Stres Cilt Lekelerine Neden Olur Mu?

Stres faktörleri

Stres faktörleri, beden ve ruh sağlığına zarar vermekte ve kişilerin daha fazla cilt problemi yaşamasına neden olmaktadır. Cilt lekelerinin hızlanmasına ve daha fazla oluşmasına neden olan stres faktörleri; yoğun iş temposu, olumsuz yaşam olayları, travmatik deneyimler, yalnızlık ve aile içi sorunlar olarak sıralanmaktadır.

Yoğun stres altında olan kişiler, cilt hassasiyetine ve söz konusu hassasiyetle birlikte gelen cilt lekesi oluşumuna daha yatkın olmaktadır. Cilt sağlığı, stres faktörleri nedeniyle hasar almakta ve uzun vadede sorun teşkil etmektedir. Cilt sağlığının korunması ve cilt lekelerinin azalması için stres faktörlerini kontrol altına almak gerekmektedir.

Cilt lekeleri, cilt tonu eşitsizliğine neden olmakta ve cildin daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir. Özellikle güneş ışınlarının zararlı etkileri, cilt lekesi oluşumunu hızlandırarak; cilt sağlığının kademeli olarak bozulmasına neden olmaktadır. Dört mevsim boyunca düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanmak, cilt lekesi oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, üstün koruyuculuk gücü sayesinde; UVA ve UVB ışınlarının zararlı etkilerini en aza indirmektedir. Cilt bariyerini güçlendirerek, leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır. Tamamen natürel ürünlerden elde edilen leke karşıtı güneş kremi, üstün nitelikli özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilmekte ve güvenle kullanılmaktadır.

Stresin Cilde Etkisi

Stresin Cilde Zararları Nelerdir?

Stres, olumsuz yaşam olaylarından kaynak alan ve kişiyi yoğun bir kaygı düzeyine iten duygu durumudur. Yoğun stres, cilt ve saç sağlığı dâhil olmak üzere; bütün vücut sistemlerini olumsuz etkilemektedir. Kronik hastalıkların çoğu, stres nedeniyle daha ağır ilerlemektedir. Yoğun stresin en fazla zarar verdiği sistem ise cilt sağlığıdır. Stresin cilde zararları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Stres, cilt dokularının dış etkenlere karşı daha hassas olmasına ve tahriş gibi olumsuz durumlara karşı yatkınlık göstermesine neden olmaktadır.
  2. Stres faktörlerine aşırı düzeyde maruz kalmak, cilt dokularının doğal nem dengesini bozarak; erken yaşlılık belirtilerinin oluşmasına neden olmaktadır.
  3. Yoğun stres altında kalan kişiler, cilt dokularını koruyan bariyer sisteminden mahrum kalmaktadır. Bu durum, cildin lekelenmeye daha müsait bir yapı sergilemesine ve cildin en ufak temasta dahi hasar almasına sebebiyet vermektedir.
  4. Stres faktörleri, cilt dokularında fazla miktarda sebum üretilmesine neden olarak; sivilce ve akne problemlerinin çoğalmasına sebebiyet vermektedir.
  5. Stres faktörleri, cilde olan kan akışının yavaşlamasına ve cildin daha geç iyileşmesine neden olmaktadır.
  6. Yoğun düzeyde stres yaşayan kişiler, güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı daha açık hale gelmektedir. Bu durum, cilt lekesi oluşumunun hız kazanmasına sebebiyet vermektedir.
  7. Stres, hücre işleyişinde önemli bir rolü olan kolajen üretimini yavaşlatmaktadır. Bu durum, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Stres Nedeniyle Ortaya Çıkan Cilt Lekeleri

Stres Yüzde Leke Oluşturur Mu?

Stres faktörleri, cilt lekelerinin oluşmasına ve var olan lekelerin daha geç iyileşmesine neden olmaktadır. Stres nedeniyle bozulan hücre işleyişi, hücre ölümü gibi ciddi düzeylere ulaşmakta ve durum cilt lekelerinin çoğalmasına neden olmaktadır. Aniden oluşan ve sebebi bilinmeyen cilt lekeleri, stres veya olumsuz yaşam olaylarından büyük ölçüde kaynak almaktadır.

Stres ve yüz lekeleri, birçok açıdan birbiriyle ilişkili olarak ilerlemektedir. Bilimsel araştırmalar, stres faktörlerinin erken yaşlanma ve cilt lekesi sorunlarına sebebiyet verdiğini kanıtlanmıştır. Stressiz bir yaşam süren ve kendi hayat dinginliğine önem veren kişiler, daha az cilt lekesi problemi yaşamakta ve daha geç yaşlarda kırışıklık veya ince çizgi geliştirmektedir.

Stres nedeniyle ortaya çıkan cilt lekeleri, genellikle stres faktörlerinin azalmasıyla birlikte ortadan kalmaktadır. Kurdeşen, alerji, döküntü ve roza hastalığı; stres faktörlerinden büyük ölçüde etkilenmektedir. Bununla birlikte, egzama ve sedef gibi kronik hastalıklar da genellikle stres kaynaklı gelişmektedir. Var olan stres düzeyini düşürmek ve psikolojik sorunlara çözüm aramak, cilt sağlığının gelişmesine de katkı sağlamaktadır.

Stres Kaynaklı Cilt Lekeleri Nasıl Tedavi Edilir?

Stres kaynaklı cilt lekeleri, dermatoloji uzmanlarının yaptığı yönergeler ve uyguladığı tedaviyi yöntemleriyle iyileştirilmektedir. Stres faktörlerinden kaynaklanan cilt lekelerinin giderilmesi için stres oluşumuna sebebiyet veren olumsuz durumların azaltılması gerekmektedir. Kişide yoğun kaygı oluşturan ve kişiyi sürekli olarak stres altında bırakan olay veya kişiler, söz konusu cilt lekelerinin en temel nedenleri arasında yer almaktadır.

Stres nedeniyle ortaya çıkan cilt lekelerinin azaltılması için stres düzeyini arttıran olay veya kişilerden uzaklaşmak gerekmektedir. Kişiye zarar veren ve kişinin sürekli olarak stres olmasına neden olan faktörlerin, uzaklaştırılması ve def edilmesi; cilt sağlığı problemlerinin de kademeli olarak azalmasına olanak tanımaktadır. Bununla birlikte, leke karşıtı bakım ürünleri de bu sürece destek vermekte ve cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Leke Karşıtı Cilt Bakımı

Leke Karşıtı Bakım Ürünleri Nelerdir?

Leke karşıtı bakım ürünleri, stres veya olumsuz yaşam olayları gibi nedenlerle ortaya çıkan cilt lekelerinin; kozmetik yöntemlerle azaltılmasına olanak tanımaktadır. Söz konusu bakım ürünlerinin en önemli özelliği, cilt bariyerini onarmaları ve cildin yenilenmesini sağlamalarıdır. Organik cilt bakım ürünleri sayesinde, cilt dokuları eski rengini tekrar kazanmakta ve leke oluşumu azaltılmaktadır.

Maruderm, leke karşıtı bakım ürünleri ile müşterilerinin memnuniyetini kazanan ve sıklıkla tercih edilen bir kozmetik markasıdır. Maruderm leke karşıtı bakım ürünleri, saf ve temiz doğal ürünlerden oluşmakta; uzman ellerde işlem görerek müşterilerine ulaşmaktadır. Maruderm imzalı bakım ürünleri arasında öne çıkan ve sıklıkla tercih edilen bazı leke karşıtı ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Niancinamide Leke Karşıtı Gözenek Sıkılaştırıcı Krem
  2. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi
  3. Maruderm Cica Centella Cilt Bakım Kremi
  4. Maruderm Azelaik Asit Cilt Bakım Kremi
  5. Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu
Etiketler: stres-faktorleri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR