500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

El ve Ayak Bakımı İçin Çok Önemli Tüyolar

el-ve-ayak-bakimi

El ve ayaklar gün içerisinde en çok kullanılan uzuvlar olmaları ve birçok dış etkene maruz kalmaları nedeniyle çok fazla yıpranmaktadır. El ve ayak bakımı, birçok farklı adımı içinde barındıran bir işlemdir.  El ve ayak bakımında üstünde durulması gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. El ve ayakların düzenli olarak ılık su ve doğal içerikli sabunlarla yıkanması gerekmektedir. Temel temizliği yapılmayan el ve ayaklarda bakım ürünü kullanımı, beklenen sonucu vermemektedir.
  2. Eller ve ayaklardaki suyun iyi durulanması gerekmektedir. Özellikle ayak parmaklarının arasının ıslak kalması; yapılan el ve ayak bakımını boşa çıkarmakta ve cilt hastalıklarına yol açmaktadır.
  3. El ve ayakların daima nemli tutulması gerekmektedir. Bu yüzden; el bakım kremiayak bakım kremi, vücut kremi ve nemlendirici ürünlerin kullanımı önerilmektedir.

el-ve-ayak-bakimi

El ve Ayak Bakımı Nedir? Nasıl yapılır?

El ve ayak bakımı; elleri ve ayakları temiz, nemli ve sağlıklı tutmak için uygulanan işlemler olarak tanımlanmaktadır. Bu işlemler; cildin ihtiyaçlarını karşılayan içeriklere sahip ve besleyici el ve ayak bakım ürünleri kullanmak, elleri ve ayakları temiz tutmak, tırnak bakımına özen göstermek, manikür ve pedikür yaptırmak olarak sıralanmaktadır.

El ve ayak bakımının yapımında, hijyen konusuna maksimum özen gösterilmesi gerekmektedir. Nemlendirici ve koruyucu krem ve yağların kullanımı önerilmektedir. Kullanılan el ve ayak bakım kremi, nazik ve dairesel hareketler ile cilde yedirilmektedir.

El ve ayak tırnaklarının bakımının aksatılmaması, uygun bir araçla kısaltılması ve temizlenmesi gerekmektedir.

El ve Ayak Bakım Ürünleri

Yaygın Olarak Görülen El ve Ayak Sorunları Nelerdir ve Nasıl Önlenir?

Bazı vücut ve cilt hastalıkları; el ve ayaklarda leke, yara, şişlik ve ağrı gibi semptomlar göstermektedir. El ve ayakları etkileyen rahatsızlıklar ve bunları önlemenin yolları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. El, ayak, ağız hastalığı: Genellikle küçük çocuklarda görülmektedir ve el ve ayaklarda kırmızı lekeler çıkmasına neden olmaktadır. Belirli bir tedavi yöntemi bulunmamakla birlikte; bu hastalığı yaşayan kişilerin dermatolog önerisi ile, doğal içerikli ve yatıştırıcı etkili el ve ayak bakım ürünleri kullanması önerilmektedir.
  2. El ve ayak uyuşması: Oldukça sık rastlanmaktadır ve tedavisi için bir krem bulunmamaktadır. El ve ayak uyuşması yaşayan kişilerin; cildi ferahlatan içeriklere sahip bakım kremleriyle, el ve ayaklarına masaj yapması önerilmektedir.
  3. Nasır, topuk dikeni ve çatlaklar: Bu gibi cilt sorunlarını engellemek için; cildi sürekli nemli tutacak ayak ve el kremi kullanımı önerilmektedir.
  4. Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Cilt Bakım Kremi, el ve ayaklar için kullanıma uygundur. İçeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildi yoğun biçimde nemlendirmekte ve yumuşatmaktadır.

El ve Ayak Bakımının Faydaları

El ve Ayak Bakımının Yararları Nelerdir?

El ve ayak bakım rutini oluşturmak ve bu rutini düzenli olarak uygulamak; kişilere hem sağlık açısından hem de estetik açıdan yarar sağlamaktadır. El ve ayak bakımının yararları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. El ve ayak bakım ürünleri ilgili bölgelere masaj yapılarak uygulanmaktadır. Doğru içerikli bakım ürününü masaj yoluyla el ve ayaklara yedirmenin, stresi azalttığı bilinmektedir.
  2. El ve ayak bakımı, cildin nem dengesini ve renk eşitliğini koruyarak; el ve ayakların daha bakımlı ve estetik görünmelerini sağlamaktadır.
  3. El ve ayak bakım kremleri, soğuk havalarda el ve ayakların kurumasına ve çatlamasına engel olmaktadır.
  4. Maruderm Azelaik Asit %5 Cilt Bakım Kremi , içerdiği pantenol ve hyalüronik asit sayesinde cildi yoğun bir şekilde nemlendirmektedir. Yüksek oranda azelaik asit içermesi sayesinde, cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmaktadır.
  5. Düzenli uygulanan el ve ayak bakım rutini, mantar enfeksiyonundan korunmayı sağlamaktadır. Ayak bakım kremi kullanmak, ayakların terlemesini önlemekte ve mantar oluşumunun önüne geçmektedir.
  6. El ve ayak bakımı ile cilt elastikliğini korumak ve bakım sürecinde tırnakları düzenli olarak kesmek; batık oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
  7. El ve ayak bakımını düzenli olarak uygulamak, ciltte sivilce oluşumu ve iltihaplanma durumlarını önlemeye yardımcı olmaktadır.
  8. Maruderm Cica Centella Cilt Bakım Kremi, içerdiği centella asiatica özü sayesinde cilt bariyerini desteklemeye yardımcı olmaktadır. Cildi yoğun bir şekilde nemlendirmekte ve yumuşatmaktadır.
  9. El ve ayak bakım kremi kullanımı; cildi yumuşatarak nasır ve topuk dikeni gibi cilt sorunlarının önüne geçmektedir.
  10. Ellerin ve ayakların düzenli olarak nemlendirilmesi; sıcak, soğuk, duman, deterjan ve sabun gibi cilde zarar verebilen dış faktörlerden korunmayı sağlamaktadır.

Ayak Bakım Kremi

El ve Ayak Bakımı Yapılırken Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

El ve ayak bakım rutininde kullanılabilecek, kozmetikten ürünlerden fırçalara kadar birçok farklı ürün bulunmaktadır. El ve ayak bakımında kullanılan ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. El bakım ürünleri: El bakım kremi, tırnak bakım kremi, nemlendirici krem, el peelingi, el maskesi ve tırnak törpüsü gibi ürünler el bakım rutinlerinde kullanılmaktadır. El bakımı için, doğal içerikli ve cilde yumuşak davranan ürünler tercih edilmesi önerilmektedir.
  2. Ayak bakım ürünleri: Ayak bakımında; ayak bakım kremi, ayak maskesi, taban fırçası, koku önleyici sprey, ayak pudrası, nasır pomadı, tırnak bakım ürünleri, nemlendirici krem, ayak banyosu tuzu ve ponza taşı gibi ürünler kullanılmaktadır.
Etiketler: el-ve-ayak-bakimi
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR