciltte nem kaybına neden olan ürünler ile bakım yapmaktan kaçınmalıdır. Bu ürünler yağlı ve karma ciltler için daha uygundurlar.
  4. Kuru cilde eşlik eden bir hassasiyet problemi var ise parfüm içerikli ürünlerden uzak durulmalıdır. Cildin koruyucu yağ tabakasında oluşan hassasiyet sorunu uzun vadede cilt bakımını daha zor hale getirebilmektedir.

Cilt Neden Kurur?

Cildimizde var olan yağ tabakası, cildi dış etmenlere karşı korumaktadır. Bu yağ tabakası, bazı cilt tiplerinde daha az olabildiği gibi bazılarında da daha fazla olabilmektedir. Cildi koruyan ve ciltteki nemin hapsolmasını sağlayan yağ tabakasının zarar görmesi durumu; kuru cilt tipini tanımlamaktadır.

Cildin ihtiyacı olan yağ tabakası çevresel faktörler ve genetik sebeplerden dolayı incelmektedir. Bu esnada cilt için gerekli olan nemin düzenli aralıklarla cilde kazandırılması gerekmektedir. Kuru ve atopik cilt için önerilen bakım ürünlerinin kullanılması; cildin nem kazanmasını ve nemin uzun süre cilde hapsolmasını sağlayacaktır.

Kuru cilt bakımının doğru ürünlerle düzenli şekilde yapılması; cildin nem kazanmasını ve nemin uzun süre boyunca cilde hapsolmasını sağlayarak canlı, parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olacaktır.

Atopik Cilt Nedir?

Atopik cilt, cilt kuruluğuna döküntü ve kaşıntı sorunlarının eşlik ettiği bir cilt tipi olarak bilinmektedir. Kuruluktan dolayı oluşan kaşıntı ile cilt normalden daha fazla zarar görmektedir. Bu nedenle kuru cilt için yapılacak bakım rutinlerinin çoğu atopik cilt için de tavsiye edilmektedir.

Maruderm markasının kuru ve atopik cilt için üretilmiş olan ürünleri, cildi yatıştırmaya yardımcı olmaktadır. Cildin kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlayarak kuru cilt yapısına sahip kişilerin yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırmaktadır.

Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Cilt Bakım Kremi

Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz Ve Vücut Cilt Bakım Kremi hem kuru hem de atopik ciltler tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilecek bir yapıya sahiptir. Ürün içerisinde yer alan hyalüronik asit, kendi ağırlığının 1000 katı kadar nemi cilde hapsetmektedir. Bu nedenle Maruderm nemlendirici yüz ve cilt bakım kremi, kuru cilt bakım rutini için olmazsa olmaz ürünler arasında yer almaktadır.

Maruderm Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli

Maruderm Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli, cildin ihtiyacı olan nazik temizliğin yapılmasına yardımcı olmaktadır. Alkol oranı düşük olan bu ürün; cildi temizlerken içerisinde yer alan gliserinle birlikte cilde ihtiyacı olan nemi kazandırmaktadır. Buğday proteini sayesinde cilde doğal bir parlaklık veren yüz yıkama jeli, cildin ışıltılı görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. 

Maruderm Night Repair Gece Onarıcı Cilt Bakım Serumu

Maruderm Night Repair Gece Onarıcı Cilt Bakım Serumuzengin içeriği sayesinde kuru ve atopik cilt için gerekli olan bakımı sunmaktadır. Hyalüronik asidin yanı sıra içerisinde niacinamide de bulundurması sayesinde cildin ihtiyacı olan B vitamininin, cilde hızlıca nüfuz etmesine olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: kuru-ciltler-icin-cilt-bakim-onerileri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR