Procapil Nedir? Saça Faydaları Nelerdir? Saç Serumu Nasıl Kullanılmalıdır?

Procapil

Procapil, farklı maddelerin bir araya gelmesiyle elde edilen kompleks bir maddedir. Biotinoyl Tripeptide – 1, Oleanolik Asit ve Apigenin içeriğine sahip olduğu için bu kompleks maddenin çeşitli etkileri vardır. Saç bakımı konusunda tercih edilen yaygın maddelerden birisidir. Tekil olarak kullanılmayıp, diğer maddelerle bir araya getirilmiş halde kullanılır. Aşırı sıcak ve soğuk yerlerde muhafaza edilmesi önerilmeyen Procapil serum formuyla tanınmıştır. Boyutu 50 ml olan serum tüpleri, bu maddenin korunmasını sağlayabilecek yapıdadır. Ayrıca tüplerin güneş ışığı ile nemden uzak tutulması gerekir.

Procapil Ne İşe Yarar?

Procapil saça faydaları ile ön plana çıkar. Saç tellerini ve kök katmanlarını besleyen özel formülü sayesinde pek çok problemin atlatılmasına yardımcı olur. Kompleks madde içinde bulunan Biotinoyl Tripeptide – 1, saç köklerini yenileyip güçlendirerek tellerin deri yüzeyine tutunmasını kolaylaştırır. Kaliteli saç bakım ürünleri dışında cilt bakım kremlerinde de bulunabilen Oleanolik Asit, zeytin ağacının yapraklarından elde edilir. Doğal kökenli bir madde olduğu gibi, saç tellerini onararak besleme konusunda faydalıdır.

Kafa derisindeki gözenekleri sıkılaştırması ve saç parlaklığını artırmasıyla bilinir. Kafada meydana gelen sivilcelerden saç tellerindeki incelme sorununa kadar birçok problemin etkilerini azaltır. Kompleks maddeye dahil olan Apigenin, derideki kan dolaşımını hızlandırarak saç tellerinin beslenmesini sağlar. Saçlarınızın dolgun ve parlak görünmesiyle beraber kafa derisinin sağlığı açısından da Apigenin yararlılık gösterebilir. Procapil faydaları ile saç tellerini ve kök katmanlarını güçlendiren bir maddedir. Bulunduğu serumların düzenli olarak kullanılması, saç dökülmesini engelleyebilirken tellerin uzama sürecine destek sağlar.

Procapil Saç Çıkarır Mı?

Saç problemleri yaşadıkları için birbirinden farklı kişisel bakım ürünlerini kullananlar, saç çıkarma ile saç bakımının farklı olduğunu bilmelidir. Saç tellerinin miktarını ve dayanıklılığını artıran ürünlerin hepsi belli oranlarda bakım sağlar. Fakat her kişisel bakım ürünü saç çıkaramayabilir. Saç derisinin kan dolaşımını hızlandırarak kökleri güçlendiren Procapil saç çıkarma konusunda olumlu etkilere sahip bir maddedir. Azalan kök hücrelerini besleyerek çoğaltabilen, mevcut saç tellerine dayanıklılık kazandıran Procapil’ler, farklı saç tiplerine uygundur.

Apigenin içeriği sayesinde saçların güçlenmesi ve artması sağlanır. Saç dökülmesi Procapil ürünlerinin kullanımıyla kontrol altına alınabilir. Saç dökülme süreci çok hızlı seyredenler, maksimum verim alabilmek için gereğinden çok kullanım gerçekleştirmemelidir. Diğer kozmetik ürünleri gibi, Procapil serum çeşitlerinin de ölçülü olarak kullanılması lazımdır. Saç bakım ihtiyaçlarıyla orantısız şekilde serum kullanmak, şikayet ettiğiniz problemleri daha kısa sürede gidermeyecektir. “Saçlarım dökülüyor, ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız size uygun ürünler seçmeniz ve usulünce kullanım yapmanız önerilir.

Procapil Ne Zaman Etki Eder?

Kişisel bakım ürünlerinin kısa sürede olumlu sonuç vermesi mümkündür. İnsanlar birbirinden farklı saç tiplerine sahip olabileceği için her saçın ihtiyaç duyduğu bakım da farklıdır. Düzenli olarak saç bakım ürünü kullanılana kadar saçlarını pek önemsememiş kimseler, ürünlerin faydasını görmekte geç kalabilir. İsabetli tercihler yaparak saçlarına bakım uygulamış olanlar ise Procapil saç serumu kullanmaları halinde çabucak fayda görür. İhtiyaca göre 1 – 2 şişe serum, düzenli ve dengeli olarak kullanılırsa 4 – 8 haftalık bir süreçle beraber saçların kuvvetlenmesi muhtemeldir.

Saç teli incelmeleri, saç dökülmeleri, saç kepeklenmeleri, kafa derisindeki pullanmalar ve sivilceler pek çok etkenle alakalı sayılabilir. Sebeplerine göre birbirinden ayrılan semptomların ne kadar sürede giderilebileceğini merak etmek yerine, kaliteli ürünleri devamlı kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Çünkü hangi problemlerin hangi reaksiyonları geliştirebileceği ve ne kadar sürede tedavi edilebileceği tam bilinemez. Kişisel bakım ürününü devamlı olarak kullananların en geç 1 ya da 2 hafta içinde sonuç alabilmesi mümkündür.  

Procapil Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Procapil kullananlar için, bu maddede herhangi bir yan etkinin bulunmadığı söylenebilir. Hipertansiyon tedavisinde kullanılan ilaçlarda da bulunabilen madde, esas olarak saç köklerini artırmasıyla yan etki gösterir. Tedavi gören hipertansiyon hastalarının saç köklerindeki değişimler sonucu, Procapil saç uzatma özelliğine sahip ürünlerde de kullanılmaya başlamıştır.

Organların çalışma düzeni ya da vücudun genel fonksiyonlarını olumsuz etkilemediği için, rahatlıkla değerlendirilebilmesi mümkündür. Çeşitli kozmetik ürünlerinde % 1, % 2 ya da % 3 oranında bulunur. Bu oranlar, çeşitli kozmetik ürünlerinin içindeki diğer aktif maddelere uygun miktarlardır. Procapil kullanırken dikkat edilmesi gerekenler ise şöyledir:

  • İçerik değerleri yüksek seviyede bulunan her ürün cildiniz için olumlu etki sağlamayabilir. Ürün seçerken güvenilir markalara öncelik tanımanız daha faydalıdır.
  • Procapil sprey ve serum halinde bulunabilir. Kullanmaktan keyif alabileceğiniz ürünleri tercih etmeniz önerilir.
  • Kullanılan üründeki içerik oranı düşük olsa bile gereğinden çok kullanım yapılmamalıdır. Eğer bu maddeyi düşük oranda içeren bir ürün aldıysanız, içerik dengesinin öteki aktif maddelerle sağlandığını unutmamanız gerekir. Biotinoyl Tripeptide – 1, Oleanolik Asit ve Apigenin kompleksi saçlar üzerinde yan etki ortaya çıkarmasa bile saç derisini yıpratabilir. Ölçülü kullanım bu sebeple önem taşır.
  • Procapil kullanıcı yorumları doğrultusunda değil, içinde bulunduğu ürünün gerektirdiği şekilde kullanılmalıdır. Çeşitli sitelerden bilgi almak yerine, ürünlerin kullanım talimatlarına göz atabilirsiniz.
  • Procapil kullanan herkes, aynı süre zarfında etki görmeyebilir. Bir tanıdığınız daha önce verim almaya başlamışsa, ürünün sizler açısından yararlı olmadığını düşünmemelisiniz. Böyle yaparak kullanım sürecini yarıda kesmeniz, saçlarınızın yeniden güçsüzleşmesine ve hızla dökülmesine yol açabilir. Ürünleri kullanmaya sabırla devam etmeniz, hayalinizdeki dolgun saçları elde etmenizi kolaylaştıracaktır.

MaruDerm Procapil Serum Seçeneklerini Kullanmanız Hangi Faydaları Sunar?

MaruDerm laboratuvarlarında üretilen serumlar, saç köklerinizi besleyerek en şiddetli dökülme sorunları karşısında bile koruma sağlayabilir. Dermatolojik testlerden başarıyla geçmiş olan Procapil serum, saç derisi gözeneklerinde biriken bakterileri etkisiz hale getirir. Kökten uca beslenen saç telleri, serumun Biotin içeriği sayesinde dolgun bir görünüm kazanır. Saç ve cilt bakımında kullanılabilen Argan yağı özü, tellerin daha parlak ve güçlü olmasına yardım eder. Saça sertlik kazandıran ve dökülmeleri engelleyebilen Keratin maddesi, Panthenol ile beraber ürünü zenginleştirmektedir. Amino asitler sayesinde saç tellerine canlılık kazandıran MaruDerm serumları, at kuyruğu bitkisinden elde edilmiş ekstrakt ile ince saçları kalınlaştırabilir.

 

Kozmetik Hammaddeler hakkında diğer bilgileri aşağıda yazılarımızdan okuyabilirsiniz:

1) Hyalüronik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir? Hangi Cilt Tipleri Tercih Etmelidir?

2) AHA ve BHA Cilde Faydaları Nelerdir? AHA ve BHA Arasındaki Farklar Nelerdir?

3) Matrixyl Nedir? Hangi Ürünler Matrixyl İçermektedir?

4) BHA (Salisilik Asit) Nedir? Hangi Cilt Tipleri Salisilik Asiti Tercih Etmelidir?

5) Aloe Vera Nedir? Aloe Veranın Cilde Faydaları

6) Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir? Nasıl Uygulanır?


 
Etiketler: procapil
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR