Dermapen Nedir ve Ne İşe Yarar?

dermapen nedir

Günümüz cilt yenileme tedavileri arasında yer alan dermapen, mikro iğne uygulaması ile cilt yüzeyindeki problemli görünümü en aza indirmeyi hedeflemektedir. Dermapen uygulaması, ince yapılı mikro iğnelerle yapılmakta ve cilt yüzeyindeki kolajen miktarını arttırmaktadır. Bu sayede, cilt lekeleri ve kırışıklık gibi sorunlar; herhangi bir yan etki yaşanmaksızın çözülmektedir.

Dermapen, yaşlanma nedeniyle azalan kolajen üretimini arttırmayı hedeflemektedir. Kolajen, cilt dokularının birbirine tutunmasını sağlamakta ve cildi daha sıkı göstermektedir. İleri yaş nedeniyle azalan kolajen miktarı, cilt dokularının sarkmasına ve kırışıklık gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Dermapen uygulaması ise bu sorunları en aza indirerek cilt yüzeyinin daha genç görünmesini sağlamaktadır.

Dermapen Kaç Seans

Dermapen Nedir?

Dermapen uygulaması, medikal işlemler arasında yer almakta ve birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Cilt lekesi ve sivilce izi gibi problemler, dermapen uygulamasının yararlı etkileri sayesinde çözülebilmektedir. Yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan kolajen ve hyalüronik asit azalması, dermapen uygulamasının cilt yüzeyindeki darbeleri ile giderilmektedir.

İlerleyen yaş, stres, cilt kuruluğu problemleri, güneş ışınlarına maruz kalmak ve hassas bir cilt yapısına sahip olmak; leke ve kırışıklık oluşumunu tetiklemektedir. Bu faktörler nedeniyle ortaya çıkan derin lekeler ve kırışıklık görünümü, kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Dermapen tedavisi ile bu belirtilerin her biri en güvenli şekilde giderilmektedir.

Dermapen Uygulaması

Dermapen Nasıl Uygulanır?

Uzman güzellik personelleri ve dermatoloji doktorları tarafından uygulanan dermapen tedavisi, küçük ebatlı mikro iğnelerden yararlanarak yapılmaktadır. Söz konusu mikro iğneler, cilt yüzeyine sistematik darbeler vererek; kolajen ve hyalüronik asit üretimini arttırmayı hedeflemektedir. İğne yapıları milimetrik boyutlarda olduğu için herhangi bir kanama veya tahriş olma gibi bir durum söz konusu değildir.

Yüz bölgesi, dermapen uygulaması öncesinde uyuşturulmaktadır. Anestezi kremleri, bu amaca en iyi şekilde hizmet edebilmektedir. Uyuşan ve rahatlayan cilt, dermapen uygulamasına hazır hale gelmektedir. Daha sonra, işlemi uygulayacak olan doktor; dermapen iğnesini yüz bölgesinde hafifçe gezdirmektedir. Böylelikle, cilt dokuları üzerinde iyileştirici bir tahribat oluşturulmaktadır.

Dermapen yaptıranlar, uzun vadede bebeksi bir cilt yapısına sahip olmaktadır. Dermapen uygulamasının en mükemmel yanı, hiçbir şekilde dolgu malzemesi içermemesidir. Kırışıklık ve ince çizgi oluşumunu doğal yollarla giderebilen dermapen, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Ağrısız ve zararsız bir işlem olması nedeniyle öne çıkmakta ve kişiler tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır.

Dermapen Uygulaması

Dermapen Ne İşe Yarar?

Medikal estetik uygulamaları arasında yer alan dermapen, cilt yüzeyinin daha genç ve güzel görünmesine yardımcı olmaktadır. İğne darbeleri ile çalışmakta ve cilt dokularında hafif bir tahribat oluşturmaktadır. Bu tahribat, cilt dokularındaki kolajen ve hyalüronik asit üretimini desteklemektedir. Böylelikle, cilt yüzeyi eskisinden daha genç ve canlı görünmektedir.

Birçok klinik cilt problemi, dermapen uygulaması ile bertaraf edilebilmektedir. Dermapen uygulamasının kullanıldığı cilt sağlığı problemleri; sivilce ve siyah nokta  tedavisi, skar ve leke oluşumu, güneş yanığı tedavisi, selülit ve çatlak oluşumu, ince çizgi ve kırışıklıklar, sarkma ve göz çevresi problemleri olarak sıralanmaktadır.

Dermapen Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Mikro iğneleme yani dermapen uygulamasının avantajları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cilt yüzeyindeki elastikiyet kaybını gidermektedir.
  2. Cilt dokularında açtığı kuşluk delikler, cildin rahat bir nefes almasına olanak tanımaktadır.
  3. Sivilce izi ve güneş lekesi gibi problemleri azaltmaktadır.
  4. Cilt tonu eşitsizliği  gibi sorunlar azalmasına yardımcı olmaktadır.
  5. Son derece pratik bir uygulama olup, bu işlemi yaptıran kişilerin ağrısız bir şekilde tedavi olmasına olanak tanımaktadır.
  6. Kilo değişikliği nedeniyle oluşan çatlak ve selülit görünümünü azaltmaktadır.
  7. Göz çevresi problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  8. Siyah nokta ve sivilce gibi gözenek problemlerini azaltmaktadır.
  9. Gözenek ve leke serumu gibi ürünlerin daha etkili olmasını sağlamaktadır.
  10. Hem erkek hem de kadın bireylere gönül rahatlığıyla uygulanabilmektedir.
  11. Saç dökülmesi ve saç kıran gibi sorunların azalmasına yardımcı olmaktadır.

Dermapen Uygulaması Seans Sayıları

Dermapen Kaç Seans Uygulanır?

Dermapen uygulaması seans sayıları, kişilerin cilt tipine ve ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir. İlk seanstan itibaren mükemmel bir sonuç veren dermapen, uzman kişiler tarafından uygulanan seanslarca tekrar etmektedir. Bu sayede, cilt dokuları sürekli olarak uyarılmakta ve cilt hastalıkları doğal yollarla azaltılmaktadır.

Derin yara izleri ve yoğun kırışıklıklar, daha fazla dermapen seansına ihtiyaç duymaktadır. Yoğun bir şekilde seyreden bu belirtilerin, tamamen yok olabilmesi adına; dermapen işleminin belirli aralıklarla tekrar etmesi gerekebilmektedir. Bununla birlikte, çoğu hasta 3 ila 8 seans arasında etki görmektedir. Çok kısa sürelerde güzel bir cilt görünümü sunan bu işlem, avantajlı yönleri nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Dermapen Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Dermapen uygulaması sonrası, cilt bakım rutinlerine daha fazla özen göstermek gerekmektedir. Piyasada bulunan serum ve kremler, dermapen uygulamasının daha etkili olmasına olanak tanımaktadır. Dermapen sonrası anormal bir durumla karşılaşıldığı takdirde, en kısa sürede uzman bir doktordan yardım almak gerekmektedir. Bununla birlikte, güneş koruyucu krem kullanımına da ekstra özen göstermek önem arz etmektedir.

Dermapen sonrası, C vitamini yüz serumu kullanmak; cilt dokularının hızlı bir şekilde iyileşmesine olanak tanımaktadır. Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, leke ve kırışıklık gibi sorunların azalmasına ve dermapen uygulamasının daha verimli olmasına olanak tanımaktadır. Doğal içerikli yapısıyla öne çıkan saf C vitamini serumu, cilt sağlığını geliştirmesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.


 
Etiketler: dermapen-nedir-ve-ne-ise-yarar
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR