Dolgu Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

dolgu tedavileri

Yaşlanma belirtilerinin, tamamen yok olması ve bir daha ortaya çıkmaması; hem erkek hem de kadın bireylerin en büyük hayalleri arasında yer almaktadır. Bu belirtilerin en aza inmesine olanak sağlayan dolgu tedavileri, birçok kişinin tercih ettiği işlevsel uygulamalar arasında yer almaktadır. Çeşitli yüz bölgelerine uygulanan dolgu işlemi, yaşlanma karşıtı etki göstermekte ve kırışıklık görünümünü yok etmektedir.

Dolgu Uygulaması Nedir?

Dolgu uygulaması, yaşlanma belirtilerini en aza indirmeyi hedeflemekte ve bu bağlamda yapılan medikal işlemler arasında yer almaktadır. Kişiler, özellikle dudak dolgusu uygulamalarını daha sık tercih etse de; birçok farklı yüz bölgesi bu işlemlere tâbi tutulabilmektedir. Kolay uygulanabilir olmasıyla öne çıkan dolgu işlemleri; birçok kişi tarafından tekrar tekrar yaptırılmaktadır.

Günümüzde en çok kullanılan dolgu malzemesi, hyalüronik asit ve kolajen serum içerikli maddelerdir. Bu bileşenlerin cilt dokuları üzerinde mükemmel bir besleyici etkisi bulunmaktadır. Hyalüronik asit ve kolajen serum, cilt yüzeyine enjektör yardımıyla bırakılmaktadır. Bu sayede kişiler, çok kısa sürelerde yaşlanma karşıtı etki görmektedir. Dolgu tedavisi; kırışıklık ve sarkma gibi problemlerin, en aza inmesine olanak tanımaktadır.

Dolgu Uygulaması

Dolgu Uygulaması Ne İşe Yarar?

İlerleyen yaş ile birlikte gelen kırışıklık ve ince çizgiler, kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Bu etkinin bertaraf edilmesine yardımcı olan dolgu uygulamaları, karışıklık görünümünü en aza indirmeyi hedeflemektedir. Yüz bölgesinin çeşitli kısımlarına uygulanabilen bu işlem, cilt dokularının en iyi şekilde beslenmesine olanak tanımaktadır.

Dolgu tedavisi, cilt yüzeyinde hâli hazırda var olan kırışıklık görünümünü azaltmayı hedeflemektedir. Bu hedefi gerçekleştirirken, diğer cilt dokularına zarar vermemektedir. Sorunsuz ilerleyen bir süreç ve profesyonel destekle, dolgu tedavisinin en muhteşem sonuçlarına ulaşmak mümkün hale gelmektedir.

Dolgu Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Dolgu uygulaması seans sayıları, işlem gören bölgeye ve kişinin cilt yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Bununla birlikte, işlem süresi 20 ile 30 dakika kadar sürmektedir. Son derece pratik bir işlem olan dolgu tedavisi; kırışıklık karşıtı krem ve serum gibi ürünlerden alınan verimin maksimuma çıkarılmasına olanak tanımaktadır.

Dolgu tedavisi sonrası, cilt yüzeyinde herhangi bir anormal durum oluşmamaktadır. Cilt dokularının beslenmesi hedefiyle çalışan bu uygulama, minimum düzeyde hasar vermekte ve hızlı bir şekilde iyileşme göstermektedir. Bu sayede tekrar tekrar uygulanma fırsatı veren dolgu tedavisi; kişilerin yaşam standartlarının daha yüksek olmasına olanak tanımaktadır.

Dolgu Uygulaması Seans Sayısı

Dolgu Uygulaması Kalıcı Mıdır?

Dolgu uygulaması süresi, kişilerin cilt yapılarına göre değişkenlik göstermektedir. Hiçbir dolgu maddesi sonsuza kadar cilt yüzeyinde kalmamakla birlikte; profesyonel ve kaliteli hizmet veren yerler bu süreyi uzayabilmektedir. Bununla birlikte, kişilerin yaşam kalitesi de dolgu uygulamasının kalıcılık düzeyi üzerinde etkili olmaktadır.

Cilt bakım ürünü kullanımını arttırmak, kişisel bakım uygulamalarına itina göstermek ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak; dolgu tedavisinin daha kalıcı olmasına olanak tanımaktadır. Özellikle yüz bölgesine uygulanan bu tedavi, tekrar seansları ile daha kalıcı hale getirilebilmektedir. Yaşlanma belirtileriyle savaşmak isteyen kişiler, dolgu uygulamalarının avantajlı yönlerinden sıklıkla yararlanmaktadır.

Dolgu Uygulaması Kalıcılık İşlemi

Dolgu Uygulaması Hangi Bölgelere Yapılır?

Dolgu uygulaması, yüz ve vücut uzuvların çeşitli bölgelerine uygulanabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken ana husus; söz konusu bölgenin ne kadar dolgu malzemesine ihtiyaç duyduğudur. Uzman estetik cerrahi doktorlarından alınan bu hizmet, bölge üzerinde oluşan kırışıklık ve sarkma gibi sorunları en aza indirmektedir.

Dudak Dolgusu

Dolgu uygulaması yapılan yüz bölgeleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Dudak Dolgusu

Gelişmiş dudak dolgusu uygulamaları ile ince dudaklara sahip olmak tarihe karışmaktadır. Son derece pratik adımlarla uygulanan dudak dolgusu, en fazla rağbet gören medikal işlemler arasında yer almaktadır. Dudakların daha büyük ve çekici görünmesine olanak tanıyan bu işlem, uygun fiyatlı çözümler sunması nedeniyle de öne çıkmaktadır.

  1. Burun ve Ağız Çevresi Dolgusu

Ağız çevresinde oluşan kırışıklıklar ve burun bölgesindeki şekil bozuklukları; estetik dolgu uygulamaları sayesinde ameliyatsız bir şekilde çözülebilmektedir. Hyalüronik asit ve peptid içeren dolgu malzemeleri, ağız çevresinin ve burun hattının daha kusursuz görünmesine olanak tanımaktadır. Burun bölgesinde şekil bozukluğu olan veya ağız çevresindeki kırışıklıkları doğal yollarla gidermek isteyen kişiler, dolgu uygulamalarını sıklıkla tercih etmektedir.

  1. Göz Altı Işık Dolgusu

Gözaltı ışık dolgusu, uzun yıllardır güvenle tercih edilen estetik uygulamalar arasında yer almaktadır. Göz çevresi problemleri, dolgu yöntemi sayesinde en aza indirilmektedir. Gözaltı ışık dolgusu sayesinde, morluk ve torba gibi oluşumlar; hızlı bir şekilde bertaraf edilebilmektedir. Son derece pratik bir şekilde uygulanan bu yöntem, yaşlanma belirtilerinin en aza indirilmesine olanak tanımaktadır.

Gozalti-isik-dolgusu

  1. Çene Dolgusu

Çene dolgusu sayesinde, uzun süren ve kişilerin yıpranmasına neden olan ameliyatlı uygulamalar tarihe karışmaktadır. Çene bölgesindeki şekil bozukluğunun veya asimetrik görünümü en hızlı şekilde yok eden çene dolgusu; medikal işlemler arasında sıklıkla tercih edilmektedir. Ağrısız ve kolay uygulanabilen bir işlem olması nedeniyle öne çıkan çene dolgusu; estetik görünüm sunan sonuçlara en iyi şekilde imza atmaktadır.

  1. Kaş Dolgusu

Kaş bölgesinin düşük veya göz kapağının geniş olması, dolgu tedavileri ile en güvenli şekilde giderilebilmektedir. Gözlerinin ve kaşlarının daha dik görünmesini isteyen kişiler, kaş dolgusu tedavisinin avantajlı yönlerinden sıklıkla yararlanmaktadır. Son derece pratik adımlarla uygulanan bu işlem, uygun fiyatlı çözümler sunması nedeniyle de öne çıkmaktadır. 


 
Etiketler: dolgu-tedavileri
Aralık 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR