Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi

kalıcı dudak renklendirme işlem

Dolgun ve belirgin bir dudak yapısı, kalıcı dudak renklendirme işlemi ile kısa sürede elde edilebilmektedir. Son derece kolay uygulanabilen ve güvenilir çözümler sunan kalıcı dudak renklendirme, uzun vadede etki göstermesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen kalıcı dudak renklendirme işlemi, güzellik uzmanları tarafından uygulanmaktadır. Güvenilir hizmet veren ve etik kurallar çerçevesinde çalışan güzellik merkezleri, istenilen dudak yapısını bir veya iki seans içerisinde müşterilerine sunmaktadır.

Kalıcı dudak renklendirme işlemi; kaş pudralama işleminde olduğu gibi renk pigmentlerinin, dudak dokularına enjekte edilmesi yoluyla yapılmaktadır Kalıcı dudak renklendirme yaptıranlar, söz konusu işlemin uzun vadeli olduğunu ifade etmektedirler. Bu işlem, kalıcılık düzeyi kişiden kişiye değişkenlik gösterse de; genel manada memnun edici sonuçlar vermektedir.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi Nedir?

Kalıcı dudak makyajı işlemi, bitkisel içerikli boyaların dudak dokularına enjekte edilmesi yoluyla yapılmaktadır. Kalıcı dövme işlemiyle benzer yönleri bulunan kalıcı dudak renklendirme; zamandan ve paradan tasarruf edilmesine olanak tanımaktadır.

Son yıllarda giderek artan bir popülerliğe sahip olan kalıcı dudak makyajı; kişilerin daha özgüvenli olabilmesine olanak tanımaktadır. Dolgun ve belirgin bir dudak yapısını, hemen hemen her kadın hayal etmektedir ve bu işlem sayesinde istenilen sonuç hızlı bir şekilde alınmaktadır.

Ruj veya dudak kalemi kullanmadan, kırmızı dudaklara sahip olmayı sağlayan kalıcı dudak renklendirme; mekanik bir iğne yardımıyla uygulanmaktadır. Söz konusu iğnenin ince yapısı, dudak dokularının hasar almadan renklenmesine olanak tanımaktadır.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Kalıcı dudak makyajı, klinik ortamda ve güvenilir kişiler tarafından uygulanmaktadır. Profesyonel makyaj uygulamaları arasında yer alması nedeniyle, alanında uzman olan kişilerden yardım almak gerekmektedir. Aksi takdirde, dudak bölgesinde istenmeyen reaksiyonlar ortaya çıkabilmektedir.

Kalıcı dudak renklendirme, kişilerin istedikleri renk pigmentlerinin dudak dokularına enjekte edilmesi yoluyla yapılmaktadır. Her dudak yapısının kendine has rengi olduğu için kalıcı dudak renklendirme işleminin de özelleştirilmiş prosedürleri bulunmaktadır. Kişinin doğal dudak rengi, bu işlemin tüm adımlarına yön vermektedir.

İdeal dudak rengi seçildikten sonra, sıradan bir dudak kalemi ile hayal edilen dudağın bir haritası çıkarılmaktadır. Bu işlem sayesinde, dudak hatlarının şekillendirilmesi de mümkün hale gelmektedir. Hizmeti alan kişi, haritayı istediği şekilde düzenlemekte ve kişiselleştirilmiş bir dudak yapısına sahip olabilmektedir.

İstenilen renk ve işlemin uygulanacağı dudak bölgesi belirlendikten sonra, söz konusu bölgeye uyuşturucu krem uygulanmaktadır. Uyuşturucu krem, işlem esnasında hissedilen acının en aza indirilmesine olanak tanımaktadır. Tüm adımlar tamamlandıktan sonra, enjekte işlemi başlamakta ve bu işlem 1 ila 1,5 saat kadar sürmektedir.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşleminin Avantajları Nelerdir?

Dudak renklendirme işlemi, sağladığı birçok avantajlı durum nedeniyle oldukça fazla rağbet görmektedir. Her geçen gün daha fazla kişinin yaptırdığı kalıcı dudak renklendirme, uzun vadede kırmızı ve çekici dudaklara sahip olmaya olanak tanımaktadır. Söz konusu hizmetin avantajları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. İleri yaş nedeniyle azalan dudak pigmentlerinin yeniden aktifleştirilmesine olanak tanımaktadır.
  2. Dudağın genel simetrisini geliştirmektedir.
  3. Kişilerin istedikleri dudak yapısına, ameliyatsız ulaşmasına olanak tanımaktadır.
  4. Doğuştan soluk renkli olan dudakların, en etkili şekilde iyileştirilmesini sağlamaktadır.
  5. Uzun ömürlü olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.
  6. Ağrısız ve kolay uygulanabilen bir işlem olarak nitelendirilmektedir.
  7. Zararlı dolgu malzemesi içermediği için son derece güvenilir bir yöntem olarak tanımlanmaktadır.
  8. Canlı ve parlak dudakların, makyaj malzemesi kullanmadan elde edilmesine olanak tanımaktadır.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi Kaç Seanstır?

Kalıcı dudak dövmesi olarak da adlandırılan dudak renklendirme; bir veya iki seans kadar sürmektedir. Seans sayıları, kişilerin talepleri doğrultusunda değişkenlik göstermektedir. Daha yoğun bir renk isteyen kişilerin, daha fazla seanslarla hizmet alması gerekmektedir. Söz konusu işlem, tamamen doğal ürünlerle yapılmakta ve tekrarı söz konusu olduğunda risk içermemektedir.

Kalıcı dudak renklendirme seans sayılarını belirleyen bir diğer faktör ise işlemin uygulanacağı dudakların, doku yapıları olarak gösterilmektedir. Dudak dokuları, enjekte edilen renk pigmentleri belirli oranlarda kabul etmektedir. Bu nedenle kalıcı dudak renklendirme işlemi, kişiden kişiye farklılık gösteren seans sayılarıyla uygulanmaktadır.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi Ne Kadar Süre Etki Eder?

Kalıcı dudak renklendirme işlemi, bir ila bir buçuk yıl kadar etkili olmaktadır. Bu süre zarfında, dudak rengi kademeli olarak azalmaktadır. İşlem sonrasında yapılan bakım uygulamaları, söz konusu işlemin daha kalıcı olmasına olanak tanımaktadır. Özellikle nemlendirici özelliği bulunan dudak ürünleri, kalıcı dudak renklendirme işleminin daha kalıcı olabilmesini sağlamaktadır.

Yıllık yenileme seansları, kalıcı dudak renklendirme işleminin daha uzun ömürlü olmasına olanak tanımaktadır. Güzellik uzmanları, zamanla azalan dudak pigmentlerinin ivedilikle yenilemesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu durumun nedeni söz konusu işlemi yaptıran kişilerin, dudak doğal rengine döndükten sonra özgüven problemi yaşamasıdır.

Kalıcı Dudak Renklendirme İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalıcı dudak makyajı yaptıran kişilerin, en az beş gün kadar süreyle; havuz, deniz ve sauna gibi aktivitelerden kaçınması gerekmektedir. Bu aktivitelerin tümü, hâlihazırda açık olan dudak dokularının; enfeksiyon kapmasına neden olabilmektedir. Dudak renklendirme işlemi sonrası, umumi ve kalabalık ortamlardan kaçınılması gerekmektedir.

Dudak renklendirme işlemi sonrasında, dudak dokuları iyileştiğinde; belirli aralıklarla bakım uygulaması yapmak önem arz etmektedir. Cilt bakım rutini uygulamalarının aksatılmadan devam etmesi, söz konusu işlemin daha uzun ömürlü olabilmesine olanak tanımaktadır. İyileşme sürecinde kullanılan bakım ürünleri, dudak dokularının hızlı bir şekilde onarılmasını sağlamaktadır.


 
Etiketler: kalici-dudak-renklendirme-islemi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR